Totul despre cum se va vinde Fortus
Dimensiune font:
Creditorii Fortus vor vota în cursul zilei de astăzi modul în care vor fi vândute clădirile din patrimoniul fostului Combinat de Utilaj Greu. Administratorii judiciari vor să promoveze vânzările atât pe piaţă, cât şi în rândul propriilor clienţi. Valoarea totală a imobilelor scoase la mezat se apropie de 40 de milioane de euro.
Consorţiul care administrează situaţia actuală a companiei ieşene Fortus SA a întocmit deja planul de vânzare a imobilelor ce fac parte din patrimoniul societăţii. O promovare bazată pe activităţi de marketing şi reducerea constantă a preţului bunurilor sunt cele două coordonate pe care consorţiul format din ISD Insolvency şi EuroBusiness LRJ SPRL îşi va baza activitatea de vânzare a activelor a căror valoare se ridică la aproape 40 de milioane de euro. „Promovarea activelor Fortus SA Iaşi va începe imediat după obţinerea aprobării din partea creditorilor cu privire la metoda de valorificare, precum şi cu privire la regulamentul de valorificare a activelor. Prealabil organizării oricărei şedinţe de licitaţie publică cu strigare se va realiza un marketing adecvat în scopul valorificării activelor”, se arată în strategia de vânzare a administratorilor judiciari. Astfel, pe lângă promovare în mass media, aceştia îşi propun să desfăşoare şi o „intensă campanie de promovare a activelor societăţii, ţinând cont de persoanele posibil interesate, existente în baza de date a consorţiului de administratori judiciari ai societăţii debitoare”.
Se vinde şi sediul central
Iniţial vor fi organizate patru şedinţe bisăptămânale de licitaţie publică cu strigare pornind de la valoarea de evaluare. În cazul în care după organizarea acestora nu se va concretiza nicio vânzare, vor avea loc alte patru şedinţe la 80% din valoarea iniţială a bunurilor. Ulterior, dacă situaţia se menţine, activele imobile vor fi scoase la mezat la 60% din valoarea la care au fost evaluate. „În cazul în care după epuizarea tuturor şedinţelor de licitaţie publică cu strigare nu se va reuşi valorificarea tuturor activelor imobile, proprietate a debitoarei Fortus SA, lichidatorul judiciar va proceda la convocarea adunării generale a creditorilor societăţii debitoare, în vederea stabilirii şi votării unei noi modalităţi de valorificare”, se mai arată în strategia consorţiului.
Compania ieşeană se află, oficial, în faliment, conform unei sentinţe a Tribunalului Comercial Mureş. Săptămâna aceast, însă, consorţiul care administrează Fortus a supus votului adunării creditorilor intenţia de a vinde activele imobile ale societăţii. Printre bunurile imobile ce urmează să fie scoase la licitaţie se numără şi sediul administrativ al combinatului, pavilionul central cu o suprafaţă de 13.133 de metri pătraţi şi teren aferent de 16.936 de metri pătraţi. Suma pe care administratorii o solicită pentru acesta este de 5,85 milioane de euro. Astfel, valoarea totală la care au fost evaluate cele 11 active imobile de către specialistul Nistor Dan Niţescu este de nu mai puţin de 38.361.182 de euro.
Adunarea creditorilor Fortus SA Iaşi va avea loc în cursul zilei de astăzi, 24 iulie. Aceştia sunt chemaţi să aprobe vânzarea celor 11 active şi strategia de valorificare a lor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau