Planurile noilor decani de la „Cuza”
Dimensiune font:
* Senatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” a validat în unanimitate, la sfârşitul lunii trecute, cadrele didactice care vor conduce cele 15 universităţi * planul managerial al acestora este în concordanţă cu cel al rectorului, prof. univ. dr. Tudorel Toader
La sfârşitul lunii trecute, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi-a întregit echipa managerială pentru legislatura 2016 – 2020, prin validarea celor 15 decani. „Am ales aceşti profesori să întregească echipa managerială a universităţii pentru că sunt profesori valoroşi, buni colegi, pentru că au experienţa managerială necesară şi pentru că am încredere în faptul că vom forma o echipă compatibilă”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader.
În premieră, două femei decan
În premieră pentru cea mai veche universitate din ţară, două dintre cele 15 facultăţi vor fi conduse de femei. Astfel, la Facultatea de Biologie a fost desemnată conf. univ. dr. Lăcrămioara Ivănescu, iar la cea de Educaţie Fizică şi Sport, conf. univ. dr. Beatrice Aurelia Abălaşei. „Planul managerial pe care l-am elaborat se pliază pe planul managerial al domnului rector şi are ca obiectiv general dezvoltarea şi consolidarea calităţii academice şi de cercetare. Mă bazez pe o resursă academică puternică, dar şi pe studenţi, care, din punctul meu de vedere, au un cuvânt hotărâtor atunci când apreciază calitatea activităţii noastre”, a precizat conf. univ. dr. Lăcrămioara Ivănescu, decanul Facultăţii de Biologie.
Cu 18 ani experienţă în mediul universitar, noul decan al Facultăţii de Sport şi-a bazat planul managerial pe 4 puncte. „Mă caracterizează performanţa, ea este cea care m-a animat în depunerea acestei candidaturi şi evident, planul managerial al domnului rector, care trimite la excelenţă. Cele patru puncte ale planului meu managerial s-au bazat pe cooperare internaţională, educaţie, cercetare şi colaborare cu societatea civilă”, a declarat, la rândul său, conf.univ.dr. Beatrice Aurelia Abălaşei, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.
Continuitate pe proiecte
La vârful a patru facultăţi au fost validaţi decanii din mandatele anterioare, aceştia reuşind astfel să continuie proiecte începute în anii trecuţi. Este vorba despre Facultăţile de Fizică, Teologie Ortodoxă,Istorie şi Informatică. „Am considerat că trebuie să continui ce am început în mandatul anterior. În plus, toate proiectele şi obiectivele coincideau cu cele ale domnului rector, aşa încât pasul a fost unul natural. Planul managerial este concentrat pe aspecte legate de cercetarea ştiinţifică, de educaţie, pe aspecte legate de societatea civilă”, a explicat conf. univ. dr. Sebastian Popescu, decanul Facultăţii de Fizică.
Conf. univ. dr. Adrian Iftene îşi doreşte să crească numărul de cadre didactice şi să continue proiectele „Admitere” şi cel de colaborare cu companiile. „Deşi patru ani pot părea mult, când vrei să implementezi cât mai multe proiecte îţi dai seama că 4 ani pot fi insuficienţi. A fost uşor să găsesc puncte comune cu planul managerial al domnului rector, întrucât acesta îşi doreşte creşterea excelenţei” , a declarat conf. univ. dr. Adrian Iftene, decanul Facultăţi de Informatică.
După aproape 10 ani de experienţă managerială, realegerea lui prof.univ.dr.pr. Ioan Vicovan în funcţia de decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a fost un pas firesc. „Realegerea mea s-a datorat, pe de o parte colegilor, iar de cealaltă parte, recomandării Arhiepiscopiei. Planul managerial al universităţii nu a fost doar asumat obiectiv, ci se şi suprapune cu obiectivele noastre”, a precizat prof. univ. dr. pr. Ioan Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă.
* * *
„Am ales aceşti profesori să întregească echipa managerială a universităţii pentru că am încredere în faptul că vom forma o echipă compatibilă” - prof. univ. dr. Tudorel Toader
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau