Borduri bune distruse pe podul Iţcani
Dimensiune font:
În România zilelor noastre totul se reciclează, de la hârtie şi metal până la sticlă * totul, mai puţin bordurile din municipiul Suceava * muncitorii care lucrează la podul de la Iţcani scot din pământ bordurile vechi, unele dintre ele întregi, şi le distrug cu picamărul * ei nu fac decât să execute ordinele unei comisii din Primărie, care a decis că nicio bordură din zonă nu mai poate fi refolosită, chiar dacă este în bună stare
Podul peste apa Sucevei, din cartierul Iţcani, a intrat în reabilitare la începutul acestei luni. Lucrarea este executată cu fonduri europene de firma Victor Construct Botoşani. Constructorul a început reabilitarea prin îndepărtarea bordurilor de pe marginea trotuarelor. Potrivit proiectului, şi trotuarele din vecinătatea podului trebuie reabilitate.
Constructorii mânuiau de zor ieri un picamăr ca să scoată din pământ bordurile vechi, pentru a le înlocui cu altele noi. Este drept că unele erau deteriorate, însă altele ar fi putut fi refolosite în alte zone ale oraşului. Aspectul nici nu contează, pentru că indiferent de starea lor, toate bordurile au avut aceeaşi soartă: au fost sparte în bucăţi. Aspectul ne-a fost semnalat zilele trecute de un locuitor ar cartierului Iţcani. Bărbatul i-a întrebat pe muncitori de ce distrug bordurile, iar oamenii i-ar fi răspuns că aşa prevede proiectul de execuţie.
Se vor face verificări
Primarul Sucevei, Ion Lungu, ne-a declarat că proiectul cu finanţare europeană nu prevede sub nicio formă distrugerea bordurilor refolosibile. „De regulă le depozităm la Domeniul Public şi le refolosim la lucrări pe care le executăm pe banii Primăriei Suceava. Trebuie să verific. Aţi văzut că am luat pavelele din zona bazarului şi le-am pus pe Gheorghe Doja”, ne-a declarat Lungu.
Pe de altă parte, viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat că, la Iţcani, inventarierea s-a făcut înainte ca muncitorii să se apuce de treabă. O comisie formată din specialişti ai Primăriei au fost la faţa locului şi au decis că niciuna dintre borduri nu mai poate fi refolosită. Decizia inspectorilor din Primărie este greu de înţeles, în contextul în care, până acum, Primăria a reciclat bordurile şi pavelele. „De regulă, reuşim să reciclăm puţine borduri. Cam 40% din total. Pavelele sunt refolosibile, bordurile mai puţin”, ne-a declarat Harşovschi. 40% este un procent bun, dacă luăm în considerare că la Iţcani nu s-a reciclat nicio bordură. Până acum toate au fost sparte, transportate şi depozitate în curtea firmei de salubritate Diasil.
Citeşte şi: Prefectura rămâne fără jurişti
Oana ŞLEMCO
„Trebuie să facem o inventariere a acestor borduri” – primarul Ion Lungu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau