Tragediile învăţământului ieşean

default

Dimensiune font:

| 05-01-2016 06:00

 Debutul de an aduce speranţa noilor începuturi, însă este şi momentul în care ne amintim de cei au plecat dintre noi prea devreme. Din păcate, lumea şcolară şi cea academică a Iaşului au fost marcate în anul 2015 de un lung şir de evenimente dramatice, de pierderea tragică a unor tineri elevi sau profesori cu experienţă. Diana Gugulică, Tiberiu Brăilean, Vitalie Belousov, Ioan Crăciun sau David Călin sunt doar câteva dintre numele care au însoţit apăsătoarea întrebare De ce ea? sau De ce el?


Una dintre cele mai răsunătoare crime din ţară, în anul 2015, a avut loc în Iaşi. Pe 28 februarie, Diana Gugulică, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „D. Cantemir”, a fost ucisă în Parcul Copou de prietenul ei, Eduard Perju, elev la Colegiul Tehnic „M. Sturdza”. Pretextând că i-a adus un cadou, adolescentul i-a cerut tinerei să se întoarcă, iar atunci a strangulat-o cu un colier din plastic. Motivul a fost gelozia... Diana era o elevă eminentă, olimpică la limba română şi întotdeauna implicată în activităţi şcolare şi extraşcolare, o tânără veselă, extravertită. „E un copil căruia nu avem ce să-i reproşăm; un copil vesel, comunicativ, cu o evoluţie deosebită, agreată de colegi şi pe care o pregăteam pentru noi competiţii. Profesorii au remarcat-o de la primele ore! Ştiu şi pentru că am fost în asistenţă la clasă, am participat la ore... Un copil aşa cum ne dorim...”, povestea Anca Dimitriu, directorul instituţiei de învăţământ unde studia Diana.

Tragic este şi faptul că un tânăr de doar 17 ani şi-a murdărit mâinile cu sânge, cu cel al unei tinere de aceeaşi vârstă cu el. Drama pe care o trăiesc familiile celor doi adolescenţi este imposibil de exprimat în cuvinte, iar suferinţa nu se va stinge nici cu ajutorul timpului.

Citeşte şi Maia Morgenstern: „Sunt fericită, sunt înconjurată de tineri formidabili!” (INTERVIU)

Tiberiu Brăilean, ucis de neglijenţe la 55 de ani
Câteva zile mai târziu, pe 8 martie, mediul academic, dar şi cel politic au pierdut un membru important. La 55 de ani, profesorul universitar Tiberiu Brăilean s-a stins din viaţă, în urma unui stop cardio-respirator sever. Moartea sa a determinat anchete la Spitalul „C.I. Parhon” Iaşi, din cauza neregulilor care au dus la deznodământul tragic. În consecinţă, după câteva luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat schimbări majore în protocoalele legate de transportul, preluarea şi tratarea pacientului critic în spitalele din municipiu.

Sute de studenţi ai Universităţii „Al.I. Cuza” (UAIC) Iaşi au desluşit tainele economiei alături de profesorul Tiberiu Brăilean. A semnat peste 400 de cărţi, articole şi studii, în calitate de autor sau coautor, şi a participat la numeroase conferinţe de specialitate la nivel naţional sau internaţional. Tiberiu Brăileanu şi-a manifestat interesul şi faţă de viaţa politică, implicându-se activ în deciziile administrative din poziţia de consilier local şi judeţean.

A renunţat la viaţă, deşi avea doar 26 de ani
În dimineaţa zilei de 30 mai, o tânără de 26 ani, din Botoşani, studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi, şi-a pus capăt suferinţei, aruncându-se în gol de la etajul şapte al blocului unde locuia cu chirie. În ciuda eforturilor medicale, pacienta a decedat a doua zi la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalul „Sf. Spiridon”. „A fost un gest precipitat, sub incidenţa factorilor contextuali. Există şi această posibilitate, pentru că Medicina este o facultate foarte solicitantă, cu exigenţe mari. De obicei, tinerii se bucură la începutul facultăţii de mai multă libertate din partea familiei şi de mai puţină supraveghere din partea profesorilor, iar în perioada sesiunii se confruntă cu nişte solicitări exagerate”, a spus Roxana Brânzei, psiholog principal în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi, evocând posibile explicaţii pentru gestul extrem al tinerei.

S-a stins din viaţă creatorul şcolii ieşene de inventică
Doctor inginer, inventator, profesor universitar, fost rector al Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” (TUIASI) Iaşi, Vitalie Belousov s-a stins din viaţă pe 5 august, la 85 de ani. Cu tenacitate, perseverenţă şi dorinţa de a atinge performanţa – pe care a transformat-o în disciplina de studiu performantica, profesorul din Iaşi a pus, în 1967, bazele Şcolii de Inventică.

„Domnul profesor a fost un om înaintea vremii sale, un om extraordinar. Performanţa este ceea ce dorea de la cei din jurul său, dar înainte de toate de la propria persoană. Întotdeauna ne învăţa să privim orice lucru, orice subiect din alte şi alte perspective”, a povestit Gheorghe Pleşu, fost student al profesorului Vitalie Belousov şi, apoi, coleg de catedră la TUIASI. A înfiinţat Institutul Naţional de Inventică, pe care l-a condus în perioada 1991-2002. Profesorul Vitalie Belousov a publicat peste 350 de lucrări, 25 de tratate şi monografii în Creaţie Tehnică şi Performantică. De asemenea, a înregistrat peste 120 de invenţii, distinse cu medalii de aur şi premii la Saloanele Mondiale şi Internaţionale ale Invenţiilor.

Citeşte şi Proiecte ale cursanţilor de la TUIASI, curtate de companii din industria auto

Crimă şi agresiuni grave în campusurile universitare
Un student a murit şi un altul a ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost înjunghiaţi de un coleg de facultate şi cămin. Tragicul eveniment s-a petrecut pe 9 noiembrie, în Căminul C4 din Copou, al Universităţii „Al.I. Cuza”. Studentul basarabean Victor Nour a fost omorât cu 40 de lovituri de cuţit, iar Casian Harpă a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat de 20 de ori, principalul suspect fiind Aurelian Giosan, unul dintre colegii de cameră. Pentru a-şi acoperi fapta groaznică, agresorul a incendiat camera de cămin, în care erau cei doi tineri. Din fericire, totuşi, incendiul a fost descoperit înainte de a se extinde. Cei trei erau studenţi în anul I la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul UAIC.

La doar trei săptămâni, un alt student şi-a înjunghiat un coleg. De data aceasta, totul s-a petrecut în Căminul T11 din Campusul Tudor Vladimirescu, iar cei doi erau studenţi ai Universităţii Tehnice „Gh. Asachi”. Ionuţ C. a fost transportat de urgenţă la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, iar Marian G. (43 de ani) a fost arestat preventiv.

O nouă tragedie la Politehnică
La doar 48 de ani, profesorul universitar Ioan Crăciun s-a sinucis pe 25 noiembrie, în laboratorul său de la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, din cadrul TUIASI. „Era un coleg deosebit, cu nu pot spune că sunt mulţi alţii. Am colaborat foarte bine cu el în numeroase momente. Probabil tocmai caracterul său deosebit l-a determinat să facă acest gest imposibil de explicat. Era o fire introvertită... Probabil se adunaseră prea multe probleme”, a spus Florian Stătescu, decanul facultăţii unde îşi desfăşura activitatea Ioan Crăciun. A scris trei cărţi publicate în edituri recunoscute CNCSIS, două cărţi editate pe plan local şi numeroase lucrări publicate în reviste de specialitate, în volume ale conferinţelor organizate în străinătate sau în ţară, cu participare internaţională. S-a implicat în numeroase colective de cercetare ştiinţifică, activitatea fiindu-i apreciată şi distinsă cu şapte premii. În plus, a lăsat în urmă două invenţii în domeniul hidrologiei şi meteorologiei.

Citește și 2015 – anul scandalurilor în învăţământul ieşean

Tot la TUIASI profesa şi Corina Anamaria Ioan, lector la Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic. Tânăra de doar 31 de ani s-a stins din viaţă pe 16 mai, din cauza unor complicaţii apărute în urma unei pneumonii severe. A pierdut cea mai importantă luptă, cea cu viaţa, la doar o zi după ce a primit medalia de aur la European Exhibition of Creativity and Innovation. Deşi a murit la o vârstă fragedă, Corina Anamaria Ioan a semnat în calitate de autor sau coautor peste 40 de cărţi şi articole publicate în reviste ştiinţifice de prestigiu din ţară şi din străinătate. De asemenea, a obţinut cinci premii la saloane internaţionale de inventică.

O aripă înfrântă în zbor…
Iaşul a mai pierdut un tânăr excepţional pe 17 decembrie. Tânăr cu o inteligenţă deosebită, olimpic internaţional şi student la o universitate de prestigiu din Anglia, Cristian Călin David s-a stins din viaţă, la doar 21 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator. „Să ne amintim de el ca fiind olimpicul, să ne amintim de ce s-a remarcat, dar să ne amintim şi faptul că am pierdut un om deosebit, un caracter pe care rar îl mai întâlnim. Să nu ne rezumăm la ceea ce a făcut, ci să ne uităm şi la cine a fost. Şi să învăţăm o lecţie de la David, pentru că dacă nu a avut ocazia să schimbe lumea, măcar să schimbe ceva în noi. Rămas bun, David!”, spune Ilinca Berinde, elevă a Colegiului Naţional „E. Racoviţă” şi membru al Clubului IQ.

Olimpicul internațional David Călin 

Palmaresul competiţional al elevului ieşean cuprinde alături de numeroasele premii locale, regionale, naţionale, şi patru medalii la olimpiadele internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, de Ştiinţele Pământului, respectiv la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, secţiunea chimie. Datorită rezultatelor deosebite şi a implicării în numeroase proiecte şcolare şi extraşcolare, David Călin a fost Elevului Anului 2012, în Iaşi. Acum, îşi urma visul – studia Ştiinţele Naturale la Cambridge, unde a fost admis în anul 2013, după absolvirea cursurilor liceale, la Colegiul Naţional „C. Negruzzi”.

Citește și Poveştile tinerilor care fac cinste Moldovei FOTO (EXCLUSIV)

Copii, tineri care păşeau sigur pe calea excelenţei sau care se aflau la începutul carierei, persoane cu experienţă profesională importantă, cu toţii au urcat Iaşul şi România pe podiumul internaţional, atingând performanţa prin pasiune, implicare şi mult studiu. Cu toţii vor rămâne în amintirea şi în sufletele celor care i-au cunoscut ca exemple pentru un viitor mai bun. Andreea IGNEA

* * *

„A fost un om înaintea vremii sale, un om extraordinar. Performanţa este ceea ce dorea de la cei din jurul său, dar înainte de toate de la propria persoană. Întotdeauna ne învăţa să privim orice lucru, orice subiect din alte şi alte perspective” - Gheorghe Pleşu, despre profesorul Vitalie Belousov 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei