Cei mai bogaţi medici din Iaşi FOTO
Dimensiune font:
Într-o ţară din care medicii pleacă pentru un trai mai bun, sistemul de sănătate este destul de de generos cu cei care s-au aşezat comod pe posturile de conducere * o bună parte din medicii ieşeni câştigă aproape de două ori mai mult din funcţiile pe care le au în universităţile ieşene decât în spitale * fiecare dintre managerii spitalelor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi este campion la un anumit capitol * unii conduc la terenuri şi case, alţii la maşini de lux şi conturi bancare * un doctor ieşean are şapte terenuri însumând 35.000 mp, iar alt medic are un cont bancar de peste 243.000 lei
În ultimii ani, sute de medici ieşeni au plecat în străinătate pentru o leafă mai bună în timp ce alţii se lăfăie în averi la care unii din colegii lor pot doar să viseze. Declaraţiile de venituri publicate recent arată o altă faţă a sistemului de sănătate, care nu este atât de crud cu cei care s-au instalat în posturile călduţe din spitalele finanţate de Consiliul Judeţean Iaşi. Unii medici colecţionează terenuri în cele mai căutate zone din judeţ, iar alţii sunt pasionaţi de maşini.
Cel mai secretos manager este doctorul Iolanda Blidaru, de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza Vodă” Iaşi, asta pentru că mai toate rubricile din declaraţia de avere care ascund o adresă, o bancă sau o marcă de maşină sunt bifate cu „xxx”. În declaraţia de avere, Iolanda Blidaru arată că deţine o suprafaţă de 500 mp de păşune dobândită în 2005, însă nu specifică zona terenului. Împreună cu soţul ei, Tudor Blidaru, deţin două apartamente cumpărate şi o casă de locuit primită moştenire, însă nu specifică adresa lor. În plus, managerul de la „Cuza Vodă” mai deţine un autoturism, dar nu îi precizează marca. La fel procedează şi cu cele trei conturi bancare în lei, în valoare totală de 90.000 lei, fiind ascunsă identitatea băncilor.
Nu are are bijuterii, cadouri primite ori investiţii care să depăşească valoarea de 5.000 euro. Din funcţia de medic titular la „Cuza Vodă”, doctorul Iolanda Blidaru a câştigat, anul trecut, 49.478 lei, iar din activitatea didactică de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” a luat 64.811 lei. Soţul ei câştigă chiar mai mult, din calitate de manager proiecte la ABA Prut - Bârlad Iaşi, încasând 85.413 lei pe parcursul anului trecut. Din activităţile independente la SC Bayer SRL Bucureşti, doctorul Iolanda Blidaru a primit 4.500 lei.
Iolanda Blidaru
Cel mai bogat om din Spitalul „Cuza Vodă” este doctorul Maria Stamatin, care a câştigat, anul trecut, 63.702 lei din postul de director medical al spitalului şi 151.520 lei din funcţia de prorector la UMF Iaşi. Maria Stamatin mai deţine un teren intravilan dobândit în 2011 cu o suprafaţă de 960 mp cumpărată prin împrumut la „Prima Casă”, un apartament în Iaşi şi o casă plus teren aferent în comuna Bârnova aparţinând fiicei ei, dar, în schimb, nu are autoturism. Are două datorii la ING şi Intesa San Paolo Bank, în valoare cumulată de 122.000 lei.
Citeşte şi Cum risca Iaşul să plătească 1,5 milioane lei din buzunarul propriu
Pe Carmen Dorobăţ o dă averea afară din casă
Managerul suspendat al Spitalului Clinic de Boli Infecţionase „Sf. Parascheva” Iaşi, doctorul Carmen Dorobăţ, a strâns o avere cât să-i asigure liniştea până la bătrâneţe, asta în cazul în care nu va plăti cu libertatea în dosarul de luare de mită şi fals intelectual. Împreună cu soţul, are două terenuri agricole în Vaslui, două terenuri forestiere în Vaslui şi Iaşi, cu menţiunea că cel din Vaslui are 2500 mp, şi două terenuri intravilane în Iaşi şi Suceava, cel din urmă având 1000 mp. Carmen Dorobăţ şi soţul ei au un apartament cumpărat în Iaşi de 104 mp, o casă primită moştenire în Suceava de 241 mp şi două autoturisme Nissan şi Peugeot, luate în leasing. La Bank Post Iaşi are un cont de 24.298 lei, însă Carmen Dorobăţ a acumulat datorii la patru bănci, în valoare de 75.000 lei, 131.164 franci elveţieni şi 51.000 euro. Din calitatea de manager al spitalului, în 2014 a încasat 71.178 lei, iar ca profesor la UMF Iaşi - 117.349 lei.
Carmen Dorobăţ
Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Doina Carmen Manciuc are trei terenuri cumpărate în comuna Tomeşti, însumând peste 2.200 mp, un apartament cumpărat în Iaşi în 2007 şi o casă de locuit în Tomeşti, construită în 2009. Carmen Manciuc pare să fie pasionată de maşinile germane, motiv pentru care şi-a cumpărat două autoturisme Mercedes A Class, în 2004, şi un Mercedes C Class în 2006. Doi ani mai târziu şi-a achiziţionat şi un Hyundai Tucson. Din funcţia de şef lucrări la UMF Iaşi, Carmen Manciuc a câştigat anul trecut 34.675 lei, iar ca medic primar la Spitalul de Boli Infecţioase - 77.000 lei.
Citeşte şi Un cunoscut colegiu ieşean riscă să rămână fără teren şi clădire
Lucian Eva are terenuri cât pentru un spital întreg
Campion la categoria terenuri este doctorul chirurg Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi. Acesta are nu mai puţin de şapte terenuri în cele mai scumpe zone din judeţ, respectiv în cartierele Copou şi Bucium, comunele Aroneanu, Dumeşti şi Schitu Duca, însumând 35.000 mp. Lucian Eva mai are un apartament cumpărat în Păcurari, o casă de locuit construită în Bucium, două autoturisme cumpărate marca BMW, respectiv Mercedes, şi bijuterii în valoare de 6.000 lei. În plus, la BCR are un depozit de 1.000 euro, dar a strâns datorii la Volksbank de 48.700 franci elveţieni şi 14.000 euro la o persoană fizică. Din activitatea medicală la spitalul pe care îl conduce a adunat 68.268 lei, iar din activitatea didactică de la Universitatea Apollonia, pe funcţia de şef lucrări, a câştigat 9.956 lei. La începutul anului trecut a vândut un autoturism BMV cu 14.350 lei, iar din închirierea apartamentului din Păcurari a luat, anul trecut, 6.000 lei.
Lucian Eva
În contrast cu managerul Lucian Eva, directorul medical al Spitalului „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, doctorul Eugen Cezar Popescu nu are niciun teren declarat. În schimb, are două apartamente în Iaşi, unul aparţinând soţiei, şi trei autoturisme marca Skoda Fabia, Seat Ibiza şi VW Passat. La ING Bank are două conturi în valoare totală de 126.000 lei. Din activitatea medicală a câştigat, în decursul anului trecut, 66.979 lei.
Cei mai săraci medici sunt la Pneumo şi „Sf. Maria”
Managerul Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria, doctorul Radu Terinte nu deţine terenuri, aşa cum îşi asumă în declaraţia de avere. În schimb, are un apartament primit moştenire în 2004, de 98 mp, şi două autoturisme cumpărate, marca Skoda Fabia şi Hyundai Santa Fe. Nu are conturi bancare, dar, în schimb, are o datorie la BRD, pentru refinanţarea unui credit de 98.000 lei. În 2014, din activitatea medicală în cadrul spitalului pe care îl conduce a câştigat 73.200 lei, mai puţin cu 20.000 lei decât a încasat soţia lui, Crstina Terinte la Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Din activitatea didactică la UMF Iaşi, Radu Terinte a primit, anul trecut, 34.100 lei.
Radu Terinte
Directorul medical al spitalului, Alina Murgu, nu are terenuri, conturi bancare ori bijuterii scumpe, dar deţine un apartament în Iaşi de 96 mp şi un autoturism BMW. Din funcţia care o are la Spitalul „Sf. Maria” a câştigat, anul trecut, aproape 80.000 lei, iar din activitatea didactică la UMF Iaşi - 33.600 lei.
Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, doctorul Dumitru Filipeanu nu are terenuri dobândite, dar a cumpărat, anul trecut, un apartament în Iaşi de 77 mp, pentru care a făcut un credit de 46.000 lei. Nu deţine niciun autoturism. Din funcţia de manager a câştigat, anul trecut, 63.219 lei, iar din activitatea didactică la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi a luat 12.260 lei.
Dumitru Filipeanu
Directorul medical de la Pneumo, doctorul Costică Mitrofan este ceva mai înstărit. Acesta are un teren intravilan de 581 mp, o casă de locuit de 185 mp, în Iaşi, şi un autoturism Honda Civic. În plus, are un cont bancar la ING deschis în 2005, cu o valoare de 243.126 lei, dar cu o datorie, tot la acelaşi creditor, de 90.000 lei. Din postul de medic primar la Pneumo a câştigat, anul trecut, 88.649 lei, iar de la UMF Iaşi - 29.968 lei.
Citeşte şi Ambulatoriul de la „Cuza Vodă” este gata, dar nu are dotări
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau