Succes răsunător al olimpicilor ieșeni

default

Dimensiune font:

| 03-05-2016 05:25

 Elevii ieșeni care au participat la concursurile și olimpiadele naționale de anul acesta au obținut zeci de premii și medalii * prin muncă, perseverență și cu ajutorul cadrelor didactice coordonatoare, învățământul ieșean s-a remarcat la nivel național * rezultate onorante au fost obținute la arte vizuale, arhitectură, geografie, chimie, științe socio-umane, tehnologii, limba și literatura română, limbi clasice

 Elevii ieșeni au obținut rezultate remarcabile la etapele naționale ale mai multor olimpiade desfășurate în luna aprilie. „Olimpiadele naționale și rezultatele obținute în acest context reprezintă clipa de emoție supremă, dar și un criteriu important pentru calitatea și performanța școlii ieșene, pentru confirmarea valorii și consecvenței elevilor pe traseul pregătirii lor pentru studiu, cercetare, devenire profesională. Apeciem și anul acesta reușitele majore ale elevilor și ale mentorilor acestora din Colegiile Național, Negruzzi, Eminescu, Racoviță, Liceul D. Cantemir, Palatul Copiilor, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul Economic Administrativ șau Liceul de Mecatronică și Automatizări. Se remarcă în continuare rezultate foarte bune la chimie, fizică, geografie, biologie sau matematică, la limba română, limba franceză, chiar la limbile clasice, domenii suficient de dificile, dar indiciu și semn al culturii rafinate, de tip superior”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Rezultate de excepție la Arte Vizuale

Elevi care au reprezentat județul Iași la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, desfășurată la Baia Mare în perioada 18 – 20 aprilie, au revenit acasă cu rezultate excelente, 11 premii și mențiuni. Doru Rusu, elev în clasa a XII-a la Liceul Național de Artă „Octav Băncilă” s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la categoria sculptură, eleva Cătălina Bolocan (clasa a XII-a, Liceul Național de Artă „Octav Băncilă”) s-a clasat pe locul al doilea la categoria sculptură monumentală. Premiul al III-lea a fost adus acasă de elevii Liceul Național de Artă „Octav Băncilă”: Marius Clizon și Nadia Grecu la categoria design, Teodor Knielling pentru categoria proiectare ambientală și Monica Nicoleta Elisei, categoria istoria artei. Nu în cele din urmă, cei patru elevi ieșeni care au reușit să obțină mențiuni la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor sunt Patrisia Marian (grafică), Teodora Beatrice Gheorghiu (ceramică), Oana Savin (proiectare ambientală) și Dora Drăgulănescu (arhitectură). De asemenea, la categoria pictură icoane s-a remarcat Iulian Bejean, elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași, care s-a întors la Iași cu premiul al II-lea.

Cei mai buni la chimie și geografie

Elevii ieșeni au reprezentat cu mândrie Iașul și la Olimpiada Națională de Chimie, desfășurată la Bacău în perioada 17 – 23 aprilie. Astfel, cei 24 de elevi participanți au obținut rezultate deosebite un premiu II, un premiu III, 5 mențiuni MENCS și 15 mențiuni speciale. „Prin performanțele lor, elevii ieșeni demonstrează excelența școlii ieșene de chimie și asigură continuarea tradiției prin plasarea județului Iași în primele trei locuri la nivel național pentru al 10-lea an consecutiv. Anul acesta rezultatele obținute plasează județul Iași pe locul secund, după județul Constanța. Suntem încrezători în pregătirea elevilor ieșeni intrați în lotul lărgit, sperăm că se vor califica în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internațională de Chimie, care va avea loc în Georgia, respectiv Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuția, Federația Rusă, competiții ce vor avea loc în iulie 2016”, a precizat prof. dr. Cecilia Foia, Inspector Școlar pentru Chimie.

La Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată la Sibiu, în perioada 17 – 23 aprilie, ieșenii s-au clasat pe prima treaptă a podiumului la nivel național. Premiul I a mers către Colegiul Național „Costache Negruzzi” reprezentat de eleva de clasa a IX-a Bianca Solomon, premiul al II-lea a ajuns la Colegiul Național „Emil Racoviță” prin elevul Cristian Manuel Foşalău din clasa a X-a, iar cele patru menţiuni speciale au fost obținute de Călin Vameşu – clasa a VIII-a şi Teodora Doboş – clasa a XI-a, ambii elevi ai Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, Olivia Dobrea elevă a Colegiului Naţional şi Oliver Dinter, elev în clasa a XII-a în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Pe podiumul la Științele socio-umane

Rezultate impresionante au obținut și elevii ieșeni participanți la Olimpiada Națională de Științe socio – umane, desfășurată la Tulcea în intervalul 18 – 22 aprilie. Mihai Alexandru Codreanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” s-a clasat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, iar Sebastian Antoce, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” a obținut mențiune.

În aceeași perioadă s-a desfășurat la Brăila cea de-a 40-a ediție a Olimpiadei Naționale de Istorie la care au participat 220 de elevi din țară. Mara Antoce, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național a reprezentat cu succes Iașul, obținând premiu special cu 93,5 de puncte.

Rezultate deosebite la Tehnologii

Etapa națională a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară Tehnologii s-a desfășurat în perioada 18 – 22 aprilie 2016, pe domenii, în 10 județe diferite. Elevii ieșeni calificați la etapa națională au fost în număr de 30, câte un elev de clasa a XI-a, respectiv clasa a XII-a pentru fiecare domeniu de activitate. Premiile obținute de elevii ieșeni la olimpiadele din aria curriculară tehnologii au fost în număr de 14, dintre care 5 premii I, un premiu II, 3 premii III, o mențiune și patru premii speciale. „Mă bucur foarte mult pentru că am participat la această olimpiadă. A fost greu, însă cu muncă și pasiune am reușit. Mereu am fost pasionat de tot ce înseamnă electrică, mecanică și tehnologii și când am început să studiez la liceu am devenit și mai interesat ce aceste domenii”, a declarat unul dintre olimpicii premiați la Olimpiada pentru domeniul Electric, electrotehnic și electromecanică.

Județul Iași a găzduit etapa națională a Olimpiadei de Educație Tehnologică, unde ieșenii au obținut premii speciale: la clasa a V-a, eleva Bianca Maria Mironescu de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Marina Agavriloaiei – clasa a VI-a Școala Gimnazială „Ioan Creangă” Târgu Frumos, Andrei Panțir – clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași și Maria Sofragiu – clasa a VIII-a Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Iași.

Performanță la Limba și Literatura Română și Limbi Clasice

În contextul activității pentru susținerea performanței școlare la disciplinele Limba și literatura română și Limbi clasice (limba latină, limba greacă veche), perioada 16 – 24 a reprezentat confirmarea valorică a pregătirii elevilor și a profesorilor acestora, prin rezultatele excelente dobândite la etapa națională a olimpiadelor de profil: Olimpiada de Lectură ca abilitate de viață, Olimpiada de Limba și literatura română și Olimpiada de Limbi Clasice. Astfel, tinerii participanți ieșeni au acumulat un palmares onorant, care atestă interesul acestora pentru competiție, pentru cunoaștere și autodepășire: 15 premii și patru calificări la Olimpiada Internațională de Lectură.

Olimpiada de Limba și literatura română a fost cucerită de următorii elevi: Maria Golinschi – premiul I, clasa a V-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Andrei Daniel Nastas – premiul al II-lea, clasa a VI-a, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Oana Roiu – premiul al II-lea, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Georgiana Târnovanu – premiul al III-lea, clasa a IX-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Andreea Laura Ștreangă - premiul al III-lea, clasa a IX-a, Colegiul Național Iași. Elevii Teofana Bibire, Adelina Filip și Andrei Cioată au obținut mențiuni. Menționăm că Georgiana Târnovanu, Oana Roiu, Adelina Filip și Andreea Laura Ștreangă s-au calificat în Lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada de Lectură, programată pentru luna septembrie la Constanța. Olimpicii ieșeni au mai obținut două mențiuni la Olimpiada de Lectură ca abilitate de viață și patru premii și o mențiune la Olimpiada de Limbi Clasice.

Drumul continuă, pentru că vor urma confruntări la nivel internațional, balcanic, european sau internațional prin olimpiade și concursuri spre care se îndreaptă atenția și demersurile noastre următoare. Fără a fi un scop în sine, cu multe abordări contrastante din perspectiva pedagogilor, sursă de frustrare și tristețe când linia dintre premiu și mențiune sau premiu special este deseori fragilă și nedreaptă, olimpiadele, concursurile rămân forme de evaluare externă severă și obiectivă, provocare pentru cunoaștere și depășire de sine, într-o lume în care informațiile se adună halucinant, iar competiția devine, inevitabil, un mod de viață și o șansă sigură de realizare științifică și profesională”, a completat prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspectorul Școlar General în cadrul ISJ Iași. Diana MOLDOVANU

 

***

Drumul continuă, pentru că vor urma confruntări la nivel internațional, balcanic, european sau internațional prin olimpiade și concursuri spre care se îndreaptă atenția și demersurile noastre următoare” - prof. dr. Camelia Gavrilă

 

***

Prin performanțele lor, elevii ieșeni demonstrează excelența școlii ieșene de chimie și asigură continuarea tradiției prin plasarea județului Iași în primele trei locuri la nivel național pentru al 10-lea an consecutiv” - prof. dr. Cecilia Foia

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:03

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei