Florina Pantilimonescu şi Miruna Elena Bibire, elevele de 10 ale Bacalaureatului
Dimensiune font:
Două eleve din Iaşi au obţinut note maxime la toate cele trei probe ale examenului de Bacalaureat
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat ieri rezultatele examenului de Bacalaureat. Conform acestora, rata de promovabilitate înregistrată înainte de contestaţii în judeţul Iaşi este de 76,51%, iar în vârful clasamentului se află două eleve care au obţinut media maximă, 10: Florina Pantilimonescu, absolventă a Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, şi Miruna Elena Bibire, absolventă a Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Florina Pantilimonescu este mândră de rezultat, însă consideră că nota maximă o diferenţiază de colegii ei doar în aparenţă, cele câteva procente dintre nota ei şi notele colegilor fiind doar chestiune de detaliu. „Îmi pare rău că anii de liceu s-au terminat. Viaţa de negruzzist a ajuns la finalul primei sale etape, finalizată cu recentul examen de Bacalaureat, promovat cu media 10. Astăzi (ieri – n.r.), la aflarea rezultatului, am trăit bucuria realizării alături de familie şi prietenii apropiaţi. Un rezultat foarte bun, într-adevăr, dar nu absolut, în sensul că nota de 10 nu este atât de departe de 9,8 sau 9,5, iar ceea ce ne separă sunt amănunte, aspecte care ne acaparează atitudinea şi starea din ziua examenului. Astfel, o mică neatenţie sau lipsa de inspiraţie cauzate de oboseală sau emoţii pot răpi cele zece sutimi ce ne îndepărtează de nota maximă. Am avut şansa să fac parte dintr-o clasă de elevi care au obţinut mereu rezultate bune, iar cele câteva procente de la notele de la Bacalaureat, care ne diferenţiază în aparenţă acum, sunt nesemnificative”, a declarat Florina Pantilimonescu, pentru „Evenimentul Regional al Moldovei”.
Multă muncă, pasiune şi credinţă
Eleva de zece este de părere că secretul notei maxime stă în învăţarea continuă şi temeinică, la care se adaugă pasiune şi credinţă. „În spatele acestei realizări de află un cumul de eforturi şi cunoştinţe, ce se datorează, în primul rând, profesorilor de la Colegiul Naţional Costache Negruzzi Iaşi, dar şi părinţilor mei, care m-au susţinut şi îndrumat. Desigur, nu aş fi putut stăpâni informaţiile respective fără studiu temeinic şi consider că cel mai important aspect în acest sens este învăţatul continuu, presărat cu un gram de pasiune şi mai multă credinţă. În perioada examenelor nu m-am aglomerat exagerat cu noi informaţii, ci doar le-am revizuit. Consider că trebuie să învăţăm pe tot parcursul vieţii, iar aceasta a fost doar o etapă”, a completat eleva ieşeană.
Conştiincioasă şi dornică să intre la Facultatea de Arhitectură, Florina se axează în această perioadă pe examenul de admitere care o aşteaptă, urmând ca mai apoi, să se bucure de mult meritata vacanţă. „În continuare, mă voi axa pe examenul de admitere, iar mai apoi mă voi bucura de vacanţă şi de rezultatele obţinute alături de prietenii mei. Spiritul negruzzist ne va însoţi şi în universităţile în care sperăm că vom fi acceptaţi şi în care vom demonstra că investiţia care a fost făcută în noi a meritat”, a completat Florina.
La rândul ei, Miruna Elena Bibire a studiat cei patru ani de liceu la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi să obțină zece pe linie la Bacalaureat a fost visul ei. „Eu am început clasa a XII-a cu un singur gând: la finalul anului să fiu în fața avizierelor și să plâng de fericire...și exact așa s-a și întâmplat. Sunt extrem de ambițioasă și perseverentă și muncesc din greu pentru a-mi atinge obiectivele. Mi-am dorit nespus să termin liceul cu zâmbetul pe buze, fericită, mândră de mine și mulțumită de felul în care am evoluat pe parcursul acestor 4 ani. Să iau 10 pe linie a fost ca un vis devenit realitate. Chiar dacă am fost foarte bine pregătită la fiecare dintre cele trei probe scrise, am avut emoții mari înainte de a afla notele, deși, sincer, mă așteptam sa iau 10. Am învățat foarte, foarte mult pentru acest rezultat doar din dorința de a obține notele maxime. Nu este imposibil, însă necesită putere de muncă, perseverență, un pic de ambiție, încredere de sine ai foarte multă constanță. Am învățat zilnic pentru Limba română, Istorie și Geografie, mi-am gestionat foarte bine timpul și materia, astfel că din luna mai doar am repetat lecțiile”, a declarat pentru Ziarul Evenimentul Regional al Moldovei, Miruna Bibire.
Pasionată de dans de mică, Miruna a integrat această pasiune în evoluția sa academică, în prezent fiind membră a Ansamblului Folcloric „Doina Carpaților”. „Dans fac de mică...am început cu dans sportiv, pe care l-am practicat câțiva ani buni și ulterior m-am îndreptat spre o mare pasiune: folclorul românesc, din 2013 fiind membră a Ansamblului Folcloric Doina Carpaților din Iași. Dintotdeauna mi-a fost ușor sa îmbin școala și dansul pentru că am avut această abilitate de a fi foarte organizată cu programul meu și mereu am avut timp de activitățile care mi-au făcut placere. Dansul, în clasa a XII-a, nu a fost nicidecum un impediment în drumul meu, ci dimpotrivă, mi-a oferit acea doză de relaxare de care aveam nevoie după o zi lunga și obositoare”, a completat eleva.
Perseverentă și ambițioasă, Miruna își dorește să rămână în țară și să devină profesoară. „Începând din toamnă voi fi studentă la Litere, în Iași, la Romană-Engleza pentru că îmi doresc de când aveam 14 ani să fiu profesor. Nu vreau sa plec din țară, deoarece avem nevoie de oameni responsabili, bine pregătiți și demni, de profesori care să ducă mai departe învățământul romanesc, iar eu îmi doresc să activez cu brio în acest domeniu”, a concluzionat eleva.
***
„Nu aş fi putut stăpâni informaţiile respective fără studiu temeinic” - Florina Pantilimonescu
***
„Să iau 10 pe linie a fost ca un vis devenit realitate” - Miruna Elena Bibire
Sursă foto: Facebook
VEZI AICI ANUNȚURI IMOBILIARE TERENURI
VEZI AICI ULTIMELE ANUNȚURI ADĂUGATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau