Afaceri profitabile înainte de Paşte
Dimensiune font:
Curăţenia dinaintea sărbătorilor pascale poate fi o sursă foarte bună de venit * covoarele murdare aduc profituri mari firmelor care se ocupă de curăţarea lor, la fel şi geamurile prăfuite * bani mulţi fac şi saloanele de înfrumuseţare şi cofetăriile, fără a mai aminti de ciobani
Curăţarea covoarelor este mereu o sarcină dificilă, care se poate rezolva la spălătoriile auto sau la cele specializate. La Botoşani spălătoriile auto au fost deja asaltate de cei care vor covoare curate de Paşte. Tarifele sunt de 5 lei sau 6 lei/mp, iar termenul de livrare este de minimum o săptămână. La Bacău, spălătoriile cer între 5 lei/mp şi 9 lei/mp şi nu duc deloc lipsă de clienţi, la fel şi la Iaşi. La Vaslui, tariful este de 4 lei/mp.
Miei vânduţi pe internet
Pentru cei care doresc să mănânce carne de miel crescut în gospodărie, însă nu au timpul necesar pentru a merge la ţară, îşi pot lua unul prin intermediul Internetului. Preţurile sunt diferite de la un producător la altul, dar media este de 14 lei pentru kilogramul în viu, respectiv 20 de lei pentru kilogramul de carcasă. Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Oi „Moldoovis” din judeţul Botoşani, a declarat că oricine poate să îşi aleagă mielul care vrea să fie sacrificat pentru masa de Paşte, chiar de la Staţiunea Popăuţi. „Anul trecut am vândut 150 de miei, iar pentru sărbătorile din acest an estimăm undeva la 300 de capete. Botoşănenii, şi nu numai, pot veni să-şi aleagă mielul care va fi sacrificat pentru masa de Paşte”, a explicat Nechifor. Doar Staţiunea Popăuţi şi alte două ferme din judeţ vor avea la sărbători miei de zece kilograme, greutate considerată optimă pentru consum.
Menajere ocupate, aglomeraţie la coafor
Micile întreprinderi individuale din Vaslui care au ca obiect de activitate prestarea serviciilor de curăţenie la domiciliu sunt foarte aglomerate, la fel şi saloanele de înfrumuseţare, ca să nu mai vorbim de patiserii şi cofetării. Multe dintre ele şi-au completat deja listele cu programări. „Noi am anunţat clienţii fideli să facă din timp programări. În ultima săptămână este prea aglomerat şi chiar nu vrem să-i refuzăm pe cei care vin la noi cu regularitate. Cele mai multe cereri sunt pentru cozonac şi pască, dar avem şi pentru torturi şi prăjituri”, a spus gestionara unei patiserii. Un kilogram de cozonac costă de la 30 de lei, iar pasca de la 50 de lei, ingredientele fiind toate bio, după cum spun cofetarii. Doamnele care se ocupă de menaj au şi ele din plin de lucru. „Până în Vinerea Mare muncesc de dimineaţă până seară. Mai am o verişoară care mă ajută. Dacă eşti corect şi are omul încredere în tine şi dacă faci treabă bună eşti căutat. Eu am clientele mele la care le fac de vreo trei ani curăţenie şi tot ele m-au mai recomandat şi acum. E o perioadă de vârf, apoi nu va mai fi chiar aşa mult de muncă”, a spus Maria Nechifor, care are o afacere legată de curăţenie. Şi vasluiencele care se ocupă de cosmetică sau manichiură au de lucru serios în aceste zile. „Frumuseţea e la mare căutare. Avem şi pe Facebook foarte multe programări din străinătate. Vin doamnele de sărbători acasă şi e normal să dorească să se facă frumoase. Unde muncesc fie nu au timp, fie e prea scump”, a spus o manichiuristă. La fel de mult de lucru au şi persoanele care livrează cumpărături la domiciliu. Dacă eşti ocupat, dai un telefon, trimiţi lista de cumpărături şi vei primi acasă tot ce ai nevoie. Evident, în schimbul unor tarife. După cum se vede, Paştele nu este doar un moment de reculegere, ci şi unul de câştig.
Afacere cu petrol extinsă în toată ţara
Lucia HACMAN
Succes au şi decoraţiunile pentru Paşte, lumânările personalizate şi aranjamentele florale
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau