Canalizare de 12,7 milioane de euro
Dimensiune font:
La Târgu Ocna va fi amenajată o staţie de epurare a apelor uzate şi se vor instala 27 km de canalizare * lucrările se derulează cu fonduri europene şi trebuie finalizate în acest an
În cele patru oraşe din judeţul Bacău sunt în derulare investiţii de peste 115 milioane de lei în epurarea apelor uzate. Lucrările sunt coordonate de Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), care a demarat proiecte de construire, reabilitare şi extindere staţii de tratare apă menajeră în Târgu Ocna, Moineşti, Dărmăneşti şi Buhuşi. „În maximum două, trei săptămâni vor începe lucrările la toate staţiile. În afară de cele de la Moineşti şi Buhuşi, care au contract până în 2016, cele din Dărmăneşti şi Târgu Ocna vor fi finalizate anul acesta”, a declarat Răzvan Găină, director general al CRAB.
La cele două din urmă, asocierea Sideridraulic System SpA şi DMC AG trebuie să încheie lucrările până la 11 noiembrie 2015. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost adjudecat pentru 39,6 milioane lei. „La Târgu Ocna şi Dărmăneşti mai trebuie să obţinem nişte avize, dar suntem pe linie dreaptă. Întârzierile sunt poate de o săptămână, două maxim faţă de graficul prezentat de constructor la data semnării contractului”, a mai adăugat şeful CRAB. În aceste aglomerări urbane, proiectul prevede inclusiv dotarea cu o tehnologie avansată prin care azotul şi fosforul din apele uzate sunt recuperate şi înglobate în nămolul rezultat în urma procesului de epurare.
Canalizare nouă
Tot la Târgu Ocna se vor face în acest an şi 27 km de canalizare nouă. Până acum au fost construiţi peste 10 km, iar restul vor fi realizaţi până la finalul anului. Pe patru străzi au fost finalizate deja lucrările. Este vorba despre străzile Gălean (1.520,5 m, cea mai lungă din proiect), Dimitrie Cantemir (110 m), Andrei Mureşanu (150 m) şi Cărămidăriei (310 m). „S-a lucrat aproape toată iarna, pentru că pe 30 noiembrie lucrarea trebuie să fie finalizată. Este cea mai mare investiţie pe care am avut-o în ultima perioadă. Sunt 12,7 milioane de euro, pe care bugetul local nu putea să-i asigure. 27 km de canalizare în oraş este o investiţie necesară”, a spus primarul Ştefan Şilochi.
Din cele 52 străzi care vor beneficia de introducerea infrastructurii de canalizare, 32 sunt în lucru, iar alte 16 sunt neatacate.
Faţada Teatrului „Bacovia” va fi renovată
Ionuţ ŞERBAN
Proiectul de extindere a reţelei de canalizare include atât realizarea canalului colector principal (27,271 km) şi a 8 staţii de pompare, cât şi a căminelor de racord la limita proprietăţilor (1.427 racorduri), fiind posibilă, astfel, branșarea cetăţenilor începând chiar din momentul finalizării lucrărilor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau