10.000 de lei pentru alarmele în caz de cutremur
Dimensiune font:
Primăria a cumpărat un sistem modern de alarmă * toate sirenele din oraş au fost cuplate la noua tehnologie care funcţionează foarte bine
Pietrenii au intrat, în cele din urmă, în era tehnologiei, prin introducerea unui sistem modern de alarmare publică, sistem la care au fost cuplate sirenele existente încă din anii ’70. „Există, la nivelul municipiului Piatra Neamţ, un sistem compus din 25 de sirene electrice, care, iniţial, funcţionau doar printr-o conectare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava», al judeţului Neamţ. Astfel, se explică necesitatea clară pentru reducerea timpilor de intervenţie, pentru că, în anumite situaţii, trebuie convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Înainte se mergea pe sistemul de fax. Pierdeam foarte mult timp şi, în situaţii de urgenţă, orice secundă este importantă“, a declarat Daniel Apetrei, şef birou Managementul pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.
Trei posibilităţi de conectare pentru alarmarea populaţiei
Testată pentru prima dată de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului de Dezastre Naturale şi Ziua Informării Preventive, când primarul Dragoş Chitic l-a acţionat, prin intermediul unui laptop, din Curtea Domnească, noua tehnologie a funcţionat fără probleme. „Sistemul este bazat pe o platformă IT – Sonia, care ne permite să transmitem informaţiile cât mai repede. Are multiple avantaje: transmiterea de SMS-uri de înştiinţare, astfel încât toţi membrii Comitetului Local pot fi convocaţi în cel mai scurt timp, dispune şi de un concentrator, unde sunt concentrate toate sirenele, el putând fi acţionat nu numai dintr-un punct fix, ci din orice loc unde există o conexiune la internet, la undele radio sau la telefonia fixă. Are, deci, trei posibilităţi de conectare“, a adăugat Daniel Apetrei.
Cu o investiţie de 10.000 de lei, municipalitatea a reuşit să grăbească astfel procedura de alarmare publică. Sistemul intră în sistemul naţional al Situaţiilor de Urgenţă, el fiind compatibil cu sistemul de la nivel central.
Citeşte şi: Academia lui „Ţâţă“ a fost trimisă în judecată
Alexandra DOBRESCU
„Poate fi cuplat chiar de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, ne permite monitorizarea permanentă a tuturor celor 25 de sirene şi a unor senzori de seism, a unor indicatori chimici, vânt sau condiţii meteo, fapt ce ne dă posibilitatea de a colecta date inclusiv de la aceşti senzori“ - Daniel Apetrei, şef birou Managementul pentru Situaţii de Urgenţă
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau