„Psihoza furtului” bântuie examenul de maturitate
Dimensiune font:
Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret” critică decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) privind corectarea lucrările elevilor la examenul de Bacalaureat în alte judeţe decât cele în care au fost susţinute probele. „Această plimbare a lucrărilor elevilor dintr-un judeţ în altul ne arată lipsa de încredere a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în personalul din sistem şi poate conduce la o bulversare a calendarului, deoarece numărul de oameni angrenaţi în procesul de corectare a lucrărilor este diferit, de la un judeţ la altul. Este o pierdere de timp şi de bani, bani care ar fi putut fi acordaţi examinatorilor (...) Consider că s-a ajuns prea departe cu această psihoză a furtului la Bacalaureat”, susţine Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret”, organizaţie ce numără aproximativ 90.000 membri.
Citeşte şi Ce ascunde rectorul de la Universitatea „Cuza”? (EXCLUSIV)
Acesta mai este de părere că se încearcă „militarizarea” Bacalaureatului, subliniind că Ministerul Educaţiei ar trebui să ia măsuri concrete pentru protejarea fizică a persoanelor implicate în acest examen, „în loc să caute soluţii numai pentru prevenirea ipoteticelor fapte de corupţie”.
Citeşte şi Ne îndreptăm spre tabloidizarea Evaluării Naţionale
La polul opus se află Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care reprezintă un număr aproximativ dublu de membri comparativ cu FSE şi care consideră justă decizia Ministerului. „O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului şi această procedură propusă, vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susţin examenul de Bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiţi elevi să fie favorizaţi”, a punctat Simion Hancescu, preşedintele FSLI.
Amintim că Vasile Şalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar, a argumentat duminică, 21 iunie, că propunerea făcută ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de a fi corectate lucrările în alte judeţe, „este în spiritul corectitudinii depline, a legii” şi vine „din dorinţa ca rezultate la Bacalaureat să fie conforme cu pregătirea absolvenţilor de liceu”. Andreea IGNEA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau