Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul” a primit binecuvântarea Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei
Dimensiune font:
Joi, 16 octombrie, Înaltpreasfinţia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat slujba de binecuvântare a Gimnaziului „Varlaam Mitropolitul”, care şi-a primit în acest an şcolar primii elevi. La eveniment au participat primarul Gheorghe Nichita, şeful Inspectoratului Şcolar General, Camelia Gavrilă, Mariana Dogaru, şeful Departamentului de evaluare externă a calităţii al ARACIP, membrii boardului Fundaţiei Varlaam Mitropolitul”, Ioan Nani, directorul societăţii Antibiotice SA, reprezentantele Societăţii Doamnelor Ortodoxe, părintele Dragoş Bahrim, directorul Seminarului Teolog „Sfântul Vasile”, părintele Constantin Sturzu, consilierul pe probleme de cultură al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Arhimandritul Hrisostom Rădăşanu, preşedintele fundaţiei care coordonează şcoala primară, gimnaziul, Grădiniţa „Buna Vestire” şi Centrul de Formare şi Inovare. Momentul plin de căldură a fost salutat de oaspeţi dragi, de către parteneri ai şcolii, de către părinţi şi elevi. „Mă bucur că mă aflu astăzi aici pe o scenă care îşi continuă destinul şi care şi-a decupat un loc aparte în peisajul învăţământului ieşean în care spiritul, credinţa, valorile adevărate, dragostea de cunoaştere şi de cultură se împletenesc într-o armonie deplină. Numele de Varlaam dă o anumită susţinere, o anumită rezonanţă, este un nume binecuvântat, un nume care intră în armonie cu ceea ce ctitorii acestei şcoli încearcă să facă. Noi vom fi alături în acest demers provocator”, a spus Camelia Gavrilă.
Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul” funcţionează într-o clădire proaspăt renovată şi are dotări de excepţie. Laboratoarele de ştiinţe, informatică, istorie-geografie, muzică şi limbi străine, sala multimedia, cancelaria, cabinetul de consiliere şi dezvoltare personală, biblioteca şi sălile de clasă au fost foarte bine apreciate de către oaspeţi. „Fiecare şcoală deschisă la Iaşi oferă un răspuns la o nevoie care există. Educaţia este fundamentală pentru mine, ca primar şi ca om al Cetăţii. Dacă vom avea un sistem bun de educaţie înseamnă că vom avea ieşeni foarte buni în domeniul lor de activitate. Aici este o notă mai specială. Când preotul este în şcoală, când Dumnezeu este în şcoală, înseamnă mult pentru copii, pentru educaţie”, a spus primarul Gheorghe Nichita, care a apreciat foarte mult şi terenul de fotbal.
Gimnaziul nu are doar dotări moderne, ci şi o echipă excepţională de profesori mentori, cunoscuţi pentru rezultatele foarte bune pe care le-au avut cu elevii lor. „Un profesor mentor este cel care maximizează talentele copiilor şi resursele lor. El lucrează mereu în beneficiul copilului şi nu în cel al propriului ideal abstract”, a punctat Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul”. Deschiderea Gimnaziului a fost o decizie firească şi a urmărit continuarea ciclului de învăţământ lansat în 2010. De fapt, pregătirile au început în 2009, când boardul fundaţiei a început să lucreze la ceea ce avea să fie, după un an, Şcoala „Varlaam Mitropolitul”, care a reuşit să creeze contexte, după cum a apreciat Felix Tătaru, şi să ofere valoare. „Este şcoala pe care ne-o dorim prin ceea ce promovează. Am lansat în dezbatere publică noi standarde de evaluare axate pe bunăstarea elevilor, orientarea pe rezultate, comunicarea cu părinţii şi comunitatea locală, exact ceea ce Şcoala «Varlaam Mitropolitul» şi-a propus să facă. Ne dorim ca şcoala să aibă reuşite fiindcă vrem să avem un exemplu de bună practică”, a spus Mariana Dogaru, reprezentantul ARACIP. „Avem gânduri de recunoştinţă faţă de Dumnezeu că ne-a sprijinit în aceşti ani să terminăm şcoala sub ocrotirea Marelui Mitropolit al Moldovei, Varlaam. Dedic această şcoală Sfântului Varlaam, rugându-l să ne ocrotească în continuare. Dedic această şcoală dascălilor şi copiilor şi am nădejdea că vor face lucruri bune mereu”, a fost mesajul Înaltpreasfinţiei Sale Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau