Creştere spectaculoasă a averii inspectorului şcolar general din Bacău
Dimensiune font:
Theodora Şotcan, inspector şcolar general, consilier judeţean şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD, a încasat venituri record în 2014 comparativ cu anii anteriori. Soţii Şotcan au şase proprietăţi, nu au credite bancare, dar nici active financiare.
Inspectorul şcolar general al judeţului Bacău, Theodora Şotcan, a cumulat venituri de 137.596 lei în anul 2014 (sau 11.466 lei pe lună), crescând de la 91.849 lei în 2013 sau 45.998 lei în 2012. Astfel, veniturile unuia dintre candidaţii care au încercat să boicoteze examenul naţional pentru ocuparea funcţiei de conducere la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene a crescut gradual. 36.601 lei a primit în anul 2014 doar pentru conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, dar şi 12.293 lei pentru un nou proiect POSDRU. În plus, a obţinut 65.471 lei prin hotărâri judecătoreşti din perioada când era director al Colegiului „C. Negri” Tg. Ocna, respectiv cu privire la un proiect cu finanţare externă (59.181 lei). Veniturile îi sunt completate şi prin funcţia din Consiliul Judeţean, pentru care a primit 22.377 lei, respectiv printr-o colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bacău (224 lei). Soţul Theodorei Şotcan, pe de altă parte, a fost remunerat în 2014 cu 30.408 lei.
Citeşte şi Să tot fii şefa educaţiei! Camelia Gavrilă câştigă 700 lei pe zi
La capitolul proprietăţi, soţii Şotcan nu au adus nicio schimbare, deţinând din 2003 un teren intravilan de 1.000 mp, o casă în construcţie încă din 2004 de 140 mp, un apartament de 50 mp din 1991, toate în oraşul Târgu Ocna, precum şi două autoturisme (Dacia Logan şi Opel). În plus, inspectorul şcolar general a moştenit o casă de locuit de 57 mp, în Sinaia, din care deţine o treime. Nu are, totuşi, active bancare care să cumuleze peste 5.000 euro, plasamente sau investiţii, cadouri, bunuri sub formă de materiale preţioase, dar nu mai are nici datorii. Dacă în declaraţia de avere semnată pe 12 iunie 2014 apăreau două credite – unul scadent în 2014 de 1.600 euro şi unul în 2017 de 23.200 lei -, nici unul dintre ele nu mai apare şi în declaraţia datată anul acesta.
Citeşte şi EXCLUSIV Ce ascunde rectorul de la Universitatea „Cuza”?
Cine este Theodora Şotcan
Vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Bacău, Theodora Şotcan a fost numită în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Bacău pe 25 iulie 2012, la o lună după debutul mandatului său de consilier judeţean, urcând pe scara ierarhică şi renunţând la conducerea Colegiului Naţional „C. Negri” Târgu Ocna. De altfel, odată cu numirea la conducerea inspectoratului, Theodora Şotcan pare a fi renunţat şi la cariera didactică în domeniul chimiei, nefiind amintite venituri pentru acestă activitate, deşi încă face parte din echipa dascălilor de la Colegiul Naţional „C. Negri” Tg. Ocna (aşa cum figurează pe site-ul liceului). Deşi ar fi putut să îşi câştige poziţia de conducere din ISJ prin concursul organizat în perioada 11 februarie-21 martie 2015 de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Theodora Şotcan nu s-a prezentat „din motive de sănătate”. Şi-a păstrat funcţia, însă postul a fost scos din nou la concurs, având o ultimă şansă pentru şefia ISJ Bacău. Aceeaşi atitudine au avut şi restul inspectorilor şcolari din judeţ, cu toţii absentând de la examenul pentru definitivarea pe funcţiile de îndrumare şi control. Andreea IGNEA
Citeşte şi Adjuncţii Cameliei Gavrilă, stăpâni peste 18 proprietăţi!
* * *
137.596 lei
Acesta este suma pe care a încasat-o Theodora Şotcan în 2014 pentru funcţiile de inspector şcolar general, consilier judeţean, manager de proiect, dar şi prin hotărâri judecătoreşti. Datele prezentate sunt preluate din declaraţiile de avere aferente anilor fiscali respectivi, completate pe proprie răspundere, conform legislaţiei în vigoare.
* * *
Vezi declaraţiile de avere şi interese ale Theodorei Şotcan din ultimii patru ani
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau