Iaşul, fruntaş la contestaţiile de la Bac
Dimensiune font:
* elevii ieşeni au depus 2.123 de contestaţii, plasând judeţul pe cea de-a doua poziţie la nivel naţional, după municipiul Bucureşti * aproape jumătate din numărul total de contestaţii sunt depuse la Limba şi literatura română * în total, la nivel naţional, s-au depus 44.399 de contestaţii
După afişarea rezultatelor la examenul naţional de Bacalaureat, candidaţi care au considerat că nota nu reflectă cele scrise de ei în teze au putut depună contestaţii la secretariatele liceelor în intervalul orar 16:00 – 20:00. Astfel, numărul total de contestaţii înregistrat în judeţul Iaşi ajunge la 2.123, cele mai multe fiind la Limba română (973), unde există nuanţe şi interpretări în evaluare. Disciplina exactă, Matematica, a acumulat 407 contestaţii, în timp ce la Istorie s-au înregistrat 149.
160 de elevi au contestat nota obţinută la Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, iar 159 de candidaţi au depus contestaţii la Geografie. Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, contestaţiile se grupează fie în jurul notelor 5.00 – 5.50, elevii sperând, astfel, să obţină media 6.00 şi să promoveze, fie în jurul mediilor aflate la polul opus 8.50 – 9.00, elevii vizând obţinerea unei medii cât mai mari, care să le favorizeze admiterea la facultatea dorită.
„Comparaţiile pe care le facem cu notele şi procentajele obţinute în anii anteriori sunt orientative şi relative, pentru că există mai multe variabile: nivelul de dificultate al subiectelor, maniera de evaluare, dar mai ales interesul diferit al candidaţilor, care se concentrează mai ales pe obiectele de admitere la facultate. De exemplu, se remarcă note foarte mari la discipline precum biologia/anatomia sau chimia, discipline la care se susţine examen şi la admiterea la facultatea de medicină”, a declarat prof. Sabina Maria Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.
La nivel naţional, au fost depuse 44.399 de contestaţii, 18.466 dintre acestea înregistrându-se la Limba şi literatura română, 13.430 la proba obligatorie a profilului, iar la proba la alegere a profilului şi specializării, 12 032 de candidaţi au depus contestaţii. Conform Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (5.279) şi în judeţele Iaşi (2.123) şi Argeş (1.732), iar cele mai puţine, în judeţele Covasna (334), Tulcea (343) şi Ilfov (377).
Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în intervalul 13 – 15 iulie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice sâmbăta, 16 iulie. Absolvenţii clasei a XII-a care nu s-au înscris la prima sesiune a Bacalaureatului sau care nu au obţinut note de trecere se pot înscrie la cea de-a doua sesiune a examenului naţional de BAC, care se va începe pe 18 iulie şi se va finaliza pe data de 1 septembrie cu afişarea rezultatelor finale.
* * *
2.123
Este numărul de contestaţii depuse în judeţul Iaşi
* * *
Calendar Bacalaureat sesiunea august – septembrie
18 – 22 iulie - înscrierea candidaţilor
16 – 17 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în Limba română/maternă (după caz)
17 – 19 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
18 – 19 august - evaluarea competenţelor digitale
22 august - proba scrisă la Limba şi literatura română
23 august - proba scrisă la Limba şi literatura maternă
24 august - proba obligatorie a profilului
26 august - proba la alegere a profilului şi specializării
29 august - afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor
30 – 31 august - rezolvarea contestaţiilor
1 septembrie - afişarea rezultatelor finale
VEZI AICI ULTIMELE ANUNȚURI ADĂUGATE
VEZI AICI ANUNȚURI LOCURI DE MUNCĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau