„Fă-mi loc!” şi aplauzele nu se mai opreau

Dimensiune font:

| 13-06-2013 05:02

Un (dublu) interviu cu vorbe slobozite în semiîntuneric, la o masă strategic, demult, amplasată între două clădiri – oarecum, două repere: Palatul Copiilor, unde a început să joace teatru ieşeanul Marius Manole, şi Casa Studenţilor, unde în seara aceea (10 iunie 2013) a jucat cu Medeea Marinescu şi a dat autografe ca Florin Piersic (!?).

Doi actori care s-au căutat unul pe altul, pentru a reda, între două trenuri reale, o poveste ireal de frumoasă, cu replici „deştepte”, rostite cu voci şarmant măsurate. O întâmplare petrecută într-un altfel de tren şi răsplătită de publicul de la Iaşi cu prelungi aplauze.

„Fă-mi loc!”, de Anthony Michineau, traducerea Mona Radu
Cu: Medeea Marinescu şi Marius Manole
Regia: Radu Beligan
„Cea mai îndrăgită actriţă de film, Medeea Marinescu, se întâlneşte în sfârşit cu cel mai «pe val» actor de teatru, Marius Manole (...) Un spectacol care ne invită să reflectăm asupra propriei noastre existenţe dincolo de orice convenienţă socială”.
O producţie a Asociaţiei INSPIRA.

- Aţi avut un public mai mult decât entuziast în seara aceasta...
Marius Manole: Ştiam că e un public frumos la Iaşi, pentru că de aici am plecat. De fapt, de peste drum, de la Palatul Copiilor... Dintotdeauna Iaşul a avut un public minunat, şi nu numai eu spun asta. Maestrul Beligan spunea că abia aşteaptă să ajungă la Iaşi, pentru că de fiecare dată aici sălile sunt arhipline şi publicul nu vrea tot timpul chiar să râdă... În general, se manifestă doar la final. În alte locuri, se întâmplă să mai aplaude în tipul spectacolului, ceea ce nu e rău, dar nu e chiar elegant. Mie îmi place publicul de aici şi nu-l laud doar pentru că sunt ieşean.
Medeea Marinescu: Eu mai am puţin şi devin ieşeancă de câte ori m-am întors aici în ultima vreme. Am fost cu „Hoţii de frumuseţe”, acum două săptămâni, cu „Străini în noapte” am fost de şapte-opt ori, nu mai zic de „Dineul cu proşti”, de „Egoistul” – am fost cu multe spectacole. Publicul e foarte bun, e şi normal să fie aşa, într-un oraş cu tradiţie în teatru, un oraş care are unul dintre cele mai frumoase teatre în care am jucat eu până acum. Reacţiile au fost, într-un fel, aşa cum m-am aşteptat, cu măsura justă la glume, la poante, ştiind să asculte acolo unde este de ascultat...
- Cine sau ce întâmplare v-a „întâlnit” în „Fă-mi loc!”?
Marius Manole: Drept vorbind, a fost o propunere din partea Medeei. Domnul Beligan avea acest text, tradus de Mona Radu, şi l-am făcut sub bagheta lui. Eu n-am jucat foarte mult cu Medeea în Teatrul Naţional Bucureşti. Deşi suntem angajaţi amândoi acolo, jucăm într-o singură producţie – „Burghezul gentilom”, în regia lui Petrică Ionescu -, în rest, nu prea ne-am întâlnit.
Medeea Marinescu: Eu, sincer, am vrut să joc cu Marius. La mine era o chestie clară.

- De ce? Pot să întreb?

Medeea Marinescu: Pentru că îmi place de el, e foarte simplu! Îmi place pur şi simplu, mult...

- Pentru că joacă în trei - patru spectacole în acelaşi timp şi repetă la alte trei-patru?...

Medeea Marinescu: Asta nu, nu-mi place la el! Nu-mi place, pentru că nu are timp să jucăm mai des „Fă-mi loc!”. Îmi doream să joc alături de un om care zic eu că e foarte just, aşa, în viziunea lui despre profesia asta. M-am gândit, în mod egoist, că e genul de partener pe care am nevoie să-l întâlnesc pe scenă, la un moment dat.

Marius Manole: Eu nu am cunoscut-o pe Medeea decât ca un pe om extrem de serios. Mult prea sobră mi se părea mie şi găseam că n-ar vrea să „se joace”. Dar după ce am văzut-o şi în „Burghezul gentilom”, mi-e foarte... comod să joc cu ea. Ea vorbeşte de justeţea mea în meserie, dar eu apreciez justeţea ei în scenă – e un om care nu prea minte, nu „se face” şi asta mă ajută, pentru că mă obligă şi pe mine la un soi de adevăr. Cel mai important este că ea, fiind crescută la „pension”, cu pian în casă, iar eu venind totuşi din alt mediu şi plăcându-mi mingea în faţa blocului, ne-am întâlnit două caractere diferite şi ne-am împrumutat „lucruri”. Eu am învăţat de la ea să fiu un pic mai rafinat în spectacol, poate şi ea a luat de la mine o „golăneală” sau nu ştiu cum să-i spun...
 

Medeea Marinescu: Libertate. Eu am luat de la Marius foarte multă libertate. Lucrând împreună, era pentru prima dată când jucam într-un altfel de spaţiu decât scenele mari, ale Teatrelor Naţionale din ţară, cu un altfel de public, cu care Marius era mai obişnuit decât eram eu. În Bucureşti, jucăm la „Godot Cafe”, care e un spaţiu foarte special şi foarte bun de teatru, e altă lume, te adaptezi altfel, lucrezi altfel cu publicul şi cred că şi de asta aveam nevoie în momentul acesta. Şi s-a întâmplat. A fost o conjunctură cu torul fericită, să găsim textul acesta, să ne spună Radu Beligan: „Textul ăsta merge pentru voi, copii...”

-- Cum aţi lucrat cu Radu Beligan, în ipostază de regizor?

Medeea Marinescu: Pentru mine, aceasta a fost a treia îndrumare din partea sa. Mai întâi am jucat în „Egoistul”, apoi într-un spectacol care era deja ridicat, cu Emilia Popescu, pe care am înlocuit-o, „Străini în noapte”. Maestrul Beligan are marele talent de a pune oamenii potriviţi la locul potrivit. În cazul acesta, autorul textului are „ştiinţa poantei” şi un text, atât timp cât este bine scris, adică poanta „îi vine” în mod natural şi eşti bine potrivit pe rol, lucrurile vin de la sine. Nu sunt mari artificii sau mari mişcări de trupe, e un spectacol care se bazează exclusiv pe relaţia actorilor. Şi din punctul acesta de vedere, Radu Beligan ştie întotdeauna foarte bine ce face.

- Aţi jucat deja „Fă-mi loc!” la Bucureşti, Brăila, Călăraşi, acum la Iaşi... Ce oraşe mai cuprinde turneul acesta?

Medeea Marinescu: Am avut deja peste 30 de reprezentaţii cu acest spectacol, pe litoral vom avea trei spectacole în această vară, iar din toamnă reîncepem să jucăm prin ţară, primim foarte multe „cereri” pe Facebook...


Marius Manole: Se fac foarte greu turnee acum. Dar după părerea mea - poate greşesc, poate nu – spectacolul acesta nu este genul de „şuşă” pe care, de obicei, o întâlneşti. Am vrut să facem un spectacol foarte serios, să nu căutăm să râdă lumea cu orice preţ şi cred că este unul demn să fie văzut. Poate nu toată lumea care ar vrea să-l vadă ajunge la Bucureşti, aşa încât norocul ar fi de ambele părţi.


Medeea Marinescu: E un spectacol cinstit, aş spune. O comedie romantică...
Marius Manole: Fără mari pretenţii, o comedie făcută „pe bune”, fără „cioace”, fără ca actori să nu ştie textul...

 

-- La ce lucraţi în perioada aceasta?
Marius Manole: Ne apropiem de finalul stagiunii – în sfârşit, Doamne-ajută! Eu repet, la TNB, în regia lui Felix Alexa, „Revizorul”, apoi tocmai am terminat „Masculin - Feminin”, cu Lia Bugnar, de asemenea spectacol al Asociaţiei INSPIRA. Mai lucrez un spectacol cu Radu Beligan, „Lecţia de violoncel”, în regia lui Felix Alexa, cu un text scris de Mona Radu, pentru Teatrul „Metropolis”... Pe TVR, a început o serie foarte frumoasă de reinventare a teatrului de televiziune, vom filma acolo în iulie, în regia lui Dan Manolescu, „O noapte furtunoasă”...
Medeea Marinescu: Eu sunt mai modestă decât Marius, am două proiecte de film, pentru luna septembrie, un film din Franţa şi unul la Bucureşti, care aştept să fie făcut de vreo doi ani, sper să se concretizeze.

- Ce ecouri ajung la voi de la Iaşi, despre tot ce se întâmplă aici în ultima perioadă? Cât din ceea ce se întâmplă se face auzit şi mai departe de Iaşi?

Marius Manole: Aud tot timpul despre Iaşi, în primul rând, că sunt aici multe festivaluri de teatru – Iaşul nu e un oraş foarte mare, dar cred că nici Bucureştiul nu are atâtea festivaluri. Ceea ce este îmbucurător! Apoi, aflu că Alexandru Dabija a făcut un spectacol minunat cu „Iaşii în carnaval”, că Silviu Purcărete a făcut un alt minunat spectacol, care se cheamă „Pălăria florentină”, am văzut că sunt chemate foarte multe multe spectacole din ţară. De curând, împreună cu Medeea Marinescu, am văzut Sala Mare a Teatrului Naţional din Iaşi, la Gala UNITER (unde Marius Manole a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar – n.r.) şi mi s-au tăiat genunchii, atât de frumos e! Sunteţi, suntem, de fapt, norocoşi că avem un astfel de teatru. Mi-e dor să joc acolo, n-am mai călcat pe scena aceea de mulţi ani.
Medeea Marinescu: În toamnă, sigur o să ne întoarcem la Iaşi, şi cu„Fă-mi loc!”, Marius o să vină sigur cu „Masculin, feminin”, un spectacol pe care îl recomand din toată inima, dar şi cu „Străini în noapte”. Cu Florin Piersic am şi discutat, ne dorim să jucăm să jucăm acest spectacol la Teatrul Naţional din Iaşi.
(Gina Popa)


Marius Manole, despre programul său de a doua zi, la Bucureşti (pe scurt!):
- Mâine dimineaţă, de la 7.00, am repetiţii la radio, unde înregistrăm o piesă, cu Rodica Mandache... La 11.00 avem repetiţii cu „Revizorul”, apoi alte repetiţii şi după-aceea, avem spectacol, „Masculin - Feminin”, la „Godot Cafe”.
- Se întreabă unii, alţii, cât o să mai rezişti în ritmul acesta...
- Să nu-şi facă nicio grijă, o să rezist, eu nu obosesc. Pe mine teatrul nu mă oboseşte, îmi dă o energie fantastică. Deocamdată, cât mă ţine Dumnezeu aşa, n-am nici o problemă.

Medeea Marinescu, despre cum se împacă statutul de mamă cu ipostaza de artist în turneu:
„E un pic mai greu, dar acum s-au mai echilibrat, s-au mai restrâns turnele, am mai mult timp să mă ocup de băiatul meu, care are 4 ani şi care, pe 26 iunie, are prima serbare din viaţa lui. Şi din viaţa mea, de mamă. Nu pot să spun că e uşor. Vorba unui coleg, care avea mare dreptate: „Mi-e foarte greu, dar nu-mi pot imagina viaţa altfel”. Reperul meu cel mai adevărat e însă acolo, în fiul meu”.

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:23

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei