Concurs de gătit în bucătăriile Agronomiei FOTO
Dimensiune font:
Căminul A3 al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) Iaşi s-a transformat ieri, 6 mai, în locul de întâlnire al studenţilor pasionaţi de arta culinară. Ajuns la a patra ediţie, „Seminarul de gătit” a reunit reţete dintre cele mai diverse – friptură de vită, somon, dar şi clătite sau papanaşi. „Am pregătit somon cu pire de ţelină şi morcov pe pat de creson cu sos olandez. Experienţa pe care o am la gătit este doar cea de acasă, însă îmi place să mănânc preparate cât mai diverse, important este ca acestea să nu fie tradiţionale. Este prima dată când particip la un concurs de genul acesta”, explică Ionuţ Simiciuc, student în anul II la Facultatea de Horticultură.
Studenţii din Iaşi participă la Agronomiada
Participanţii au avut ocazia să deguste ce au pregătit concurenţii, dar şi să participe la concursuri interactive cu premii. De asemenea, nu au lipsit degustările de vinuri sau momentele artistice. „Am participat încă de la prima ediţie a Seminarului, iar anul trecut am fost premiată, când am concurat cu o Panna Cotta cu fructe de pădure şi o cupolă de zahăr caramelizat. De fapt, printre colegii din an sunt cunoscută şi pentru deserturile pe care le fac”, povesteşte câştigătoarea ediţiei anterioare, Aurora Danciu, anul IV la specializarea Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism. Evenimentul studenţesc de artă culinară a fost organizat de Facultatea de Zootehnie, în parteneriat cu membrii Ligii Studenţilor USAMV Iaşi. Andreea IGNEA
Începe lupta pentru un loc în grădiniţe
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau