Băcăuanii vor străzi circulabile
Dimensiune font:
În timp ce şefii administraţiei locale vor să câştige titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, locuitorii municipiului vor să circule în linişte * ei se plâng de şantierele care nu se mai închid, de gropi şi de traficul infernal
Primarul Romero Stavarache a anunţat că Bacăul se înscrie alături de Chişinău în cursa pentru obţinerea titlului de „Capitala Culturală Europeană”. Proiectul trebuie depus până pe data de 10 octombrie. În aceeaşi cursă s-au înscris şi oraşele Iaşi şi Suceava din Regiunea Nord-Est, însă pot depune proiecte toate oraşele din România şi din alte state europene. Câştigătorul titlului de „Capitală Europeană a Culturii” va beneficia de sprijinirea instituţiilor de cultură prin accesarea de finanţări europene, crearea de programe şi parteneriate public-private şi dezvoltarea unei agende culturale, etc.
Entuziasmul autorităţilor locale nu este împărtăşit şi de băcăuani. Locuitorii din urbea lui Bacovia şi-ar dori în primul rând străzi normale, de provincie, nu europene, dar practicabile. În acest sens, oamenii atrag atenţia autorităţilor că Bacăul se află în stadiu de şantier, principalele artere rutiere din municipiu precum Milcov fiind în lucru de doi ani. „Nu credeţi că, mai întâi, ar trebui ca Bacăul să fie un oraş în care locuitorii să se simtă bine, nu chinuiţi ca acum?!! Un oraş fără şantiere uitate, un oraş fără câini maidanezi, un oraş curat, un oraş cu stadion, nu cu o ruină, un oraş în care să fii respectat? Asta ar fi primul pas - un oraş de calitate pentru locuitorii săi! Apoi, dacă îndeplinim primul criteriu, putem vorbi de orice altceva, inclusiv de Capitala Culturală Europeană?”, s-a întrebat Cezar Cavaleru. Ideea sa este întărită şi de Eliza Laiu: „Cu aşa străzi, cred şi eu. De evenimente culturale nici nu se pune problema. De am avea şi chestiile de bază şi tot ar fi ceva”.
Amendă pentru constructorii de pe Ştefan cel Mare
Garda de Mediu a aplicat săptămâna trecut o amendă de 10.000 de lei constructorului ce execută lucrările de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare. Autorităţile au efectuat mai multe verificări după ce, în urma unei sesizări, s-a stabilit că asocierea de firme Symmetrica-Electroaxa execută concasarea betonului de pe artera rutieră în spatele halelor aparţinând fostei fabrici de confecţii Sonoma, fără autorizaţie de mediu. Asta, în condiţiile în care potrivit caietului de sarcini aferent proiectului, modernizarea străzii Ştefan cel Mare trebuia să facă obiectul unei vaste operaţiuni de „reciclare la rece” a asfaltului şi betonului executată în situ, adică la faţa locului, pe artera rutieră amintită.
Citeşte şi: Oraşul lui Bacovia vrea să fie Capitală Culturală Europeană
Sonia PAVELESCU
„Se poate turna o scenă de teatru gen dacii şi romanii, infrastructura e numai bună pentru a simula o luptă”- Andrei Tosca, locuitor al municipiului Bacău
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau