2017 – anul unui restart general

default

Dimensiune font:

| 03-01-2017 05:45

Suntem în faţa unui an dinamic, de (re)start * vom avea şansa regenerării afective şi de deschidere cu mult curaj către ceilalţi * vom trăi un timp de reevaluare şi reconstrucţie a stării comunităţii şi a rolurilor sociale

Pentru a înţelege potenţialul energetic al unui moment sau al unui interval de timp, este important să privim contextul larg pe care îl conturează colaborările planetare prin influenţe cu care interacţionăm pe termen lung, de la câteva luni până la câţiva ani. Aşezăm astfel viziunea noastră într-o anume logică a efortului personal.

Pentru anul 2017 vestea bună, astrologic vorbind, ar fi că intensitatea energiei colaborării planetelor Uranus (Berbec) - Pluton (Capricorn) se diminuează din ce în ce mai mult, pe măsură ce aspectul de cuadratură dintre cele două planete se desface. Am lucrat cu această energie încă din anul 2009, cu un maxim de intensitate în perioada 2012-2015 şi, o mai putem folosi încă, până la jumătatea anului 2019. Am traversat un timp care ne-a solicitat, dar ne-a şi susţinut să realizăm transformarea personală, la nivel individual precum şi la nivel de grup sau comunitate.

Citește și Horoscopul anului 2017

Cumva, cu toţii am trăit, începând cu anul 2009, o fază de reînnoire - am ajuns pe un fund de butoi şi am revenit într-o formă nouă, cu repere noi, motivaţi şi conştienţi, pe o cale nouă sau, pe aceeaşi cale, dar la nivelul următor de derulare a experienţelor, nivelul de pe care creştem mai frumos şi mai repede.

Este posibil ca unii dintre noi să nu fi acceptat forma nouă sau să nu fi avut curajul să se adapteze la variante noi de lucru. Anul 2016 ne-a ajutat să ne lărgim viziunea, să ne sporim încrederea şi să facem alegerile potrivite pentru a realiza schimbările necesare.

În noul an, 2017, vom înţelege şi mai mult rostul efortului pe care l-am făcut şi, vom conştientiza deplin transformarea pe care am realizat-o, între timp.

Accentul se va pune pe relaţii

Exerciţiul cel mai vizibil al anului 2017 se derulează în planul relaţional. Avem suportul energetic pentru a construi şi dezvolta relaţii sentimentale, precum şi parteneriale, de colaborare, de asociere.

Este posibil însă ca unii dintre noi să trăiască o fază de reorganizare relaţională. Traversăm cu toţii un proces de regenerare afectivă, care presupune exprimarea trăirilor şi a sentimentelor cu mai mult curaj, o mai mare deschidere către ceilalţi, către interacţiune, precum şi iniţiativă şi implicare în relaţiile potrivite, asumarea rolului de partener. Pentru cei care şi-au aşezat deja relaţiile în forma potrivită şi pe drumul potrivit, experienţele se optimizează şi primesc un impuls de dezvoltare.

Pentru cei care urmăresc aspectele astrale, planeta Jupiter tranzitează semnul Balanţei construind aspectele de opoziţie la Uranus (Berbec) şi cuadratură la Pluton (Capricorn) în cele trei faze ale ciclului său de retrogradare care se derulează în perioada 11 noiembrie 2016 – 7 septembrie 2017. Planeta Venus va retrograda anul acesta pe segmentul Berbec gradul 13 – Peşti gradul 27, în perioada 4 martie-15 aprilie, întreg ciclul retrogradării derulându-se în intervalul 30 ianuarie- 18 mai.

 

Exerciţiul relaţional ne solicită mai ales în trei momente: iunie, septembrie şi decembrie. Energia este constructivă şi ar fi potrivit să fim disponibili să cooperăm cu situaţiile care pot să apară, să fim sinceri şi să ne asumăm nişte alegeri privind implicarea sentimentală şi parteneriatele de orice fel.

Deschidere către spiritualitate

Un alt exerciţiu important dar, posibil mult mai subtil, ar fi acela de a vedea şi de a păşi pe o cale spirituală, autentică pentru fiecare dintre noi, dincolo de teorie, de dogmă şi de declaraţii. Ar putea deveni foarte clar scopul individual şi de masă, de a trăi spiritual, în bună cunoaştere şi armonie cu legile naturii, cele ştiute şi cele neştiute încă, dar care ni se dezvăluie continuu, cele uitate şi redescoperite.

Pentru acest exerciţiu avem la dispoziţie o energie cu care lucrăm în următorii doi ani şi cu care chiar putem realiza o adevărată reformă a mentalităţii – energia trigonului Saturn (Săgetător) – Uranus (Berbec), care s-a format la grad perfect chiar în ziua de Crăciun şi urmează să se refacă anul acesta din nou, în două faze de lucru, pe 19 mai şi pe 11 noiembrie.

Perioada de test, care aduce de fapt claritatea, este iulie- decembrie 2017 (interval de timp în care Saturn şi Lilith se află în toleranţa admisibilă pentru conjuncţia care se formează la grad perfect în octombrie).

Simultan, suntem stimulaţi şi susţinuţi să facem alegeri şi se accentuează imboldul asumării sau implicării în planurile noastre de viaţă. Se construieşte o colaborare astrală activă din aprilie până în noiembrie, între axa nodurilor Lunare (Nodul Nord va intra în semnul Leului iar Nodul Sud în semnul Vărsătorului) şi perechea Saturn (Săgetător) – Uranus (Berbec) despre care am vorbit deja. Această energia va atinge un maxim de intensitate în iunie şi apoi în din nou octombrie pe fondul testului de lămurire interioară cu care am văzut că este posibil să ne întâlnim – după cum mai avem nevoie sau nu, să ne lămurim, fiecare.

Preţuiţi mai mult timpul!

Poate că ne-ar ajuta în toate aceste exerciţii o percepţie nouă asupra timpului. Am observat cu toţii ritmul alert în care se derulează viaţa noastră. Ne angrenăm în acest ritm şi trăim sub presiunea termenelor pe care le stabilim tot noi, din dorinţa de a face mai mult sau din dorinţa de a corespunde cât mai mult aşteptărilor exterioare.

Presiunea maximă ne aduce în punctul în care, până la urmă, soluţia ar fi să lăsăm totul să curgă. În această stare, atenţia noastră se orientează mai mult în prezent, ceea ce conduce la o mai bună şi mai amplă implicare în ceea ce experimentăm, fiind astfel, din ce în ce mai conştienţi de cine suntem.

Ne-ar putea fi de folos să trecem de la termene limită” la repere noi ale calităţii implicării personale. Timpul este nesfârşit şi experienţele noastre sunt ciclice, cu un timp potrivit fiecărui lucru. Noi am inventat termene şi am devenit sclavii limitelor stabilite de noi şi nu de timpul pe care îl folosim, de fapt, sub presiune. Am putea să preţuim timpul şi să-l folosim cu bucuria că este.

Anul acesta avem suport pentru a înţelege ce ar însemna, cu adevărat, să gândim altfel şi avem la dispoziţie un potenţial deosebit pentru a realiza asta, pentru a face schimbarea fundamentală în modul în care ne raportăm unii la alţii precum şi în modul în care ne raportăm la locul nostru aici, pe planetă precum şi la locul nostru în Univers, prin recunoaşterea şi depăşirea limitelor, a graniţelor logicii obişnuite, prin integrarea în noua energie, a unei etape noi de creştere.

Muncim deja la schimbarea aceasta de mai mulţi ani. Acum chiar putem deveni conştienţi, la o scară mult mai mare, de viziunea largă care, ne aşteaptă să o descoperim.

Unii dintre noi se bucură deja de viaţa nouă pe care o construiesc în noile repere şi înţelesuri. Anul acesta putem realiza, vizibil, concret, extinderea conştiinţei noastre la un nivel pe care nu-l putem estima şi chiar putem înţelege ce ar însemna asta. Realizăm creşterea prin renaştere spirituală, prin ieşirea din realitatea anacronică, care nu se mai potriveşte mersului înainte.

Ne îndreptăm către înţelesuri noi (pentru noi) ale timpului şi simultaneităţii.

Timpul pe care îl traversăm acum ne susţine să-l înţelegem altfel. Suntem într-o energie a unui ritm nou de creştere. şi ne-am adaptat deja la noile condiţii de lucru. Rămâne să şi observăm asta.

Creştem frumos şi în 2017. La mulţi ani!

Astrolog Anca Tăutu, Cabinetul Astro Mercur

 

Potenţialul este la dispoziţia noastră, nelimitat şi de foarte multe ori neînţeles. Noi îl valorificăm după cum ne implicăm în experienţele noastre şi, după cum ne potrivim în fluxul sincronicităţilor. Este însă esenţială acceptarea tuturor posibilităţilor, mai ales a celor pe care nu le vedem încă.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei