Unde să nu investim în 2015
Dimensiune font:
Băncile greceşti şi speculaţiile imobiliare se regăsesc pe „lista neagră” a celor de la Forbes. De asemenea, trebuie evitată bursa locală întrucât nu există la acest moment nicio garanţie cu privire la stabilitatea companiilor.
Atenţie la plasamentele financiare în 2015! Cel mai nou număr al Forbes România a publicat un top al domeniilor de care trebuie să se ferească orice român care are o sumă de bani disponibilă. Sfaturile celor de la Forbes sunt plasamentele în lei şi evitarea speculaţiilor imobiliare.
Dolarul se află pe o pantă de apreciere şi nu prea are de ce să se oprească. Economia şi-a confirmat redresarea, anticipările inflaţioniste nu s-au materializat, iar petrolul ieftin ajută suplimentar. Pe de altă parte, în Europa se vorbeşte iar de ieşirea Greciei din zona euro. „Pare simplu! Totuşi, nu schimbaţi în dolari mai mult de 20-30% din economii, decât dacă intenţionaţi să-i cheltuiţi în SUA. Totuşi, orice se poate întâmpla, iar la cursul valutar riscurile nu sunt niciodată prea mici. Să cumpăraţi şi mai mulţi euro nu-i cea mai bună idee, mai bine ţineţi banii în lei”, recomandă Forbes.
Evitaţi investiţiile imobiliare
De asemenea, trebuie evitată bursa locală întrucât nu există la acest moment nicio garanţie cu privire la stabilitatea companiilor. Cei de la Forbes recomandă, de asemenea, populaţiei să evite băncile greceşti. „Feriţi-vă de băncile greceşti chiar şi când vin cu dobânzi mari. De fapt, feriţi-vă de orice bancă generoasă, e doar semn că are probleme cu lichiditatea. Chiar dacă există garanţia teoretică de 100.000 de euro, nimeni nu are chef să fie ţinut pe la uşi şi apoi să aştepte cu lunile. Cel mai bun indicator extern de siguranţă este să vă uitaţi la băncile care au crescut cel mai puţin între 2006 şi 2008 şi acolo să vă ţineţi banii, chiar şi dacă dobânda nu este aşa de bună”, se mai arată în articol.
Ultimul punct pe „lista neagră” a celor de la Forbes este reprezentat de investiţiile imobiliare. „Evitaţi orice fel de terenuri, cu excepţia unor cazuri unde există explicaţii punctuale foarte precise. Evitaţi „chilipirurile“ din cartierele rezidenţiale noi – vor apărea altele şi mai bune. Singura investiţie bună acum este cumpărarea de locuinţe mici, ieftine, pentru reînchiriere. Sau, la o scară mai mică la extrema cealaltă: locuinţe de calitate maximă şi bine-poziţionate pentru închiriere pe termen scurt, prin site-urile internaţionale specializate”, arată Forbes. O investiţie „pasivă“ bună este şi izolarea termică a propriei locuinţe, mai ales dacă factura de încălzire este piperată.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau