Undă verde pentru ajutoare de stat în Moldova
Dimensiune font:
Ministerul Finanţelor Publice a decis către ce firme vor merge sumele destinate înfiinţării de noi locuri de muncă * în Regiunea de Nord-Est s-au făcut solicitări pentru 211 joburi, dar doar o parte vor deveni realitate * cele mai multe slujbe vor fi create la Deloitte Tehnolgie SRL, Haco Design SRL şi Bitdefender SRL, care ceruse bani pentru angajaţii din birourile de la Iaşi
Din cele 22 de cereri înaintate către Ministerul Finanţelor Publice, 14 au primit aprobarea pentru finanţare. Astfel, companiile cu sedii în întreaga ţară vor înfiinţa 1.875 de noi locuri de muncă, dintre care 631 pentru persoane defavorizate. Cele mai multe joburi vor fi înfiinţate de Deloitte Tehnolgie SRL, respectiv 650 de locuri de muncă, valoarea ajutorului fiind de 7,7 milioane de lei. Pentru 397 de locuri de muncă, compania Haco Design SRL va beneficia de un sprijin de 8,1 milioane de lei. Pe locul trei se află compania Bitdefender SRL, care va înfiinţa 116 joburi. Ajutorul de stat solicitat, de 4,5 milioane de lei, vizează mai multe investiţii în judeţele Iaşi, Cluj, Sibiu, Alba şi Mureş.
Pentru 27 de locuri noi de muncă în Suceava şi Iaşi, societatea OSF Global Services SRL primeşte un sprijin financiar de un milion de lei. Firma are ca domeniu de activitate, „editarea produselor software“, iar anul trecut a încheiat cu o cifră de afaceri de 33,7 milioane de lei, la o medie de 333 angajaţi.
Agenţiile de turism, din Moldova, care au licenţele retrase LISTĂ
Totodată, societatea Faurecia România SRL va beneficia de un ajutor de 3,2 milioane de lei pentru a înfiinţa 120 de locuri de muncă. Şi cele 10 joburi propuse de Expert-Contab SRL din Suceava au fost aprobate şi vor fi sprijinite de la bugetul de stat cu 237.153 lei. Pe lista cu cele 14 firme ce vor fi ajutate să înfiinţeze noi locuri de muncă se mai află Steelfort Construct SRL (72), Sig Combibloc Services SRL (49), Comet SSC SRL (46), Blue Point Telecom SRL (39), Aego Business Consulting (30), Ardeal SRL (10) şi T-Safe SRL (100). În total, cele 14 firme vor beneficia de un sprijin guvernamental de 44,6 milioane de lei.
Cine a fost respins
Oficialii Ministerului Finanţelor Publice au decis ca 8 companii să nu beneficieze de ajutor de la bugetul de stat. Pe lista celor respinşi se află şi Caremil SRL, care a solicitat 2,8 milioane de lei pentru 92 de noi locuri de muncă în judeţele Iaşi şi Neamţ. Firma are ca domeniu de activitate „fabricarea articolelor de îmbrăcăminte“, iar în 2015 a avut o cifră de afaceri de peste 31 de milioane de lei, cu o medie de 344 de salariaţi. Totodată, pe lista celor respinşi se mai numără Tricotton Junior SRL, Ad Net Market SRL, Mecaplast România Car Components, KPMG Delvery Center SRL, Linde Gaz România şi MPS Solutions SRL.
Cea mai mare solicitare a venit din partea Eco Salubiserv SRL din Ilfov, dar cererea a fost respinsă. Ajutorul ar fi fost de 44,6 milioane de lei pentru 1.350 de noi joburi.
Firmele ieşene care fac performanţă la nivel naţional
Sprijinul financiar este dat în baza hotărârii de Guvern nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
„Cheltuielile eligibile sunt costurile salariale, cuprinzând salariul brut până la limita salariului mediu brut pe economie şi contribuţiile obligatorii ale angajatorului aferente, înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării a minimum 10 noi locuri de muncă, dintre care 3 pentru lucrători defavorizaţi“, au explicat reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau