Ultimele zile pentru probele uşoare ale Bac-ului
Dimensiune font:
Absolvenţii de liceu susţin săptămâna acesta, până pe 26 iunie, ultima probă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, al cărei mod de notare este calificativul. Astfel, în perioada 22-26 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală într-o limbă de circulaţie internaţională probă precedată între 15 şi 19 iunie de evaluarea competenţelor digitale, respectiv în intervalul 8-10 iunie de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba orală. De luni, însă, cei 6.059 de candidaţi ieşeni înscrişi sunt aşteptaţi în sălile supravegheate audio-video pentru probele scrise ale examenului. Pe 29 iunie va avea loc evaluarea cunoştinţelor la limba şi literatura română, urmată miercuri, 1 iulie, de proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar pe 3 iulie de proba la alegere a specializării şi specializării (geografie, logică şi argumentare, psihologie, sociologie, filosofie, informatică, economie, fizică, biologie sau chimie).
Citeşte şi Ne îndreptăm spre tabloidizarea Evaluării Naţionale
Începând cu acestă sesiune, lucrările candidaţilor sunt corectate în alte judeţe decât cele în care sunt susţinute probele Bacalaureatului. Modificarea a fost anunţată ieri, 23 iunie, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propunerea venind din partea profesorului ieşean Vasile Şalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar. „I-am propus domnului ministru Cîmpeanu, în spiritul corectitudinii depline, a legii, să avem rezultate la Bacalaureat conforme cu pregătirea absolvenţilor de liceu, certificată prin corectura tezelor de examen în alte judeţe”, explică Vasile Şalaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. De asemenea, acesta subliniază că lucrările vor fi la nivelul centrelor judeţene, urmând a fi trimise, cu sprijinul Jandarmeriei, pentru corectură în alte judeţe, alese prin tragere la sorţi.
Citeşte şi Adjuncţii Cameliei Gavrilă, stăpâni peste 18 proprietăţi!
Rezultatele vor fi publicate pe 6 iunie, până la ora 12.00, iar până la ora 16.00 vor putea fi depuse contestaţiile. După trei zile de reevaluare a lucrărilor contestate, pe 10 iulie vor fi afişate noile rezultate. Amintim că, în anul 2014, rata de promovare a examenului de Bacalaureat la nivelul judeţului Iaşi a fost de 74,75%, mai mare cu 14,1 procente decât media naţională. Andreea IGNEA
Citeşte şi Să-l ajutăm pe Vlad să-şi îndeplinească visul! VIDEO
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau