Festivalul de folclor Cătălina - GALERIE FOTO
Dimensiune font:
„Cătălina” este aproape de un nou debut, aşteptând sute de participanţi din ţară şi din străinătate, dar şi invitaţi de renume.
Tradiţia populară din ţară, dar şi din alte şapte state, va fi celebrată la Iaşi în perioada 26-30 august, în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Cătălina”, ajuns a XX-a ediţie. Micii artişti vor urca pe scena din cadrul Complexului Palas pentru a participa la concurs, dar spectacole vor susţine şi parcurile Copou şi Expoziţiei. „Încă suntem în discuţii cu primăriile din Paşcani, Târgu Frumos, Podu Iloaei şi Hârlău pentru a duce festivalul şi în judeţ”, a precizat Constantin Şerban, directorul Palatului Copiilor din Iaşi. Cele cinci zile de spectacole vor reuni 793 de copii şi tineri, ce fac parte din 22 de ansambluri, opt dintre ele venind pe peste hotare, din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Slovacia, Georgia şi Macedonia. Festivalul îşi va deschide porţile pe 26 august, la ora 16.00, cu Parada Portului Popular, pornind din Piaţa Unirii, iar fiecare zi de competiţie se va termina cu recitaluri oferite de nume cunoscute ale folclorului. Dintre invitaţi fac parte Elise Stan, care va fi preşedintele juriului, Adrian Ardeleanu, Ionuţ Urdeş, Silvia Zagoreanu, Iurie Levcic, precum şi muzeograful Victor Munteanu.
„Inedit”, cuvântul de ordine al ediţiei
Reprezentanţii Palatului Copiilor Iaşi, organizatorii evenimentului, promit elemente de noutate încă din perioada de promovare a acestuia. Astfel, aceasta va debuta astăzi, 23 august, ora 9.00, cu lansarea pe apele Bahluiului a unei ambarcaţiuni ce va străbate traseul Tudor Vladimirescu - Podu de Piatră. „Dragostea noastră pentru folclor a determinat ştafeta ridicată a festivalului, devenit cel mai important din ţară. Anul acesta am pregătit numeroase noutăţi şi surprize. De exemplu, fiecare zi va avea câte un generic – Ziua Prieteniei, a Recunoştinţei, a Iei, iar ultima va fi Ziua Excelenţei. De asemenea, un alt element de noutate care va da un plus de valoare evenimentului este numărul mare de personalităţi care au acceptat să participe”, a explicat Constantin Şerban. Muzica şi dansul popular vor fi completate de atelierele şi standurile de „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, precum şi de simpozionul „Noi paradigme de valorificare a folclorului muzical şi dansului popular tradiţional, prin activităţile educaţiei nonformale de la palate/cluburi ale copiilor”. Andreea IGNEA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau