Amenzi pentru inundaţiile din subsoluri
Dimensiune font:
Sancţiunea poate ajunge până la 4.000 de lei pentru cei care nu repară conductele sparte * măsura va fi luată printr-o hotărâre a Consiliului Local care va cuprinde amenzi şi pentru alte nereguli
Autorităţile locale înăspresc sancţiunile aplicate în domeniul asociaţiilor de proprietari din municipiul Suceava. Primarul Ion Lungu şi viceprimarul Ovidiu Doroftei au iniţiat un proiect de hotărâre privind stabilirea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii săvârşite în administrarea asociaţiilor de proprietari. În acest sector în care sunt tot mai multe nereguli care nu pot fi sancţionate fiindcă nu există cadrul legal. „Se propune adoptarea unei asemenea hotărâri, având în vedere că în decursul timpului, ca urmare a controalelor efectuate de către serviciul de specialitate al Primăriei, s-au constatat multe fapte contravenţionale săvârşite de membrii comitetului executiv, preşedinţii asociaţiilor de proprietari şi administratori, cenzori, casieri, reprezentaţii firmelor de repartitoare, cât şi de proprietarii apartamentelor, care nu au putut şi sancţionate din cauza lipsei unor reglementări legale specifice”, se arată în expunerea de motive.
Lista „infracţiunilor”
Au fost statuate drept contravenţii refuzul preşedintelui şi a administratorului demis de a preda funcţia şi documentele către succesorul său ales, dar şi lipsa de măsuri pentru repararea şi întreţinerea părţilor comune ale imobilelor, îndepărtarea zăpezii şi ţurţurilor. Proprietarii de apartamente riscă să fie amendaţi în cazul în care nu sunt preocupaţi de repararea instalaţiilor care fac parte din proprietatea comună (canalizare, conducte de apă, energie termică, gaze), în acest caz sancţiunea variind între 1.000 şi 4.000 de lei. Sunt considerate contravenţii calculul energiei termice de către societăţile prestatoare de servicii care exploatează sistemul de repartitoare de costuri, fără citirea lunară de către o persoană autorizată, angajată a societăţii, a indicilor respectivi, dar şi repartizarea energiei termice consumate în spaţiile comune, de aşa natură încât să aducă prejudiciu proprietarilor din condominiu.
Locuinţele ANL sunt neatractive
Lidia DIACONU
Iniţiatorii actului normativ cred că noile prevederi legale de interes local vor avea ca efect creşterea eficienţei activităţii de control asupra activităţii asociaţiilor de proprietari, dar şi obligarea categoriilor de persoane implicate la îndeplinirea sarcinilor cele revin.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau