Cine sunt noii prorectori de la „Cuza”
Dimensiune font:
Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza şi-a ales echipa de şase prorectori * aceştia au fost validaţi de Senat, ieri, 14 iulie
Senatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a validat în şedinţa de ieri, 14 iulie, cei şase prorectori care vor completa echipa managerială pentru legislatura 2016 – 2020. Astfel, noii prorectori ai celei mai vechi universităţi din ţară sunt: prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, de la Faculatea de Chimie, prof. univ. dr. Gheorghe Iacob, prorector şi în mandatul anterior, prof. univ. dr. Henri Luchian, de la Facultatea de Informatică, prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, prof. univ. dr. Cătălin Tănase, de la Facultatea de Biologie, şi prof. univ. dr. Corneliu Iaţu, de la Facultatea de Geografie şi Geologie.
Cine sunt noii prorectori?
Născut în 1964, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu a absolvit în 1990 Facultatea de Chimie Tehnologică, Secţia Chimie – Fizică la Institutul Politehnic Iaşi. În acelaşi an a devenit şi profesor asistent la catedra de Chimie Organică din Cadrul Facultăţii de Chimie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Pe parcursul anilor a obţinut toate gradele necesare, în anul 2002 ajungând conducător de doctorat în cadrul aceleiaşi catedre. În anul 1996 a devenit Doctor în Chimie, ulterior ocupându-se de cercetare în domeniul heterocicli cu azot. Munca sa a fost recunoscută cu mai multe premiii, distincţii şi specializări, dintre care „Diploma de excelenţă şi medalia de argint” în anul 2008 pentru cercetare.
Prof. univ. dr. Gheorghe Iacob este specialist în istoria modernă şi contemporană a României, istorie economică şi relaţii internaţională. Profesor al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza” din anul 1998, iar în 2003 devine conducător de doctorat. De asemenea, este membru al Senatului, iar din februarie 2016 a fost ordonatorul de credite al Universităţii.
Prof. univ. dr. Henri Luchian a fost prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare în mandatul anterior. Este conducător de doctorat în cadrul Facultăţii de Informatică din anul 2005.
Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei a absolvit, în anul 1992, Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe – Contabilitate şi tot în acelaşi an a devenit preparator universitar în cadrul facultăţii. În anul 2000 a devenit doctor în Finanţe, iar de-a lungul carierei sale a participat la stagii de pregătire în Franţa, Germania, Grecia, Olanda şi Italia. În 2012 a fost premiată de Asociaţia „Vasile Pogor”, pentru promovarea ştiinţelor în România.
Prof. univ. dr. Cătălin Tănase şi-a început activitatea didactică şi de cercetare în anul 1992 la Facultatea de Biologie, Laboratorul de Micologie şi Fitopatologie. În anul 2007 a obţinut funcţia de director al Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” din Iaşi, iar din anul 2009 este conducător de doctorat în domeniul Ştiinţe ale Naturii, specialitatea Botanică. Activitatea sa editorială cuprinde peste numeroase publicaţii de specialitate.
Prof. univ. dr. Corneliu Iaţu a absolvit Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, specializarea Geografie Limba şi literatura franceză în anul 1990. Şi-a început activitatea didactică în acelaşi an, la catedra Colegiului Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani, a continuat la Universitatea „Ştefan cel Mare„ din Suceava, pentru ca în 1996 să ajungă la Universitatea „Cuza” din Iaşi. Are peste 30 de articole ştiinţifice şi cursuri publicate şi este membru al Societăţii de Ştiinţe Geografice. În anul 2000 a devenit doctor în Geografie.
* * *
6
Este numărul de prorectori validaţi de Senatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”
VEZI AICI ANUNȚURI IMOBILIARE ÎNCHIRIERI
VEZI AICI ANUNȚURI MATRIMONIALE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau