Instrument IT gratuit pentru elevi şi profesori
Dimensiune font:
* ieri, 29 iulie, a avut loc conferinţa de încheiere a proiectului CoPE – Comunităţi de Practică în Educaţie, finanţat prin programul Erasmus+ * cel mai important rezultat al proiectului este softul PraxManager
Fundaţia Ecologică Green (FEG) Iaşi a implementat, în perioada septembrie 2014 – august 2016, proiectul Comunităţi de Practică în Educaţie – CoPE. „Proiectul CoPE – Comunităţi de Practică în Educaţie este un proiect de parteneriat strategic finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Proiectul vizează creşterea calităţii stagiilor de instruire practică şi eficientizarea infrastructurii şcoală – cursant – instituţie de practică prin utilizarea unui instrument IT, un soft intitulat PraxManager, de monitorizare şi evaluare a activităţilor desfăşurate de cursanţi în stagiile de instruire practică”, a declarat Irina Stanciu, director programe în cadrul FEG Iaşi.
În cadrul conferinţei de încheiere a proiectului, desfăşurată ieri, 29 iulie, a fost prezentat unul dintre cele mai importante rezultate ale proiectului, softul PraxManager. „Softul PraxManager este un soft gratuit, open source, utilizabil de către orice instituţie din învăţământul tehnic şi vocaţional, dar şi de instituţiile de învăţământ teoretice care desfăşoară stagii de practică Erasmus+”, a completat Irina Stanciu.
Cu ajutorul softului PraxManager este monitorizată frecvenţa stagiilor de practică ale elevilor, dar şi activităţile desfăşurate de aceştia, Mai exact, elevii pot accesa softul pentru a încărca informaţii legate de mobilitatea lor, pentru a încărca poze, documente, fişiere şi informaţii de tip jurnal, toate acestea permiţând o evaluare a progresului proiectului. Totodată, pot fi completate şi chestionare referitoare la frecvenţa şi numărul activităţilor desfăşurate, astfel obţinându-se şi o evaluare cantitativă a rezultatelor stagiilor de practică. Softul permite atât imprimarea formularelor pe care le generează, cât şi sintetizarea informaţiilor în rapoarte, utilizate apoi pentru analize şi întrebuinţări, contribuind, astfel, la eficientizarea infrastructurii şcoală – cursant – loc de practică. De asemenea, PraxManager poate fi utilizat şi ca instrument de monitorizare şi evaluare în stagiile de practică derulate în cadrul proiectelor de mobilităţi Erasmus+. „Proiectul a creat şi spaţiul pentru schimbul de bune practici în organizarea de activităţi de formare a personalului implicat, dar şi prin mobilităţi transnaţionale ale cursanţilor. În cadrul parteneriatului, au funcţionat 6 instituţii de învăţământ”, a concluzionat Irina Stanciu.
VEZI AICI ULTIMELE ANUNȚURI ADĂUGATE
VEZI ȘI ANUNȚURI LOCURI DE MUNCĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau