A fost lansată campania de vaccinare antigripală
Dimensiune font:
Consiliul Judeţean şi Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” au lansat ieri campania de vaccinare împotriva gripei, care este cea mai frecventă afecţiune virală în sezonul rece. Imunizarea este singura metodă eficientă de protecţie, reducând semnificativ răspândirea virusurilor gripale. Medicii atrag atenţia că, pentru a limita numărul de îmbolnăviri, este nevoie ca aproximativ 80% din populaţie să se vaccineze.
„Este şi datoria autorităţilor judeţene şi locale să se implice pentru o mai bună informare a populaţiei cu privire la beneficiile vaccinului antigripal. Cu cât creşte numărul persoanelor imunizate, cu atât scad şansele de răspândire a virusului în comunitate. Trebuie să ne îndreptăm atenţia, mai ales, spre grupele cu risc crescut de îmbolnăvire deoarece acestea trebuie să conştientizeze că imunizarea le poate salva viaţa. Vorbim despre persoanele vârstnice, copii şi bolnavi cronici”, a afirmat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Anul trecut, cinci ieşeni fără antecedente medicale au decedat din cauza gripei.
Consiliul Judeţean se va implica în derularea campaniilor de conştientizare în mediul rural pentru o mai buna informare a locuitorilor.
Un milion de doze de vaccin antigripal
Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, vaccinul antigripal a intrat deja, într-o primă tranşă de 80.000 de doze, pentru personalul medical, având în vedere că este categoria cu cel mai mare risc de îmbolnăvire. De asemenea, între 10 şi 15 octombrie, vor mai intra încă 700.000 de doze, care vor fi repartizate medicilor de familie.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în acest an, în întreaga ţară, un milion de doze de vaccin antigripal vor fi utilizate pentru imunizarea populaţiei aflate la risc, în cadrul campaniei gratuite.
În baza unui acord-cadru, Ministerul Sănătăţii a semnat contractul subsecvent pentru achiziţionarea dozelor de vaccin gripal, valoarea cu TVA a acestuia fiind de 11.205.200 de lei.
Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor. Ea se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, vârstnicii de peste 65 de ani – una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii - bolnavii cronici, în special cu afecţiuni respiratorii, cardiovasculare şi metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, femeile gravide. Nicoleta ZANCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau