„Hai cu pluta”, festival de vin în premieră în Bucovina
Dimensiune font:
Suceava este pregătită să-și deschidă porțile către un eveniment spectaculos dedicat pasionaților de vinuri. Este vorba despre prima ediție a Festivalului de Vin „Hai cu pluta”, eveniment care va avea loc pe 18 mai, la Mandachi Hotel & Spa. Evenimentul este o extensie firească a succesului Festivalului „Hai cu Pluta”, inițiat de către cunoscutul somelier Yvona Mardare și care a plasat Iașul pe harta celor mai importante destinații pentru iubitorii de vin din România. „Am primit multe întrebări legate de cum am ales noua destinație și tuturor le răspund din trei motive. Primul este comunitatea care întinerește și este tot mai activă și mai atrasă de astfel de experiențe. Al doilea este HORECA unde vin mulți turiști care vor să consume vinuri și preparate de calitate. Al treilea este personal - faptul că sunt pe un sfert suceveancă și mă simt în acest oraș ca acasă, cunosc străzile, locurile și încet încet tot mai mulți oameni. Îmi doresc ca un public tot mai larg să afle taina vinului, indiferent din ce zonă se află”, a spus Yvona Mardare.
Extinderea acestui festival către Suceava marchează o etapă importantă în consolidarea unei rețele naționale de evenimente care promovează producția locală și cultura vinului. „Festivalul se adresează atât consumatorilor, cărora dorim să le dezvăluim farmecul lumii vinului, cât și companiilor din industria ospitalității, oferindu-le soluții de calitate superioară și profitabile pentru meniurile de vinuri, Suceava fiind o zonă tradițional turistică, merită să își îmbogățească oferta prin promovarea vinurilor de calitate. Deși vița-de-vie nu este specifică regiunii, ne așteptăm ca acest eveniment să fie un catalizator pentru descoperirea vinurilor de calitate de către consumatorii locali. Fiecare stand al cramelor participante va oferi o experiență unică de degustare, prezentând amprenta distinctivă a producătorului. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere filozofia și pasiunea din spatele fiecărui vin, garantându-le o experiență autentică și memorabilă”, a punctat Cristian Amarandei, fondatorul companiei Migdalin, partenerul principal al evenimentului.
Industria vinului în România este în plină ascensiune, atât cantitativ, cât și calitativ. Festivaluri precum „Hai cu pluta!” sunt esențiale pentru a expune publicului larg nivelul atins de vinificatori și pentru a comunica așteptările consumatorilor către producători și importatori. „Observăm o creștere a consumului de vinuri de calitate, cu o preferință tot mai mare pentru vinurile demiseci și seci. De asemenea, vinurile spumante înregistrează o popularitate crescândă. Festivalul va oferi o selecție variată pentru a satisface toate gusturile și preferințele”, a adăugat Cristian Amarandei. Fiecare vin prezentat la festival vine cu o poveste unică, iar vizitatorii sunt încurajați să exploreze și să descopere aceste povești direct de la producători. Vinul, fiind o băutură ce evoluează în timp, reflectă tradiția și pasiunea fiecărui vinificator.
„Suceava nu este producător de vinuri, dar este un consumator cu un foarte mare potențial. Acest potențial vine din două direcții: prima este comunitatea, în care oamenii sunt tot mai deschiși spre vinurile de calitate, sunt în căutare de experiențe, de degustări, iar senzația mea este că orașul înflorește. A doua direcție este HORECA, acest segment despre care știe toată țara cât este de puternic în Bucovina. În toată această regiune avem turiști care vin să consume. Ei sunt în căutare de experiențe culinare, care vin la pachet cu vinurile premium. Așadar, această întâlnire va fi foarte benefică atât pentru expozanți, cât și pentru vizitatori”, a completat Yvona Mardare.
Evenimentul, care va reuni aproape 25 de crame (din România, Republica Moldova și Italia) și patru fabricanți de delicatese culinare, va avea loc sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 12, la Mandachi Hotel & Spa.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau