Ei sunt elevii care au purtat numele Iaşului peste graniţe

default

Dimensiune font:

| 20-12-2016 05:15

 16 elevi ieşeni au purtat numele educaţiei ieşene pe podiumurile concursurilor şi olimpiadelor internaţionale în anul şcolar 2015 – 2016 * cele aproape 20 de medalii şi premii obţinute confirmă nivelul ridicat al învăţământului ieşean * obţinerea unui premiu la o competiţie internaţională reprezintă, în primul rând, un efort al echipei profesor - elev

 Învăţământul preuniversitar ieşean s-a îmbogăţit, în anul şcolar 2015 – 2016, cu numeroase premii câştigate la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale, olimpicii ieşeni dovedind, încă o dată, că performanţa şi excelenţa sunt valori care pot fi atribuite Iaşului fără niciun fel de dubiu. Olimpiada Internaţională de Matematică, Olimpiada Internaţională de Chimie sau Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada” sunt doar câteva competiţii de mare anvergură la care elevii ieşeni au cucerit premii.

16 olimpici internaţionali

Fie ele de ştiinţe, Limba Română, Matematică sau Arte, competiţiile internaţionale nu reprezintă un impediment pentru elevii ieşeni determinaţi şi ambiţioşi. Cu numeroase participări la diverse competiţii la activ, olimpicii ieşeni poartă pe umerii lor nu doar emoţiile unei olimpiade, ci şi emoţiile întregii ţări pe care o reprezintă. În anul şcolar 2015 – 2016, 16 elevi au făcut numele educaţiei ieşene cunoscut pe podiumurile internaţionale. „Cu emoţiile unei olimpiade nu am ajuns să mă obişnuiesc niciodată; amestecul acela de trepidaţie, speranţă, oboseală, ambiţie, stres, dedicaţie, entuziasm; senzaţia de după o festivitate de premiere, când te întrebi: şi acum, care e următorul pas?; frenezia cu care, în timpul probei, ceri încă o foaie şi încă o foaie. Pentru mine, olimpiadele sunt povestea unei deschideri de orizont, povestea unei înălţări, asemănătoare cu cea a vrejului magic de fasole care creşte dintr-un singur bob”, explică Laura Andreea Ştreangă, aflată printre medaliaţii internaţional în anul şcolar 2015 – 2016.

Bilanţul medaliilor şi premiilor obţinute de olimpicii ieşeni la olimpiadele internaţionale confirmă nivelul înalt al învăţământului ieşean: 7 medalii de argint, o medalie de bronz, două menţiuni, 4 premii I, 2 premii II şi 2 premii III. „Nu întâmplător, Iaşul, oraş al şcolilor şi universităţilor, al spiritualităţii profunde, al culturii şi al cărţilor majore, oferă cu generozitate un spaţiu privilegiat pentru o educaţie aleasă, dar şi un model cultural în care profesorii, intelectualii, artiştii se integrează firesc, adunând sub aceeaşi cupolă şi tânără generaţie”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi.

 

Citește și Doi seniori ai inventicii, răsplătiţi cu cea mai înaltă distincţie pentru cercetare

 

Cârmuitorii drumurilor de succes

Ambiţia, perseverenţa, determinarea şi munca elevilor nu ar da rezultatele aşteptate dacă la cârma parcursului olimpicilor nu ar sta profesorii şi mentorii lor. „Profesorul care antrenează un copil special nu este doar un agent care se supune unui sistem de norme, ci este în egală măsură dascăl, părinte, actor, care investeşte în ceea ce face, conferă semnificaţii, trăieşte activitatea cu elevii, cu un indice important de intervenţie personală. O relaţie bună între cadrul didactic şi elev presupune transparenţă, astfel încât fiecare să fie sincer faţă de celălalt, dar şi interdependenţă, grijă reciprocă, diferenţiere pentru a-i permite să fie unic, creativ”, a declarat prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.

Cheia succesului o reprezintă, în cazul olimpiadelor şcolare, o relaţie deosebită între elev şi profesor. Profesorul care insuflă elevilor dragostea de cunoaştere şi dorinţa de evoluţie îşi depăşeşte condiţia, devenind dintr-un simplu profesor, un adevărat mentor. „Pregătirea pentru olimpiadă nu înseamnă o reţetă clară a succesului, ci o extraordinară colaborare între profesor şi elev. Le inspir elevilor mei dragostea de cunoaştere şi pasiunea pentru materia pe care o predau. Îi susţin şi sunt alături de ei în fiecare moment, ceea ce le determină încrederea în forţele proprii şi însuşirea unui real model”, a opinat Petronela Ilaş, profesor la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.

 

* * *

Premiile obţinute de olimpicii ieşeni la competiţiile internaţionale:

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie - Irina Mălina Strugaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de ştiinţele Pământului - Tudor Pipirig (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică - Ovidiu Avădanei (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică - Ovidiu Avădanei (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie - Tudor Cristian Cozma (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada” - Tudor Cristian Cozma (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Lectură - Laura Andreea ştreangă (clasa a XI-a, Colegiul Naţional Iaşi)

  • Medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Lectură - Ioana – Adelina Filip (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi)

  • Menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură - Oana Roiu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi)

  • Menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură - Georgiana Târnovanu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Teodora Catană (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Iuliana Georgiana Hristea (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Maria Stamouli (clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Iaşi)

  • Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Gabriel Lucanu (clasa a VII-a la Colegiul Naţional Iaşi)

  • Premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului - ştefan Ilie Graur (clasa a XI-a la Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare” din Iaşi)

  • Premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Cătălina Elena Ivascu, (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Premiul III la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Maria – Elena Niţă (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”)

  • Premiul III la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Gheorghe Dorneanu (clasa a IX-a la Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare” din Iaşi)

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:03

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei