EXCLUSIV Familia vedetelor - FOTO/VIDEO
Dimensiune font:
Două fetiţe de 12 şi 8 ani au CV-uri impresionante, în ciuda vârstei fragede. Pasiunea pentru muzică şi teatru le-a adus numeroase trofee şi premii. Şcoala, teatrul, muzica - vioară, canto, chitară - şi concursurile sunt parte din viaţa celor două fete, scena fiind văzută ca o a doua casă de Diana şi Maia Mălăncuş.
Diana şi Maia Mălăncuş au doar 12, respectiv 8 ani, dar palmaresul competiţional deja spune multe despre pasiunile şi personalitatea lor, ce se conturează frumos, încetul cu încetul. Ele fac parte dintr-o familie în care şcoala, teatrul, muzica şi concursurile la care participă Diana şi Maia se îmbină perfect, alături de cei doi frăţiori de doar 3 ani - spectatori ce nu lipsesc de la nicio repetiţie de-a lor.
De la vârsta de 5 ani, Diana şi-a început pregătirea pentru viaţa de actor, „pachetul artistic”, după cum îl numeşte mama fetelor, Carmen Mălăncuş, fiind asigurat prin studiile de teatru, chitară şi, de aproape doi ani, canto. Tot de la 5 ani, Maia a început să descifreze tainele viorii şi ale teatrului, iar de câteva luni şi pe cele ale canto-ului. „Eu am cochetat doar cu ideea de a fi actriţă şi le-am dus pe fete la teatru, poate şi din dorinţa de a vedea dacă le-am transmis ceva din mine. Apoi, am observat că lor le place foarte mult, că îşi doreau să facă asta şi că se remarcau din grupul de pe scenă, vedeam asta din reacţiile publicului”, începe să povestească mama fetelor, Carmen Mălăncuş.
Despre „pachetul artistic”
„Trebuie să ai şi muzică, şi puţin dans, pentru a fi artist”, le spune mama Carmen Mălăncuş fetelor. Citatul a ajuns centrul unui monolog scris în urmă cu un an de Diana şi cu ajutorul căruia Maia a câştigat, câteva luni mai târziu, marele trofeu la toate secţiunile de vârstă din cadrul Festivalului Naţional „Neghiniţă”. Povestea fetelor, presărată de Diana cu numeroase note amuzante şi interpretată impecabil de Maia, a fost aplaudată minute în şir de publicul iubitor de teatru, muzică şi dans.
„Am scris monologul în primăvara anului 2014, gândindu-mă la toate activităţile pe care noi le facem şi am vrut să aibă o notă comică. A fost o surpriză pentru mine să văd cât de bine a fost primit! Pe de altă parte, am mai scris un monolog în 2013 - Portretul unei colege de bancă, adaptat după Mircea Sântimbreanu - cu care nu m-am prezentat la niciun concurs, dar nu se ştie niciodată...”, povesteşte Diana Mălăncuş, păstrând acelaşi amuzament din monologul amintit şi prin care demonstrează că a trecut demult de faza în care doar cocheta cu teatrul.
În plus, Diana şi Maia citesc foarte mult, iar fata cea mare a scris şi multe poezii când era… „mică”, după cum ea însăşi apreciază.
Zeci de trofee şi premii care depăşesc nivelul de vârstă
Ca orice artist, Diana şi Maia au un loc special în casă, unde sunt expuse toate trofeele, premiile şi diplomele pe care le-au obţinut la concursurile la care au participat. De altfel, anul 2014 a fost unul minunat pentru ambele fete, pasiunile şi pregătirea lor fiind încununate cu numeroase aprecieri. „Am foarte multe premii, de la trofeu, până la locul trei, dar cel mai drag mie este Trofeul pentru cea mai bună actriţă, pe care l-am luat la Concursul Naţional Cătălin Damian”, spune Diana, cu emoţia ce-i însoţeşte fiecare amintire legată de experienţele trăite. În plus, pentru că Diana a ajuns deja la un nivel foarte ridicat comparativ cu cel aşteptat la vârsta ei, participă la secţiuni dedicate participanţilor mai mari, iar Maia îi calcă pe urme. Deşi alţi copii participă la concursurile de vioară abia din clasa a III-a, pentru că până atunci mâinile lor micuţe încă nu sunt destul de dezvoltate pentru a putea respecta cu acurateţe mişcările, Maia, elevă în clasa I la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, a urcat deja pe scenă cu acest instrument, unul pe mărimea ei. „Acum am trecut de la măsura cea mai mică, optimea, la una mai mare – pătrimea!”, spune cu mândrie şi fericire Maia.
Pe aceeaşi scenă cu actori celebri
Adela Popescu, Anca Ţurcaşiu şi Vasile Muraru sunt nume mari ale artei dramatice româneşti alături de care Maia Mălăncuş a jucat. Aceştia au adorat-o din prima clipă pentru expresivitatea, talentul şi... pachetul artistic.
După ce a devenit finalistă Next Star de la antena 1, Maia a fost invitată la spectacolul de Revelion oferit de acelaşi post de televiziune. „Am mers la Next Star pentru că Maia îşi dorea foarte mult, chiar dacă fusesem şi cu Diana. Maia parcă era acasă şi acolo, unde a jucat alături de Adela Popescu şi Anca Ţurcaşiu. Apoi, am primit invitaţia pentru ca Maia să facă parte din spectacolul de Revelion, unde Vasile Muraru i-a arătat cât de mult o apreciază. Oamenii de acolo, din public, făceau poze cu Maia, îi cereau autografe ca unei artiste cu experienţă!”, povesteşte cu mândrie Carmen Mălăncuş. În schimb, Maia priveşte această experienţă ca pe oricare dintre celelalte - o activitate plăcută, în timpul căreia s-a simţit ca acasă. Cât despre rezultat, acesta i se pare ceva... firesc.
Andreea IGNEA
* * *
CV Diana Mălăncuş; CV Maia Mălăncuş
Pe scenă, ca acasă
Diana şi Maia nu uită de importanţa rezultatelor bune şi la şcoală, fiind printre primii din clasă. „Am un Bine, atât!”, zice Maia, iar Diana a terminat primul semestru de la Şcoala Gimnazială „Şt. Bârsănescu” Iaşi doar cu medii de zece şi prima la olimpiada de matematică. Chiar dacă învaţă foarte bine, fetele au timp şi pentru pasiunile lor pentru că... „se simt pe scenă ca acasă”. Iar asta le determină să facă totul din plăcere, fără a simţi oboseală. „Odată ce îţi place ceea ce faci şi ştii să îţi organizezi foarte bine activităţile, unde ne ajută mama, recunosc, ai timp şi de pasiuni, şi de şcoală. Tot ceea ce facem eu sau sora mea în afara şcolii este ca o recreaţie”, explică Diana reţeta succesului pentru fetele Mălăncuş.
* * *
„Pe fetele mele le ajută foarte mult vocea şi limbajul corpului. Diana are vocea foarte caldă, iar pe Maia o ajută foarte mult expresivitatea. Asta este ce le diferenţiază...” - Carmen Mălăncuş, mama celor două tinere vedete
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau