„Şi în străinătate, dar şi în oraşul tău poţi să ajungi cineva!”

Dimensiune font:

| 07-04-2016 07:30

  Andrei Tudor Ionescu, un tânăr cu visuri şi aspiraţii măreţe, a gândit un proiect care promovează Iaşul, cu oamenii, locurile, cultura şi istoria oraşului.

  Ştiaţi că Bojdeuca lui Creangă este cel mai vizitat muzeu din Iaşi? Sau că Biserica Aroneanu, din apropierea Iaşului, are cel mai bun sistem anti-seismic? Astfel de informaţii a reunit Andrei Ionescu în aplicaţia „Iaşi Guide”, concepută pentru a promova Iaşul, vechiul oraş cu monumente şi mănăstiri înălţate de oamenii care au făcut istorie.

Născut pe 17 iulie 1995, la Iaşi, Andrei Tudor Ionescu este student la Facultatea de Informatică a Universităţii din Manchester (Marea Britanie). Este creatorul unui ghid virtual, pe care l-a numit „Iaşi Guide”. Aplicaţia este gratuită şi este disponibilă momentan pe platforma iOS, însă în cursul acestui an va fi disponibilă şi în sistemul Android.

Timp de mai bine de patru luni, Andrei Ionescu a adunat toate informaţiile şi fotografiile care descriu punctele turistice din Iaşi, cu ajutorul Centrului de Informare Turistică, şi cu toată încrederea că acesta va fi un proiect util, cu un mare impact asupra locuitorilor şi vizitatorilor oraşului. Întors în oraşul natal, în vacanţa de primăvară, Andrei a promovat aplicaţia sa, „Iaşi Guide”, atrăgând nu doar atenţia, ci şi simpatia ieşenilor. „În Marea Britanie, colegii mei din alte ţări asociază România doar cu Bucureşti sau, mai nou, cu oraşul Cluj-Napoca, pentru că acolo au festivalul de muzică UNTOLD. Oraşele din străinătate au o aplicaţie sau un site foarte amplu despre astfel de evenimente. Nu eram mulţumit de ceea ce exista deja pentru oraşul meu şi aşa am ajuns la ideea de a crea aplicaţia «Iaşi Guide»”, mărturisea Andrei Ionescu, zilele trecute, la întâlnirea organizată de Clubul „Iubitor de Iaşi”, din cadrul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”.

Pe lângă monumente, biserici, mănăstiri şi centre culturale, aplicaţia „Iaşi Guide” conţine o secţiune în care turiştii pot vedea o hartă a oraşului, dar şi toate mijloacele de transport în comun din oraş. De asemenea, fiecare obiectiv este prezentat cu detalii cum ar fi adresa, site-ul, programul şi descrierea acestuia.

- Ai absolvit Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, la secţia matematică-informatică, intensiv engleză. Ai ales acest profil cu intenţia de a studia în străinătate?

- Practic, acolo m-am format, din clasa I. Şi tot acolo am devenit sensibil la istoria Iaşului. Am avut profesori care ne povesteau mereu despre Iaşi. Primeam note mai mari la istorie, dacă ştiam unde se află un anume monument din oraş, iar această competiţie ne-a trezit interesul, am devenit curioşi să descoperim tot mai multe poveşti despre oraşul în care trăim. Iaşul este un oraş frumos, are multe lucruri interesante de oferit, însă cred că are şi multe de schimbat, în ceea ce priveşte imaginea sa.

- Cum ai ajuns să studiezi la Manchester?

- S-a întâmplat, în mare parte, deşi am avut ideea de a studia în străinătate, dar se combina puţin cu ideea de a face Medicină la Iaşi. Jumătate dintre prietenii mei sunt studenţi la Medicină. Dar pentru că am urmat un profil bilingv, tentaţia de a studia mai departe în limba engleză era foarte mare, mi s-a părut un traseu firesc. În cele din urmă, am renunţat în ultimul semestru la ideea de a face Medicină. Am avut un click şi anume că vreau neapărat să plec în străinătate. Toată lumea crede că informatica nu este un domeniu prea creativ, dar eu cred că poate fi şi am vrut să combin cu încă o materie. Asta e cea mai „tare” chestie în Anglia. Dacă mergeam la informatică la Iaşi, alegeam automat să studiez şi elemente de hardware, dar la Manchester am ales să combin Computer Science şi Business Management. Aşa că studiez şi finanţe, contabilitate, lucruri mai dificile – notele la contabilitate nu sunt niciodată foarte mari, nici în Anglia, nici în România, dar am ales un parcurs care chiar îmi place.

Sursa foto: facebook.com/ Andrei Tudor Ionescu

- În ce măsură a fost relevantă experienţa ta de voluntar în proiectele desfăşurate la Iaşi?

- În perioada liceului, am făcut parte din Consiliul Elevilor şi am fost vicepreşedinte în Consiliul Judeţean al Elevilor. Am participat la tot felul de proiecte de leadership, care m-au format. Acum sunt membru în AIESEC Manchester, dar chiar şi la Iaşi, când nu eram student, am participat la proiectele lor şi a fost o experienţă interesantă. M-am format încet-încet, participând în proiecte culturale. De pildă, de Ziua Unirii, am defilat în costume de epocă, pe strada Lăpuşneanu, iar această tradiţie merge mai departe la Iaşi. Au fost, de asemenea, proiecte caritabile, precum „Zâmbete în Ajun de Crăciun”, în cadrul căruia am dus cărţi şi dulciuri unor copii din judeţul Iaşi. În Manhester, am fost invitat în AIESEC. Noi trimitem voluntari în diverse ţări, printre care şi în România şi am fost plăcut surprins să constat că mulţi dintre studenţii chinezi, de pildă, şi-au exprimat dorinţa de a învăţa limba română şi de a vizita România. În Anglia sunt foarte multe astfel de organizaţii, eu am încercat să mă implic în cât mai multe.

- Care sunt activităţile prin care continui să acumulezi experienţă de voluntar?

- Nu sunt doar activităţi de voluntariat. De pildă, sunt „Ambasador” pentru facultatea mea, un fel de ghid în Universitatea din Manchester, ceea ce înseamnă un part time job. Sunt, de asemenea, vicepreşedinte la Societatea de români, unde organizăm evenimente şi suntem destul de mulţi. Numai în facultatea mea suntem aproximativ 60 de studenţi români. Acolo există, ceea ce mi-aş dori să văd şi în România, o organizaţie a studenţilor, Students Union, în care oamenii chiar au salariu şi sunt responsabili cu organizarea vieţii studenţilor. Imaginaţi-vă o clădire cât Biblioteca Centrală Universitară de la Iaşi, în care sunt camere destinate evenimentelor organizate de aproximativ 150 de societăţi: de cultură şi civilizaţie până la societăţi de paraşutism. Toate aceste organisme se asigură că viaţa studenţilor înseamnă şi altceva decât cursuri, dezvăluind diverse oportunităţi, organizând concerte, facilitând accesul la diverse evenimente. De pildă, pentru meciurile de fotbal, primim bilete foarte ieftine.


- Pare că viaţa ta de student la Manchester este foarte dinamică!

- Chiar este, dar este un altfel de dinamism decât aici! Acolo chiar nu prea ai timp liber. Mă uit la colegii mei din Iaşi, sunt sigur că învaţă şi ei foarte mult, dar noi, cei din Anglia, îi privim cam cu ciudă, pentru că noi abia părăsim perimetrul... De pildă, Universitatea noastră e într-un amplasament asemănător cu acela din Copou, dar dacă e să mergem la un mall, putem face o dată la două săptămâni. De luni până vineri, intru la 9 şi ies din campus la 23.30, când se închide Universitatea. Vineri seara însă ieşim, mergem în oraş, mai vedem câte ceva...

- Sunt priviţi într-un anume fel românii acolo?

- Nu, pentru că vorbim de mediul academic. Am mulţi prieteni români, mai puţin din Iaşi, dar studenţii, de oriunde ar fi, nu judecă oamenii de lângă ei! Profesorii au o părere foarte bună despre noi, în general, ne consideră foarte buni. În universitatea Manchester sunt tot felul de români: unii sunt olimpici, alţii sunt creativi – aşa ca mine, pentru că eu nu sunt olimpic...

- La Iaşi nu ai fost olimpic?

- Am fost, dar nu la informatică. Eu am fost olimpic la astrofizică şi astronomie. Acesta este un mic dezavantaj, acolo, pentru că olimpicii la informatică sunt foarte buni în ceea ce fac, sunt acel tip de oameni care ştiu imediat să dea o soluţie informatică.

- Astrofizica ţi-a dat însă o privire de ansamblu...

- Da, m-a format, e ceea ce mă defineşte, este pasiunea mea, dar nu am vrut să o urmez la facultate, mi-am dorit să învăţ şi altceva.

- Cum ai ajuns să fii olimpic la astrofizică?

- Am învăţat mult singur, dar apoi am vorbit cu profesoara de fizică. Mi-a dat nişte cărţi, erau foarte vechi, din 1930 – 1940, scrise de oameni dispăruţi de mult, apoi am cunoscut profesori de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, de la Facultatea de Fizică. Îmi aduc aminte că în aprilie, în 2014, când am câştigat şi medalia de bronz la olimpiadă, am fost mai mult la Universitate, decât la liceu , pentru că mi s-a dat posibilitatea să mă pregătesc mai intens pentru olimpiadă. Dar a fost fascinant, o experienţă care m-a format. Eu când merg pe stradă sunt foarte neatent la ceea ce e în jurul meu! Mă uit la cer, îmi imaginez că face parte din ceva mai mare şi tot aşa...


- Ce profesie te gândeşti, totuşi, să urmezi? Ce anume te vezi făcând peste câţiva ani?

- Acum sunt puţin împrăştiat, fac multe, încerc să mă descopăr, dar la finalul facultăţii sper să decid. Toată lumea alege la un moment dat. Ca absolvent de informatică ai atât de multe oportunităţi, poţi să lucrezi cu baze de date, web design... Acum, m-aş duce spre web development, aplicaţii – mobile development- , şi software. În plus, mă interesează markentingul, pentru că îmi doresc să am o companie a mea, poate peste şase, şapte ani... cine ştie?!

- Un ghid pe care l-ai întâlnit în vacanţa ta la Iaşi, Maria Mihaela Stan, semnatara unei interesante rubrici de turism în cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei”, te-a recomandat ca fiind un tânăr extraordinar, care studiază în străinătate şi care vrea să se întoarcă în România, pentru a schimba ceva aici. Eşti hotărât să te întorci în România?

- Da, să sperăm că gândul acesta nu va dispărea. Vreau să mă întorc, pentru că îmi place mult Iaşul, chiar dacă m-am adaptat foarte uşor la Manchester, nu am avut acel culture shock, pe care îl descriu unii dintre colegii mei, care odată ajunşi în străinătate descoperă cât este de frumoasă este, de fapt, România şi cât de dor le este de ţară. Dorul meu s-a exprimat altfel, nu a fost exagerat, ci mai degrabă nostalgic. Prin plecarea mea, mi-am dat seama cât de mult s-ar putea schimba Iaşul, care are clădiri frumoase, dar sunt multe idei de acolo care pot fi aduse aici. La fel cum mulţi alţi studenţi s-au întors de la studii şi au schimbat câte ceva în ţara lor... Şi în străinătate, dar şi în oraşul tău poţi să ajungi cineva!
Gina POPA, Larisa LAZĂR

„În Nord-Estul României se află un oraş a cărui istorie a influenţat formarea identităţii unei ţări. Domnitori, importanţi oameni politici şi de cultură s-au plimbat pe străzile sale, fiecare arteră având povestea ei. Iaşul este un oraş care merită descoperit şi înţeles. Acest ghid al capitalei Moldovei va fi folositor turiştilor pe durata vizitei lor în Iaşi şi va fi un nou mod de a descoperi oraşul natal pentru ieşeni” - Andrei Tudor Ionescu

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str.Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei