Ei sunt elevii care au purtat numele Iaşului peste graniţe
Dimensiune font:
16 elevi ieşeni au purtat numele educaţiei ieşene pe podiumurile concursurilor şi olimpiadelor internaţionale în anul şcolar 2015 – 2016 * cele aproape 20 de medalii şi premii obţinute confirmă nivelul ridicat al învăţământului ieşean * obţinerea unui premiu la o competiţie internaţională reprezintă, în primul rând, un efort al echipei profesor - elev
Învăţământul preuniversitar ieşean s-a îmbogăţit, în anul şcolar 2015 – 2016, cu numeroase premii câştigate la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale, olimpicii ieşeni dovedind, încă o dată, că performanţa şi excelenţa sunt valori care pot fi atribuite Iaşului fără niciun fel de dubiu. Olimpiada Internaţională de Matematică, Olimpiada Internaţională de Chimie sau Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada” sunt doar câteva competiţii de mare anvergură la care elevii ieşeni au cucerit premii.
16 olimpici internaţionali
Fie ele de ştiinţe, Limba Română, Matematică sau Arte, competiţiile internaţionale nu reprezintă un impediment pentru elevii ieşeni determinaţi şi ambiţioşi. Cu numeroase participări la diverse competiţii la activ, olimpicii ieşeni poartă pe umerii lor nu doar emoţiile unei olimpiade, ci şi emoţiile întregii ţări pe care o reprezintă. În anul şcolar 2015 – 2016, 16 elevi au făcut numele educaţiei ieşene cunoscut pe podiumurile internaţionale. „Cu emoţiile unei olimpiade nu am ajuns să mă obişnuiesc niciodată; amestecul acela de trepidaţie, speranţă, oboseală, ambiţie, stres, dedicaţie, entuziasm; senzaţia de după o festivitate de premiere, când te întrebi: şi acum, care e următorul pas?; frenezia cu care, în timpul probei, ceri încă o foaie şi încă o foaie. Pentru mine, olimpiadele sunt povestea unei deschideri de orizont, povestea unei înălţări, asemănătoare cu cea a vrejului magic de fasole care creşte dintr-un singur bob”, explică Laura Andreea Ştreangă, aflată printre medaliaţii internaţional în anul şcolar 2015 – 2016.
Bilanţul medaliilor şi premiilor obţinute de olimpicii ieşeni la olimpiadele internaţionale confirmă nivelul înalt al învăţământului ieşean: 7 medalii de argint, o medalie de bronz, două menţiuni, 4 premii I, 2 premii II şi 2 premii III. „Nu întâmplător, Iaşul, oraş al şcolilor şi universităţilor, al spiritualităţii profunde, al culturii şi al cărţilor majore, oferă cu generozitate un spaţiu privilegiat pentru o educaţie aleasă, dar şi un model cultural în care profesorii, intelectualii, artiştii se integrează firesc, adunând sub aceeaşi cupolă şi tânără generaţie”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi.
Citește și Doi seniori ai inventicii, răsplătiţi cu cea mai înaltă distincţie pentru cercetare
Cârmuitorii drumurilor de succes
Ambiţia, perseverenţa, determinarea şi munca elevilor nu ar da rezultatele aşteptate dacă la cârma parcursului olimpicilor nu ar sta profesorii şi mentorii lor. „Profesorul care antrenează un copil special nu este doar un agent care se supune unui sistem de norme, ci este în egală măsură dascăl, părinte, actor, care investeşte în ceea ce face, conferă semnificaţii, trăieşte activitatea cu elevii, cu un indice important de intervenţie personală. O relaţie bună între cadrul didactic şi elev presupune transparenţă, astfel încât fiecare să fie sincer faţă de celălalt, dar şi interdependenţă, grijă reciprocă, diferenţiere pentru a-i permite să fie unic, creativ”, a declarat prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.
Cheia succesului o reprezintă, în cazul olimpiadelor şcolare, o relaţie deosebită între elev şi profesor. Profesorul care insuflă elevilor dragostea de cunoaştere şi dorinţa de evoluţie îşi depăşeşte condiţia, devenind dintr-un simplu profesor, un adevărat mentor. „Pregătirea pentru olimpiadă nu înseamnă o reţetă clară a succesului, ci o extraordinară colaborare între profesor şi elev. Le inspir elevilor mei dragostea de cunoaştere şi pasiunea pentru materia pe care o predau. Îi susţin şi sunt alături de ei în fiecare moment, ceea ce le determină încrederea în forţele proprii şi însuşirea unui real model”, a opinat Petronela Ilaş, profesor la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.
* * *
Premiile obţinute de olimpicii ieşeni la competiţiile internaţionale:
-
Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie - Irina Mălina Strugaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional Iaşi)
-
Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de ştiinţele Pământului - Tudor Pipirig (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)
-
Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică - Ovidiu Avădanei (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)
-
Medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică - Ovidiu Avădanei (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)
-
Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie - Tudor Cristian Cozma (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)
-
Medalie de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada” - Tudor Cristian Cozma (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)
-
Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Lectură - Laura Andreea ştreangă (clasa a XI-a, Colegiul Naţional Iaşi)
-
Medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Lectură - Ioana – Adelina Filip (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi)
-
Menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură - Oana Roiu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi)
-
Menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură - Georgiana Târnovanu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)
-
Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Teodora Catană (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)
-
Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Iuliana Georgiana Hristea (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)
-
Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Maria Stamouli (clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Iaşi)
-
Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Gabriel Lucanu (clasa a VII-a la Colegiul Naţional Iaşi)
-
Premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului - ştefan Ilie Graur (clasa a XI-a la Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare” din Iaşi)
-
Premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Cătălina Elena Ivascu, (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)
-
Premiul III la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Maria – Elena Niţă (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”)
-
Premiul III la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Gheorghe Dorneanu (clasa a IX-a la Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare” din Iaşi)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau