Agricultorii vasluieni, invitaţi să-şi vândă marfa la Cahul
Dimensiune font:
Demersul va fi posibil odată cu înfiinţarea unei pieţe angro * proiectul inedit a fost prezentat la Forumul Agricol Transfrontalier România – Republica Moldova * ideile au găsit susţinere inclusiv la Iaşi şi Bucureşti
O delegaţie de oameni de afaceri, reprezentanţii ai autorităţilor locale, serviciilor deconcentrate din judeţul Vaslui a participat la cea de-a IV-a ediţie a Forumului Agricol Transfrontalier România – Republica Moldova, desfăşurată sâmbătă în oraşul Cahul.
Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de cetăţeni ai oraşului Cahul au asistat la deschiderea oficială a Expoziţiei Agricole România – Republica Moldova, în cadrul căreia aproximativ 50 de agenţi economici şi meşteri populari din România şi de peste Prut au prezentat produse agro-alimentare, maşini şi echipamente agricole, material semincer şi produse de artizanat.
În acest an, tema Forumului Agricol Transfrontalier de la Cahul a fost „Impactul semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană asupra sectorului agricol din Republica Moldova”. Consulatul General al României la Cahul a organizat în fiecare an, începând din anul 2011, Forumul Agricol Transfrontalier România – Republica Moldova. „Având în vedere semnarea în acest an de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, tema forumului a tratat în exclusivitate acest subiect. Dorim să aducem informaţia cât mai aproape de producătorul agricol din Republica Moldova şi să identificăm problemele cu care aceştia se confruntă”, a spus Anca Corfu, Consul General al României la Cahul.
Piaţă angro pentru produse agroalimentare
Petru Burlacu, primarul oraşului Cahul, a spus că localitatea pe care o conduce se profilează, de câţiva ani, ca principalul centru din sudul Republicii Moldova. Primarul a subliniat faptul că are parteneriate de colaborare cu Vasluiul şi judeţul Galaţi, colaborări pe care intenţionează să le dezvolte şi mai mult în următori ani. „Noi vrem să deschidem larg porţile şi pentru alte autorităţi publice din România. Avem dorinţa să implementăm un proiect comun între Cahul şi Vaslui în ceea ce priveşte importul şi exportul de produse agroalimentare. Anul viitor, vrem să înfiinţăm o piaţă angro de desfacere a produselor agroalimentare”, a spus Petru Burlacu. . Acest sistem integrat de colectare şi procesare a produselor agricole poate avea centre atât la Cahul, cât şi la Vaslui. „Avem sprijin pentru implementarea proiectului de la Iaşi şi de la Bucureşti”, a mai spus Petru Burlacu.
Simona POP
„Ţin să mulţumesc Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui care ne este partener de tradiţia în organizarea manifestării şi care este prezentă aici cu cea mai numeroasă delegaţie din România” - Anca Corfu, Consul General al României la Cahul
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau