„Viaţa îţi oferă şanse la care nu te aştepţi”

default

Dimensiune font:

| 13-11-2014 13:03

- Ce a adus nou Dalkia în sistemul de termoficare ieşean?
- Aş spune că principala schimbare adusă de Dalkia la Iaşi este respectul pentru clienţi şi deschiderea permanentă spre dialog. Cred că principalul motiv pentru care, până acum ceva timp, percepţia cetăţenilor oraşului legată de sistemul centralizat de termoficare era mai puţin pozitivă a fost blocajul de comunicare în care fostul operator intrase în relaţia cu clienţii, şi lipsa de interes în ceea ce priveşte nevoile concrete ale acestora. Să nu credeţi că dau în vreun fel vina pe „vechea moştenire” - absolut deloc, ar fi o ipocrizie din partea mea, în condiţiile în care peste 95% din actualii angajaţi ai Dalkia Termo Iaşi sunt fost angajaşi ai CET Iaşi S.A. Echipa este oarecum aceeaşi, însă ceea ce s-a schimbat în mod radical este stilul de lucru.
- În opinia dvs, care va fi evoluţia preţului plătit de clienţii CET, comparativ cu cel plătit de posesorii de centrale de apartament?
- Deja factura anuală pentru apă caldă şi căldură plătita de clienţii sistemului centralizat de termoficare este mai mică decât cea plătită de un posesor de centrală individuală pe gaze naturale. Să nu uităm faptul că preţul la gazele naturale plătite de populaţie va creşte în următorii ani, odată cu liberalizarea pieţei gazelor, ce va trebui finalizată în cel mai scurt timp. În condiţiile în care, în momentul de faţă, un client al Dalkia plăteşte cu 28% mai puţin pe an decât un locatar cu centrală individuală, în 2018 avantajul termoficării centralizate va fi de cel puţin 60%.

„Obiectivul nostru pe termen mediu este rebranşarea a 50% din apartamentele care în prezent au centrale individuale”

- În Iaşi, auzim permanent de debranşări ilegale, dar cu toate acestea nu am auzit niciodată de sancţiuni. Ce a făcut şi ce face Dalkia pentru a stopa acest fenomen?
- Din păcate, acest fenomen este generalizat la nivel naţional. Există un cadru legal şi reglementar valabil la nivel naţional, elaborat ca urmare a punerii în aplicare a mai multor Directive ale UE, însă nu întotdeauna este respectat. Iar atunci când este încălcat, nu întotdeauna se sancţionează acest fapt. Oricum, am reuşit deja să inversăm trendul care a existat la Iaşi până în acest an: rebranşările de apartamente individuale la sistemul centralizat şi racordările de noi clienţi importanţi au depăşit cu mult solicitările de deconectare care ne-au parvenit.
- Câţi ieşeni deserveşte în prezent Dalkia Iaşi?
- În momentul de faţă alimentăm 37.000 de apartamente şi peste 550 de instituţii publice şi private. Anul acesta am readus în sistem trei clienţi majori care renunţaseră la termoficarea centralizată cu mult timp în urmă: este vorba de hotelurile „Moldova”, „Ramada” şi „Unirea”. La acestea se adaugă cele 14 instituţii de învăţământ din subordinea CLM ce se vor racorda în perioada imediat următoare (primul în ordinea execuţiei lucrărilor fiind „Colegiul Naţional”) şi două spitale ale CJ Iaşi cu care avem discuţii avansate în acest sens. Obiectivul nostru pe termen mediu este rebranşarea a 50% din apartamentele care în prezent au centrale individuale.

„Fac parte dintr-o echipă minunată, care m-a primit cu braţele deschise în iunie 2013, când am devenit ieşeancă şi în buletin, nu doar în suflet, şi lor le datorez tot ce am realizat până acum. Acest spirit de echipă şi ambiţia ce ne leagă pe toţi sunt elemente extrem de valoroase pentru mine”

„O eventuală ajustare a tarifului nu va avea niciun impact la nivelul populaţiei”

- Faptul că, recent, Dalkia a solicitat municipalităţii ajustarea tarifului la încălzire poate fi perceput ca scumpire a gigacaloriei în Iaşi?
- Trebuie menţionat că ieşenii vor plăti, pentru a patra iarnă consecutiv, acelaşi preţ pentru energia termică: 265 lei/Gcal cu TVA. O eventuală ajustare a tarifului (care ar fi prima de acest fel la doi ani de la intrarea în vigoare a contractului) nu va avea niciun impact la nivelul populaţiei.
- Pe când o contorizare individuală pentru fiecare ieşean?
- Este un proiect la care Dalkia ţine foarte mult şi în care ne-am implicat activ încă de anul trecut. Din păcate, în ciuda faptului că Primăria Municipiului Iaşi, Dalkia şi societatea care a realizat un studiu de fezabilitate în acest sens au dorit realizarea unui proiect-pilot gratuit în care să fie cuprinse trei scări de bloc din oraş, acest lucru a fost imposibil până acum, din cauza criteriilor obligatorii ce trebuie respectate în cadrul acestui program derulat parţial cu finanţare europeană. Mă refer la faptul că un bloc ce are deja termosistem (anvelopă termică) la exterior nu poate fi inclus în proiect. Însă ne exprimăm speranţa că ghidul ce va conţine aceste criterii va putea fi modificat în sensul acceptării în program a blocurilor care au deja anvelopă pe exterior, aşa cum este situaţia celor mai multe din imobilele din Iaşi.

„Ştiu când începe ziua de lucru, însă niciodată nu ştiu când se termină”

- Cum arată o zi obişnuită din viaţa unui director comercial la o „multinaţională”?
- Nu mă consider un director comercial de „multinaţională”, în primul rând pentru că 99, 9% dintre colegii mei de la Iaşi sunt români. Vă pot spune că ştiu când începe ziua de lucru, cel târziu la 8 dimineaţa, însă niciodată nu ştiu când se va termina. Sunt zile în care mare parte din acţiunile la care particip privesc în special clienţii de tip populaţie şi portofoliul existent de clienţi, dar sunt şi zile în care mă concentrez în special asupra viitorilor clienţi.
- Cât aţi plătit ultima dată pentru încălzire (apă caldă)?
- Locuiesc într-un bloc racordat la sistemul centralizat de termoficare, sunt client al Dalkia, iar ultima factură plătită pentru apă caldă a fost în valoare de 45 de lei (luna septembrie). Prima factura la căldură pe care o voi plăti în aceasta iarnă (aferentă consumului pe luna octombrie) va fi în valoare de circa 55 de lei.

Iaşul are un cu totul alt efect asupra mea: m-am simţit ieşeancă în suflet cu mult înainte de a avea buletin de Iaşi. Iaşul este un oraş cu totul special, cu oameni cu totul deosebiţi, cu o spiritualitate şi cultură unice la nivel naţional şi european, si cu o energie fabuloasă, care îţi „încarcă bateriile” şi în zilele cele mai dificile.

„Sunt o fire sportivă şi la propriu, şi la figurat, deşi nu am deloc talent la sport”

- Aţi parcurs toate ierarhiile înainte de a ocupa funcţia pe care o deţineţi în prezent (translator, director comunicare, marketing, comercial). Este ceea ce s-ar putea chema “urmează-ţi visul”?
- Nu ştiu dacă putem spune acest lucru. Dacă mă întrebaţi ce îmi doream să devin când eram adolescentă, vă pot spune fără dubiu că nu mă gândeam că voi ajunge să lucrez în termoficarea centralizată. Însă, viaţa îţi oferă uneori şanse la care nu te aştepţi mereu. Şi sunt momente în care trebuie să faci alegeri, aşa cum am făcut eu de câteva ori în viaţa profesională.
- Vă propun un joc. Alegeţi un singur cuvânt care să caracterizeze următoarele persoane. Gheorghe Nichita?
- M-aş concentra pe sportivi, dacă îmi permiteţi. Sunt o fire sportivă şi la propriu, şi la figurat, deşi nu am deloc talent la sport.
- Atunci Simona Halep?
- Respect.
- Marius Lăcătuş?
- Lider.
- Ronnie O’Sullivan?
- Unic.
- Rafael Nadal?
- Energie.
- Novak Djokovic?
- Luptător.
- Roger Federer?
- Eleganţă.
- Petrolul sau CSM Iaşi? Vă întreb cunoscând faptul că proveniţi dintr-o familie de microbişti...
- Într-adevăr, tatăl meu a fost arbitru de fotbal, şi mergeam cu el pe stadion încă de când aveam 3-4 ani, ca să-l vad arbitrând. Permiteţi-mi să spun AC Milan - am devenit suporteră a Milan-ului acum 19 ani, în 1995, şi sper ca echipa să reuşească să renască în acest an, când trece printr-o reorganizare şi o întinerire a lotului. Milan reprezintă un stil anume de a face sport, de a-ţi trata adversarii, de a lupta până la capăt mai ales atunci când sorţii nu îţi sunt favorabili, iar de-a lungul timpului a avut lideri adevăraţi
- Pe contul de Facebook postaţi foarte des citate ale unor oameni celebri. Care ar fi citatul care s-ar potrivi pentru finalul acestei discuţii?
- Acele cuvinte îmi fac de multe ori bine la sfârşitul unei zile de lucru pline de energie sau care, dimpotrivă, m-a lăsat fără energie, fiindcă se întâmplă şi aşa uneori. Aş spune că in momentul acesta mă duc cu gândul acum la vorbele lui Eugen Lovinescu, cel care spunea că „viitorul unui om, ca şi al unei lumi, se construieşte, nu se visează”.

Fişă personală
Data naşterii: 29 ianuarie 1981
Locul naşterii: Ploieşti, judeţul Prahova
1995 - 1999: Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale”, profil umanist, engleza-franceză
1999 - 2003: Universitatea „Petrol-Gaze” Ploieşti, Facultatea de Litere, secţia Engleză-Franceză (specializarea: pragma-lingvistica)
2003 - 2004: Universitatea Bucureşti, Master în Studii Canadiene
martie - octombrie 2004: Dalkia Termo Prahova S.R.L. - traducător-interpret
noiembrie 2004 - februarie 2009: Dalkia Termo Prahova S.R.L. - manager marketing, manager dezvoltare comercială, adjunct director comercial
martie 2009 - mai 2013: Dalkia România S.A. - director comunicare şi marketing
noiembrie 2011 - octombrie 2012: Dalkia Europa Centrală - MBA intern (Veolia)
iunie 2013 - prezent: Dalkia Termo Iaşi S.A. - director comercial, membru în Directorat

 


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

gabriel

Nov 20, 2014

n-am nimic cu d-na, treaba ei, dar ce mare personalitate este, in afara de faptul ca-mi impune sa-i dau 70 lei/luna pentru niste tevi care trec prin apartament, lipite de perete si cu 7 straturi de vopsea si care au cam 38 grade ???

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:41

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei