Examenul de admitere continuă
Dimensiune font:
Doar câteva facultăţi ieşene păstrează tradiţia de a realiza o selecţie a viitorilor studenţi. Accentul în procesul de admitere este pus pe examenul organizat şi mai puţin pe rezultatele obţinute la Bacalaureat.
Admiterea la majoritatea facultăţilor din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” a fost realizată pe baza concursului de dosare, în funcţie de notele obţinute la probele Bacalaureatului. Totuşi, cei care au optat pentru Facultatea de Drept vor susţine astăzi, 24 iulie, începând cu ora 12, testul grilă de limba română, având o pondere de 50% în calculul mediei de admitere. Competiţie este strânsă, fiind 765 de candidaţi pentru doar 200 de locuri. Aceeaşi situaţie este şi pentru cele 225 de persoane care şi-au depus dosarul la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde sunt disponibile 75 de locuri. Aceştia au susţinut pe 23 iulie proba sportivă, eliminatorie, iar astăzi va avea loc cea de aptitudini la specializarea Educaţie fizică şi sportivă, precum şi lucrarea scrisă din anatomie pentru Kinetoterapie şi motricitate specială.
De asemenea, sunt 649 de candidaţi pentru 275 de locuri la Facultatea de Informatică. Aceştia vor afla până pe 25 iulie rezultatele pe care le-au obţinut la testul scris, susţinut pe 22 iulie. Pentru a putea intra la Teologie Ortodoxă Pastorală, viitorii studenţi şi-au demonstrat pe 22 iulie aptitudinile muzicale, iar a doua zi cunoştinţele de profil.
De asemenea, pentru admiterea la Facultăţile de Automatică şi Calculatoare sau Arhitectură din cadrul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi”, candidaţii trebuiau să treacă de testul programat pe 21 iulie. În plus, cei care erau nemulţumiţi de rezultatele de la Bacalaureat, au posibilitatea de a-şi asigura un loc printr-un testul grilă de matematică, programat pe 25 iulie, la facultăţile de Mecanică sau de Construcţii de Maşini şi Management Industrial.
Universitatea de Medicină şi Farmacie a păstrat proba eliminatorie pentru specializările domeniului Sănătate - Medicină, Farmacie, Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Balneo-Fiziokinetoterapie şi Recuperare, Medicină dentară şi Tehnică dentară. Astfel, 2.350 de candidaţi şi-au testat ieri, 23 iulie, cunoştinţele de anatomie sau de chimie organică.
Singura instituţie care organizează examenul de admitere pentru toate specializările rămâne Universitatea de Arte „G. Enescu” (UAGE). Acesta se desfăşoară pe mai multe etape, în perioada 22-25 iulie, pentru Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, 21-25 iulie la Teatru, respectiv 26-27 iulie la Arte Vizuale şi Design. Andreea IGNEA
***
Singurii care mai au de trecut prin stresul examenului de admitere sunt candidaţii Facultăţii de Drept, din cadrul UAIC, şi artiştii UAGE.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau