Casa Corpului Didactic, încă o investiţie abandonată
Dimensiune font:
Ministerul Educaţiei nu a alocat niciun leu în acest an pentru continuarea lucrărilor la noua Casă a Corpului Didactic * investiţia se află pe un câmp din comuna Şcheia
Proiectul a început în anul 2012 şi are o valoare totală de 7.120.000 de lei. „În 2012 s-au dat 910.000 lei, în 2013 – 590.000 de lei, în 2014 – 448.000 de lei, iar în anul 2015, zero lei”, a precizat Mariana Drumea, purtătorul de cuvânt al Casei Corpului Didactic (CCD). Construcţia este, de fapt, un schelet betonat, pe alocuri, zidit şi parţial acoperit. „Lucrările sunt acum în conservare. Noi am notificat constructorul cu privire la sistarea temporară a lucrărilor”, a spus Drumea.
Hotelul din câmp
La final, noul sediu al CCD va avea 10 camere de cazare, o spălătorie pentru lenjerie, sală de conferinţe cu 400 de locuri şi o parcare cu 200 de locuri. „Noul sediu are două componente. Componenta de cazare cu nouă camere şi un apartament cu living şi dormitor la nivelul unui hotel de trei stele. Hotelul va avea intrare separată. La demisol va fi o spălătorie pentru lenjerie şi un centru de multiplicare, nu tipografie, centru de multiplicare. Va mai avea o sală de conferinţe cu 400 de locuri, săli de formare, birouri şi o sală de lectură de 90 de metri pătraţi”, ne-a declarat Traian Duminică, fostul şef al CCD Suceava, în mandatul căruia a început lucrarea. El a explicat că în cele 10 dormitoare vor fi cazaţi profesorii din afara Sucevei care vin la cursurile de formare profesională organizate de CCD. „În condiţiile în care cursul este de trei zile, profesorul de la Vatra Dornei poate fi cazat în partea de hotel la un preţ modic”, ne-a spus profesorul Duminică.
Clădirea de lux cu demisol, parter şi două etaje este construită în câmp, în comuna Şcheia, la o distanţă de aproape doi kilometri de prima casă locuită. Ceea ce înseamnă că şi costul utilităţilor va fi foarte mare.
Proiectul a fost scos la licitaţie în 2012. Contractul a fost atribuit unei firme care s-a apucat de treabă. Valoarea construcţiei este aproape 4,7 milioane de lei. Se mai adaugă aici însă costul utilităţilor. Racordurile la apă, canal şi energie electrică vor costa 3 milioane de lei.
Citeşte şi: Povestea singurului „domn” educator din Bucovina
Oana ŞLEMCO
Casa Corpului Didactic nu este singura investiţie din judeţ abandonată de Ministerul Educaţiei. Nici şcolile nu au primit bani pentru execuţia de lucrări în acest an. Inspectoratul Şcolar Judeţean avea în grijă peste 20 de investiţii, dintre care aproape jumătate au fost preluate de consiliilor locale pentru continuarea lucrărilor de modernizare, începute în perioada 2007-2008.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau