Ce salarii pot obţine viitorii agronomi
Dimensiune font:
Şapte companii agricole au fost reprezentate la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, oferind aproximativ 20 de joburi pentru studenţii în ultimul an, masteranzi şi pentru proaspeţii absolvenţi.
Zeci de studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) Iaşi şi-au întâlnit viitorii angajatori în cursul zilei de ieri, 6 noiembrie, în cadrul „Târgului de joburi şi oportunităţi de cariera în agricultura României – Agribusinessjob”. „Sunt în ultimul an şi a cam venit timpul să-mi caut un job, chiar dacă voi urma şi cursurile de master. E primul târg de genul acesta la care particip, dar e un început bun”, a spus Alina, studentă la Inginerie economică în agricultură.
De asemenea, în cadrul târgului au fost organizate şi o serie de dezbateri, studenţii primind informaţii de la reprezentanţii companiilor prezente, despre carierele pentru care se pregătesc profesional. „Ce salariu speraţi să primiţi la primul job şi ce ştiţi să faceţi pentru banii aceştia?”, îi întreba Marius Ogrezeanu, fondatorul Agribusinessjob, pe tinerii prezenţi la dezbaterile privind cariera în agricultură. Mulţi dintre ei speră doar la minimul pe economie, salariu pentru care „ştiu să facă orice, în teorie”. „Un tânăr din producţie, de exemplu, ar putea câştiga 1.500 lei net, dar salariul poate ajunge şi la 1.000 euro, în funcţie de modul în care acesta se descurcă şi de profesionalismul lui”, a explicat Marius Ogrezeanu.
Ambiţie şi pasiune, trăsăturile-cheie pentru angajatori
Criteriile după care se ghidează managerii de resurse umane în procesul de selecţie a viitorilor angajaţi diferă în funcţie de companie şi de funcţia pentru care optează candidatul. În schimb, punctele comune par a fi ambiţia, perseverenţa şi pasiunea. „Căutăm studenţi care să-şi dorească să se dezvolte în domeniul agriculturii, care, din punctul nostru de vedere, creşte foarte mult în România. De asemenea, căutăm acea calitate umană pe care şi-o doreşte fiecare angajator, în sensul de a fi răbdător, de a învăţa, a fi motivaţi şi perseverenţi în activitatea lor. Noi vrem să-l creştem şi să-l dezvoltăm în cadrul companiei”, a precizat Cătălin Cojocaru, manager de resurse umane.
Şapte firme au fost prezente în cadrul târgului de joburi de la USAMV, cumulând aproximativ 20 de poziţii în protecţia plantelor, cultivarea de seminţe, zootehnie sau pentru maşini şi utilaje agricole. În timp ce unele dintre firme ofereau unul sau două joburi, alte companii au venit pentru a discuta cu tinerii, urmând ca în primăvară să le propună şi locuri de muncă.
Andreea IGNEA
* * *
„Un tânăr din producţie ar putea câştiga 1.500 lei net, dar salariul poate ajunge şi la 1.000 euro” - Marius Ogrezeanu, fondatorul Agribusinessjob
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau