Nota unu pentru fraudă la Evaluare
Dimensiune font:
Primul examen important din viaţa de elev începe luni, 22 iunie, şi se va încheia pe 30 iunie, odată cu afişarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestaţiilor.
6.770 de elevi din judeţul Iaşi care au absolvit clasa a VIII-a vor participa săptămâna viitoare la Evaluarea Naţională, care va avea loc în 186 de centre. Alţi 1.366 de tineri nu s-au putut înscrie, pentru că au corigenţe, 166 nu au situaţia şcolară încheiată, iar 249 trebuie să repete clasa a VIII-a. Pe 22 şi 24 iunie, absolvenţii de gimnaziu din judeţ se vor prezenta la probele de limbă şi literatură română, respectiv de matematică. Lucrările vor fi corectate în zece centre, iar primele rezultate vor fi publicate pe 26 iunie, zi în care pot depune contestaţiile, urmând ca notele finale să fie afişate pe 30 iunie. „Le recomandăm elevilor să facă ultimele recapitulări, să se pregătească şi psihologic, să aibă încredere în ei şi în ceea ce au învăţat până în acest moment. Contează şi gestionarea emoţiilor, starea de echilibru în preajma unui examen, motiv pentru care profesorii vor avea grijă ca acest confort să fie asigurat”, a subliniat Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Mediile pe care le vor obţine sunt importante, pe baza acestora realizându-se ierarhiile pentru admiterea în învăţământul liceal sau profesional.
Citeşte şi Să-l ajutăm pe Vlad să-şi îndeplinească visul! (VIDEO)
De asemenea, fiecare sală de examen este dotată cu camere de supraveghere audio-video, înregistrările fiind verificate, prin sondaj, în timpul examinării, pentru a-i descuraja pe elevi să se folosească de orice mijloc de ajutor în rezolvarea subiectelor. Pedeapsa este aceeaşi pentru fraudă şi tentativă de fraudă – eliminarea din examen, iar pe foia de examen va fi trecută nota unu. Astfel, elevii trebuie să renunţe înainte de intrarea în sală la orice material ce poate fi folosit ca sursă de inspiraţie, ca şi la telefoane mobile, căştile audio şi orice alt mijloc electronic de calcul ori de comunicare care permite conectarea la internet sau reţele de socializare. Andreea IGNEA
Doar elevii care părăsesc sala de examen cu maximum jumătate de oră înainte de finalizarea duratei alocate pentru evaluare vor putea păstra foile cu subiectele, conform noilor prevederi. Durata probelor este de câte două ore, acestea putând fi prelungită cu încă 60 minute, în cazuri speciale.
Citeşte şi Cea mai bună alegere: Grădiniţă de stat sau particulară?
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau