Rezultatele repartizării computerizate la liceu
Dimensiune font:
* în judeţul Iaşi, au fost repartizaţi 4.689 de candidaţi
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Astfel, din cei 119.578 de elevi care au completat fişe de înscriere au fost repartizaţi 118.661 de elevi, mai exact 99,2%. Dintre aceştia, 70.692 (51,48%) de elevi s-au îndreptat spre filiera teoretică, în timp ce 47.969 de elevi au optat pentru filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.792.870, ceea ce conduce la o media de 15 opţiuni de elev. 971 de elevi nu au putut fi repartizaţi deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal, însă aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării. În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat 17.699 de elevi în învăţământul profesional, 11.923 de elevi la specializări vocaţionale, 1.571 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor rromi şi 660 de elevi în învăţământul special.
La nivelul judeţului Iaşi, un număr de 4.689 de candidaţi, dintre care 136 din alte judeţe, au aflat în ce liceu îşi vor continua studiile. Alte 38 de locuri au fost ocupate de absolvenţii de gimnaziu de etnie rromă, iar 459 de elevi au fost admişi la profilul vocaţional. În cazul liceelor de top, elevii cu cele mai mari medii de admitere au optat în general pentru clasele cu profil Matematică – Informatică sau Ştiinţe ale naturii, în timp ce la Filologie, media de admitere a coborât uneori sub 9. Toţi cei 8 absolvenţi cu media de admitere 10 au optat pentru o clasă cu profil real.
Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, pentru cei 131 de candidaţi nerepartizaţi în această etapă mai sunt disponibile 407 locuri. Liceele cu cele mai multe locuri rămase libere sunt: Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” (63), Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi (61), Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” (55) şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” (49). Reprezentanţii ISJ le recomandă acestora să acorde mai multă atenţie completării fişelor de înscriere în cea de-a doua etapă. „Majoritatea candidaţilor nerepartizaţi provin din zona Paşcani şi Hârlău; aceştia au dorit să frecventeze numai un liceu apropiat de domiciliu, motiv pentru care nu au inclus în lista de opţiuni clase din zona Iaşi, în care ar fi putut să se încadreze cu media cu care s-au prezentat la admitere. De altfel, metodologia nu permite diriginţilor decât să recomande, să consilieze, iar deciziile finale sunt luate de părinţi şi absolvenţi. Recomandăm mai multă atenţie în completarea fişelor pentru a doua etapă de admitere”, a precizat prof. Sabina Manea, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.
Candidaţii rămaşi nerepartizaţi din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii vor completa fişele de opţiuni în perioada 20 – 25 iulie, urmând ca pe data de 28 iulie să aibă loc cea de-a doua etapă a repartizării computerizate.
* * *
131
Este numărul candidaţilor ieşeni rămaşi nerepartizaţi în urma primei etape a repartizării computerizate
* * *
4.689
Este numărul candidaţilor care au fost repartizaţi la liceele din judeţul Iaşi
VEZI AICI ANUNȚURI LOCURI DE MUNCĂ ALTE OFERTE
VEZI ȘI ANUNȚURI IMOBILIARE ÎNCHIRIERI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau