Atitudinea corectă faţă de persoanele vulnerabile
Dimensiune font:
Colegiul Sfântul Nicolae din cadrul Mitropoliei Moldovei a găzduit ieri, 20 octombrie, workshop-ul și conferinţa de informare şi promovare a schimbării atitudinii sociale faţă de grupurile vulnerabile, întâlniri organizate în cadrul proiectului „Decenţă şi respect pentru vulnerabili”.
Citește și Scandal diplomatic provocat de Universitatea de Medicină
Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătăţirea participării pe piaţa muncii şi promovarea incluziunii sociale pentru 1.100 de persoane ce aparţin grupurilor ţintă vulnerabile din regiunile Centru şi Nord-Est prin cursuri de calificare, precum şi prin servicii integrate de ocupare şi formare, constând în evaluare, informare, consiliere. La finalizarea acestora, beneficiarii primesc subvenţii cu valori cuprinse între 100 lei şi 4.000 lei, în funcţie de programul urmat. „Acest proiect a avut mai multe etape, începându-se cu consilierea generală a beneficiarilor şi continuând cu o consiliere individuală. În plus, au fost organizate calificări pentru cameristă şi lucrător comercial. Încercăm să schimbăm atitudinea oamenilor faţă de persoanele care aparţin grupurilor vulnerabile, să îi facem să înţeleagă că şi noi putem ajunge în astfel de situaţii, dacă rămânem fără locul de muncă. Când ai o problemă, eşti vulnerabil. Nu sunt diferiţi de noi cu absolut nimic!”, a explicat Mihaela Amisoiu, evaluator proiect.
Citește și „Femeilor din România le lipseşte încrederea în sine”
Grupul ţintă este format din 180 de tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul public de protecţie a copilului, 220 de copii în situaţii de risc şi 700 de persoane fără adăpost. „Trăim într-o societate în care sunt foarte mult grupuri vulnerabile, în care foarte mulţi oameni au nevoie de ajutor şi oricine poate veni în sprijinul lor. Un astfel de proiect ar trebui multiplicat, inclusiv noi, ca biserică şi ca structură a ONG-urilor din Iaşi, avem astfel de activităţi”, a punctat preotul Mihai Doroşincă, director executiv al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă”, prezent la eveniment. Andreea IGNEA
* * *
Proiectul „Decenţă şi respect pentru vulnerabili” este implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în parteneriat cu Agrafics Communication. Acesta este finanţat din Fondul Social European şi are o valoare totală eligibilă de 13.170.481 lei, asistenţa financiară nerambursabilă solicitată fiind de 98%. Perioada de desfăşurare a proiectului este de 10 luni, respectiv 25 martie – 31 decembrie 2015.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau