Florin Piersic: „Am dat oamenilor mult, dar am primit şi mai mult, înzecit, de la ei”

Dimensiune font:

| 08-10-2016 05:45

Motoarele de 4 x 20 ale celui mai cunoscut actor român din toate timpurile refuză să reducă viteza * chiar dacă picioarele încep să ceară din ce în ce mai des câte un mic popas, spiritul lui Florin Piersic umblă fără odihnă, căutând ceea ce artistul a oferit toată viaţa spectatorilor şi admiratorilor săi – emoţie, speranţă, dragoste şi zâmbete * „artistul terapie al românilor” pentru care timpul trecut e prezent iar complezenţele se poartă la persoana întâi poposeşte din nou la Iaşi pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care i-a pus scena sub picioare, „tatălui său spiritual”, Radu Beligan

 
- Sunteţi la Iaşi cu ocazia unui eveniment de excepţie: atribuirea Sălii de Spectacole a Ateneului a titulaturii de Sala Radu Beligan. Maestrul Beligan a păşit pentru prima oară pe o scenă, la vârsta de 12 ani, chiar aici, la Ateneu. Care ar fi amintirea legată de Radu Beligan care vă vine cel mai des în gând?
-
Trebuie să ştiţi că eu eram student în anul IV, când Radu Beligan l-a adus la spectacolul „Peer Gynt”, pe care eu l-am făcut la voi, la Iaşi, datorită lui Prelipcean (n.r. Bujor Prelipcean, directorul Filarmonicii din Iaşi), pe regizorul Louis Daquin care făcea prima coproducţie româno-franceză (n.r. „Ciulinii Bărăganului” după Panait Istrati – 1957). Jucam piesa în regia lui Dinu Cernescu, şi Daquin a venit şi a spus - „Ăsta e Tănase!”, unul din rolurile principale din „Ciulinii Bărăganului”. Şi aşa, datorită lui Radu Beligan, şi el ştia şi ştie...nu mai ştie că acum e într-o stea, am ajuns actor. El a fost primul care m-a distribuit într-un film, chemându-l pe Louis Daquin. Eu, datorită acestui film am ajuns la Festivalul Internaţional de la Cannes, şi atunci am avut ocazia să-i cunosc pe ce mai mari actori care erau prezenţi acolo, de la Paul Newman, la Fernandel, la Jean Marais, cu care aveam să joc mai târziu în România, în „Şapte băieţi şi o ştrengăriţă”, Tatiana Samoilova, Gina Lollobrigida, Sophia Loren... Vă daţi seama ce senzaţie a fost pentru mine să-i văd pe toţi acolo, după ce îi văzusem doar în filme. Aveam 22 de ani. Ăsta a fost norocul meu pe care i-l datorez lui Radu Beligan, care l-a adus pe Louis Daquin. Mai târziu, mai precis în urmă cu vreo 8 ani, Beligan a văzut la Paris piesa “Străini în noapte”, cu Alain Delon în rolul pe care îl joc eu de aproape 8 ani, şi am pus această piesă în scenă, având-o parteneră pe Emilia Popescu şi acum pe Medeea Marinescu. Este o piesă pe care numai la Iaşi am jucat-o de vreo 10 ori. După ce a venit de la Paris, Beligan mi-a spus - ”Florinel, te rog foarte mult, citeşte textul ăsta, să vezi şi tu dacă îţi place. Eu socot că ăsta e un rol care ţi se potriveşte formidabil”. Am citit textul şi i-am spus din prima că joc. Aşa, eu am ajuns să joc în acest spectacol pe care l-a regizat el, cu o foarte mare încredere în mine şi cu o plăcere extraordinară de a-i fi alături. Eu l-am iubit întotdeauna foarte tare şi l-am admirat pentru cultura lui, pentru intuiţia lui în teatru, pentru tot. La premiera din Sala Operei din Bucureşti a venit Eric Assous (n.r. dramaturg francez, autor al piesei „Străini în noapte”), invitat fiind de Beligan. Văzând piesa la Bucureşti a rescris-o şi de atunci o jucăm. Cea mai bună dovadă este că de la Iaşi, eu mă duc şi joc piesa asta la Timişoara, Satu Mare, Arad, Cluj sau Oradea, cu sălile pline, ceea ce este formidabil pentru un actor. Asta a fost legătura mea cu Beligan. Îl regret extraordinar şi plecare lui în stele m-a costat extraordinar.
- Veniţi des la Iaşi, în ultimii ani ca interpret în piesa „Străini în noapte”, iată, regizată tot de Radu Beligan. Aţi avut astfel ocazia de a cunoaşte publicul ieşean, dar şi oraşul, în măsura în care aţi dispus de timpul necesar. Cum vi se pare atmosfera în Iaşi şi ce amintiri „vă stârneşte” târgul Ieşilor?
- La Timişoara, la Universitatea de Vest, unde am fost făcut „Doctor Honoris Causa” pentru întreaga mea activitate artistică - filme, televiziune, teatru, au participat şi au vorbit, Adi Cristi, care mi-e foarte bun prieten, şi Costel Paraschiv Parascan, fostul director al Bojdeucii „Ion Creangă” din Iaşi, unde eu am fost de multe ori şi am prezentat filmul „De-aş fi Harap Alb”. Tot acolo, Radu Beligan a spus..., îmi face plăcere să spun la vârsta asta a mea, de 4 ori 20 de ani, a spus aşa: „Cel mai frumos cadou pe care l-a făcut Dumnezeu poporului român este Florin Piersic”. Poate e cel mai frumos „autograf” pe care mi l-a dat cineva în viaţa mea artistică.
În legătură cu Iaşul, am un trecut foarte mare şi foarte de demult pentru că toate piesele de la Teatrul Naţional din Bucureşti, turneele pe care le-am făcut, au început cu Braşov, Iaşi, Timişoara. Astea erau turneele Teatrului Naţional care era condus atunci de Zaharia Stancu, şi mai târziu de Radu Beligan.Astea au fost turneele mele în Iaşi, cu scenele extraordinare pe care le-am jucat în „Heidelberg-ul de altă dată” în care studenţii m-au luat pe braţe şi m-au dus la Hotelul Moldova. Totdeauna am avut la Iaşi un succes grozav, pentru că aici este un public special, elevat, mai cult, mai iubitor de artă. Amintirile mele sunt multe legate de Iaşi, nemaivorbind de faptul că am prieteni acolo. Eu am legături sentimentale foarte puternice cu Iaşul. Mai mult, eram de 3-4 ani şi am stat vreo 2-3 ani cu tata şi mama la Iaşi, pe strada Rece, vizavi de Bolta Rece, în casa sonetistului Mihai Codreanu, din care eu spun adeseori versuri.

Până la 22 de ani, eu nu am văzut marea. Auzisem de ea, dar eu stăteam în Corlata, păşteam vacile”

- Vă revendicaţi mereu originea moldovenească, bucovineană mai precis. Cum a fost copilăria lui Florin Piersic, până la devenirea de mai târziu, care s-a dovedit totuşi o devenire precoce, la 22 de ani fiind deja o stea a cinematografiei româneşti?
- Părinţii mei sunt bucovineni, astea mi-s originile, dar eu mi-s ardelean. Mama e fiica de preot din Valea Seacă, Gura Humorului, care acum se cheamă Valea Moldovei. Tatăl meu, doctorul Ştefan Piersic, provine dintr-o familie cu 11 copii, din comuna Corlata, judeţul Suceava, la un kilometru de comuna Ciprian Porumbescu. Acolo am copilărit eu până la 22 de ani. Până la acea vârstă, şi o spun în premieră, până când am jucat „Peer Gynt” pentru examenul de diplomă, eu nu am văzut marea. Auzisem de mare, dar eu stăteam în Corlata, păşteam vacile, mă duceam în poiană dis de dimineaţă şi culegeam ciuperci, umblam desculţ vreo 3-4 luni, cântam cu ţiganii, cu cei care aveau taraf acolo... Eu cu acordeonul meu, cântam împreună cu ei, în fiecare duminică, la Căminul Cultural care astăzi, nu-mi vine să cred, sala aia, renovată total, se cheamă Casa de Cultură „Florin Piersic”.
Familia mea a plecat din Cernăuţi după ce am pierdut-o pe sora mea, Lucica, care s-a înecat în Prut când a sărit să-şi salveze colega de bancă. Au venit la Cluj, acolo unde eu m-am născut, şi din cauza asta oamenii mă socotesc ardelean, că am copilărit în Cluj, în sensul că am făcut şcoala la Cluj, dar eu-s din părinţi bucovineni, deci Moldova îmi este foarte aproape.
- Sunteţi cetăţean al Republicii Moldova. Din impresiile pe care le-aţi cules prin contactele avute cu oamenii de acolo, credeţi că există, la un moment dat, posibilitatea unirii cu România?
- În Republica Moldova am fost de foarte multe ori cu spectacolele şi recitalurile mele. Am fost invitat de toţi de acolo şi mai ales de domnul Avram care s-a ocupat de aceste turnee. Datorită acestor multe călătorii şi turnee pe care le-am făcut în Republica Moldova, la Chişinău, la Bălţi, la Soroca, vreau să-ţi spun că m-am pomenit într-o zi la Bucureşti, chiar de ziua mea, când împlineam de 4 ori 20 de ani, şi aici mă bazez pe ăia care-s proşti la matematică şi nu realizează că am 80 de ani. Spun asta ca să-i derutez, că eu am fost atât de prost la matematică, că am trecut datorită profesorului care ştia că vreau să devin actor şi atunci mi-a dat 5 ca să scap de liceu, că dacă nu, eram elev şi acuma la Cluj, în clasa a XI-a. Cum spuneam, au venit atunci ministra Culturii, ministrul de Interne, cel de Externe, şi preşedintele Timofti, şi mi-au oferit titlul de „Artist al poporului Republicii Modova”. Asta a fost o recunoştinţă pentru mine, extraordinară. În legătură cu viitorul dintre Republica Moldova şi România, eu socotesc că Republica Moldova e a noastră, a românilor. Nu cred că există cineva din România care să nu iubească Republica Modova. Eu nu ştiu politică, nu ştiu ce se va întâmpla, că tot aşteptăm să se întâmple ceva şi nu se întâmplă de nicăieri. Întrebaţi-l pe Giurăscu, că ăsta ştie, că e mare istoric!

Singurătatea artistului de cursă lungă

- Care sunt tabieturile lui Florin Piersic? Din ce surse va recăpătaţi energia după atâta consum artistic şi public?
- Tabietul meu este să mă duc acasă. Liniştea şi plăcerea mea este să fiu acasă, pentru că eu ştiu câţi ani am. De fapt, eu n-am tabieturi pentru că tabieturi are un pensionar care nu mai lucrează, care stă cu undiţa în mână şi-şi taie singur unghiile de la picioare. Nu, n-am aşa ceva. Eu încă trăiesc cu speranţă, ăsta-i cuvântul pe care îl iubesc cel mai tare - „speranţă”. Tot timpul caut să fiu cel care-am fost, pentru că îmi place, pentru că încă am speranţă, şi încă trăiesc, şi încă mă întâlnesc cu oameni care îmi zâmbesc. Gândeşte-te la un lucru - din o sută de oameni, 98 când mă văd îmi zâmbesc. Asta e satisfacţia pe care o am eu, bucuria asta de a veni, cum am venit la Vaslui, şi din clipa în care am coborât din maşină şi până am urcat în hotelul în care locuiesc, şi la recepţie, şi oamenii din restaurant, şi portarul, şi toţi care m-au primit, îmi zâmbeau, mă îmbrăţişau, mă pupau - „nu ştiţi cum v-am aşteptat!”. Asta mi se întâmplă cam peste tot. Asta-i răsplata mea cea mai mare şi ăsta-i tabietul meu, să mă întâlnesc cu oamenii, să mă iubească şi eu să le dau înapoi înzecit.
Vreau să mă ocup, şi asta îi sfătuiesc şi pe cei care citesc acest interviu, să vă ocupaţi de sănătatea voastră, pentru că dacă nu te ocupi tu, nu se ocupă nimeni. Dovada cea mai bună este că, îmi pare rău că trebuie să o spun, dar o spun, majoritatea celor care au plecat, indiferent că sunt poeţi, că sunt cântăreţi de operă, de muzică uşoară, că sunt instrumentişti, balerini, că sunt pictori, că sunt scriitori sau actori, trec câteva zile, cel mult câteva zile, şi nu-i mai pomeneşte nimeni. Asta este chestiunea pe care am spus-o întotdeauna – oamenii te văd, se bucură, te aplaudă, dar te şi uită. La asta mă gândesc eu...Acum câteva zile l-am pierdut pe Gyuri Pascu care era un băiat talentat, l-am pierdut pe Papaiani, care mi-a fost partener în filme. În teatru n-am jucat cu el, dar în filme ne-am întâlnit de multe ori. Îmi pare şi rău şi bine că pot s-o spun, am fost printre puţinii dintre toţi actorii români care s-au dus la el la spital când era în suferinţă, acum o lună şi ceva, pentru că ştiu ce înseamnă să fii tot timpul în atenţie, să te iubească lumea, cer autografe, vor să te filmeze, să te intervieveze, şi apoi te pomeneşti pe un pat de spital, unde în afară de soţia ta nu vine nimeni, cum s-a întâmplat şi cu Jean Constantin. M-am dus la el şi a început să plângă- „Florine, tu eşti singurul care a venit aici, în afară de Stela Popescu”. Deci, din păcate, totuşi se şi uită.
- Sunteţi recunoscut pentru plăcerea de a povesti, de a dialoga cu oamenii ore în şir. Dacă ar fi să rezumaţi, în câteva cuvinte, întreaga dumneavoastră viaţă, care ar fi acestea?
- Da, unii cică mi-au găsit un defect, că cică vorbesc mult. Sigur că vorbesc mult, că am ce spune. Îi urăsc pe cei care vin la televizor şi trebuie să le scoţi cu cleştele vorbele. „Când v-aţi născut?”. „În '36”. „Ce faceţi?”. „Bine”. „Câţi copii aveţi?”. „Doi”. “De ce v-aţi despărţit de prima nevastă”. „De aia”.... De exemplu, Gabi Cotabiţă, spune „nimeni nu mă atrage aşa cum ştie să vorbească Florin, pentru că vorbeşte pe înţelesul tuturor, că are întâmplări pe care le gust”, şi aici e frumuseţea, pentru că mulţi spun „eu mă regăsesc în întâmplările pe care le povesteşte Florin”. De asta vorbesc, când vorbesc. Foarte bine spune Olga Delia Mateescu, colega mea de la Teatrul Naţional - „şi încă nu l-aţi auzit ascultând, pe Florin Piersic”.
Era o replică într-o piesă, pe care am jucat-o ani şi ani de zile alături de..., încă în viaţă, şi spun asta cu o tristeţe extraordinară, pentru că e foarte bolnavă, vorbesc de marea actriţă a Teatrului Naţional, Carmen Stănescu. Jucam într-o piesă care se chema „Dulcea pasăre a tinereţii” a lui Tennessee Wiliams, şi acolo aveam o replică pe care i-o adresam lui Carmen: „să ştii, lady, că am dat oamenilor mai mult decât am primit de la ei”. Astăzi, vorbesc foarte clar şi sincer, povestea şi replica asta, pentru mine are o altă întorsătură... Dacă ar fi să mă rezum doar la cteva cuvinte, acestea ar putea suna aşa: „Am dat oamenilor mult, dar am primit şi mai mult, înzecit, de la ei”.
Nelu PĂUNESCU

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
SUBSCRISA Five Administration SPRL, in calitate de Administrator judiciar al debitoarei R-Agro Falciu SA -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -09.05.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobile aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: -Utilaje agricole lista nr. 1 -pret de pornire peste 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -17.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29 -30.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 07 -08.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. -Utilaje agricole lista nr. 2 -pret de pornire sub 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 17 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 16.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 30.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 08 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 07.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratorul ui judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 595 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire peste 9.000 Lei si de 119 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire sub 9.000 Lei si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenul-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie este cel mentionat mai sus, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five-advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la nr. 0762978187 sau e-mail: office@r-agro.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini.
SC SELF TRUST SRL este lider national al segmentului de piata pentru sisteme de conveioare (benzi transportoare) automatizate. Echipamentele proiectate si produse de noi se adreseaza in special urmatoarelor industrii: Logistica, Intralogistica, Automotive, Procesarea Carnii, Panificatie, Imbuteliere, Fabricarea Mobilei, Reciclarea Deseurilor. Detinem o pozitie importanta la nivel modial in randul producatorilor de echipamente pentru aeroporturi avand clienti din: Romania (15 din 17 aeroporturi), Spania, Portugalia, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Slovacia, Algeria, Libia, Yemen, Djibouti, Qatar, Arabia Saudita, Seychelles, Azerbaijan, Turcia. Dorim sa ne extindem echipa cu: OPERATOR STRUNG SI FREZA CNC (FANUC SI HAAS), LACATUS MECANIC PENTRU MONTAJ. Cerinte: cunostinte si experienta practica dovedita in setarea si operarea masinilor cu comanda numerica (operator CNC), respectiv in ansamblarea echipamentelor industriale (lacatus mecanic de montaj), o buna intelegere a proceselor tehnologice, cunostinte de baza pentru intelegerea desenului tehnic, conditie obligatorie. Conditii de lucru: Program de lucru zilnic de la 6:00 – 14:30 (cu pauza de masa de 30 min), de luni pana vineri, Orele suplimentare sunt platite conform legislatiei in vigoare, Echipament de protectie adecvat. Salarizare si bonusuri: Salarizare in functie de experienta si cunostintele dovedite si meseria de incadrare 3000-5000 lei net lunar. Reevaluare salariala dupa primele 3 luni de contract. Crestere salariala anuala in functie de indicii de inflatie comunicati si de performantele profesionale realizate. Bonusare in functie de implicare, de performanta profesionala si randament in procesul de productie. Bonuri de masa in valoare de 40 lei/zi lucratoare. Decontare contravaloare transport sub forma de abonament lunar pe raza municipiului Iasi sau zona metropolitana. Al 13- lea salariu (50% prima de concediu, 25% prima de Craciun, 25% prima de Paste). Bonificatie pentru deplasarile la montaj 150 lei/zi pentru Romania si 50 Euro/zi pentru deplasari in afara tarii. Asteptam CV-urile dvs la adresa HR@selftrust.ro. Informatii suplimentare si programarile pentru proba de lucru se pot obtine la tel. 0733499283 sau la sediul nostru din Iasi, Str.Bucium, nr.34 (zona Baza 3 - intrare pe poarta 2 Moldomobila)
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei