Când tehnocraţii se joacă de-a ministrul Educaţiei..
Dimensiune font:
* noul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a fost investit în funcţie ieri, 8 iulie, în cadrul unei ceremonii de predare – primire a mandatului care a avut loc la sediul Ministerului Educaţiei * la câteva minute după ceremonie, fostul ministru, Adrian Curaj, a postat un mesaj în care rezumă activitatea sa din timpul mandatului
Cine este Mircea Dumitru, noul ministru al Educaţiei?
Mircea Dumitru are 55 de ani şi este rectorul Universităţii din Bucureşti din decembrie 2011, când a fost ales pentru primul mandat. A fost reales în funcţia de rector anul trecut. Anterior, din 2004, a fost profesor universitar la Facultatea de Filosofie, Catedra de Filosofie Teoretică şi Logică din Universitatea Bucureşti, şef al catedrei de Filosofie Teoretică şi Logică, iar în perioada 2000-2008 a fost decan al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti. În anul 1998 a obţinut titlul de doctor în filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans, dar şi la Universitatea Bucureşti, al cărei absolvent era din 1995. Din 2014, Mircea Dumitru este membru corespondent al Academiei Române. Dintre distincţiile acestuia, amintim: premiul „Mircea Florian” al Academiei Române (2001) şi Ordinul Bernardo O'Higgins, în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedintele Republicii Chile (2005). În septembrie 2011 a fost ales preşedinte al Societăţii Europene de Filosofie Analitică (ESAP).
Noul ministru al Educaţiei s-a făcut remarcat prin constatarea plagiatului premierului de atunci, Victor Ponta, dar şi prin faptul că a cerut public ca legislaţia de verificare a suspiciunilor de plagiat să fie modificată, respectiv ca suspiciunile să fie verificate de comisiile de etică ale universităţilor în care s-au susţinut lucrările, dar şi eliminarea regulilor care permite reducerea pedepselor în cazul deţinuţilor care scriu lucrări ştiinţifice.
Ca de la tehnocrat la tehnocrat
La doar câteva zeci de minute după predarea mandatului de ministru al Educaţiei, Adrian Curaj a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care rezumă activitatea sa de ministru în câteva fraze punând accentul pe faptul că e un om care şi-a dedicat întreaga carieră educaţiei şi cercetării. Acesta a mai precizat că este un cunoscător al problemelor cu care învăţământul românesc se confruntă şi că, în cele câteva luni de mandat, a sădit câteva seminţe şi a demarat proiecte a căror importanţă va fi evidentă în timp. Întrebarea care apare pe buzele tuturor este: Dacă Adrian Curaj consideră că şi-a dedicat întreaga carieră educaţiei şi a implementat proiecte atât de eficiente pe parcursul mandatului său, atunci de ce a fost demis?! Câteva ore mai târziu, pe aceeaşi reţea de socializare, fostul ministru, a mulţumit echipei, colegilor, premierului Dacian Cioloş şi tuturor persoanelor cu care a colaborat. Nici una dintre cele două postări cu menţionează nimic, însă, de noul ministru al Educaţiei; Adrian Curaj alegând să nu-i ureze succes şi nici să-i dea vreun sfat urmaşului său, Mircea Dumitru. Să înţelegem că fostul şi actualul ministru al Educaţiei nu prea se înţeleg sau pur şi simplu aşa se procedează la tehnocraţi?
VEZI AICI ANUNȚURI MATRIMONIALE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau