Cele mai confortabile oraşe din Moldova
Dimensiune font:
Regiunea de Nord-Est are multe oraşe cochete care atrag mii de turişti * peisajele frumoase şi liniştea i-au convins pe mulţi să se mute în aşezările Moldovei sau să le aleagă ca destinaţie permanentă de concediu * cele mai confortabile sunt Slănic Moldova, Piatra Neamţ, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului * localităţile au intrat şi într-un top al celor mai frumoase oraşe din România
Străduţele înguste sau bulevardele largi, clădirile vechi, pasiunea pentru munte, restaurantele şi cramele, muzeele şi bisericile, oamenii şi tihna îi determină pe mulţi români să renunţe la oraşele mari în favoarea unor localităţi mai mici. În Moldova sunt aşezări cunoscute pentru farmecul şi liniştea pe care le oferă.
Perla Moldovei
Slănic Moldova este un orăşel din judeţul Bacău, foarte căutat ca şi destinaţie turistică. Localitatea impresionează cu Zona Izvoarelor Minerale, cunoscute atât pentru peisajele deosebite, cât şi pentru calităţile terapeutice. Parcul din centrul oraşului este o oază de linişte şi relaxare în mijlocul naturii, iar cheile şi Cascada Slănicului pot încheia o plimbare de neuitat. În această iarnă a fost inaugurată şi o pârtie de schi de de aproximativ 1,5 km, care atrage foarte mulţi turişti. Moca aşezare de munte este foarte căutată pentru relaxare şi mulţi şi-au exprimat dorinţa de a le deveni şi casă.
Draga Olteanu Matei a ales Piatra Neamţ
Oraşul Piatra Neamţ are 85.000 de locuitori şi este înconjurat de un peisaj absolut superb, în care dealul Pietricica şi râul Bistriţa joacă roluri principale. De altfel, Pietricica este şi simbolul oraşului. Aşezarea (potrivit unui clasament făcut de realitatea.net) are parte de veri scurte şi uneori cam răcoroase, însă toamna este foarte lungă, iar iernile destul de blânde, fără geruri mari. Localitatea este înconjurată de păduri superbe, de foioase şi de conifere. O telegondolă face legătura dintre gara municipiului şi culmea Cozla. Traseul de telegondolă măsoară 1.915 metri. Iarna, se poate schia pe pârtia de pe Cozla. Piatra Neamţ este un oraş frumos şi oferă confort celor care doresc să îşi schimbe reşedinţa, aşa cum afăcut Draga Olteanu Matei în urmă cu câţiva ani. Îndrăgita actriţă a lăsat Bucureştiul pentru oraşul de munte care i-a adus linişte.
Gura Humorului, staţiune turistică de interes naţional
Liniştitul oraş din Bucovina, Gura Humorului, este locuit de aproximativ 13.000 de oameni. Foarte aproape de oraşul-staţiune se află vestita Mănăstire Voroneţ. În 2005, oraşul a fost declarat „staţiune turistică de interes naţional”. Ca urmarea a acestei catalogări, oraşul a primit o finanţare de 8,9 milioane euro, prin programul PHARE, sumă cu care a fost amenajată o pârtie de schi, „Şoimul”, foarte căutată. În zona „Ariniş” se află o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice. Tot aici au fost construite opt terenuri de sport, dar şi un patinoar artificial. Amatorii de drumeţii cu rulota au la dispoziţie un loc special de campare, pe malul drept al râului Moldova.
Turism „verde” la Câmpulung Moldovenesc
Dacă doriţi să cunoaşteţi tradiţiile la ele acasă nu trebuie să rataţi municipiul Câmpulung Moldovenesc. Localitatea, numită de mulţi „Perla Helvetă a României”, este vestită pentru talentul şi creativitatea gospodarilor. Călătorii sunt îndrumaţi către Muzeul Arta Lemnului, Colecţia de linguri de la „Casa Ţugui”, Masivul Rarău cu Pietrele Doamnei, Masivul Giumalău, Codrul secular de la Slătioara, Lacul Iezer şi rezervaţia naturală Moara Dracului. Pensiunile agro-turistice şi cabanele din jur sunt pline mereu de oameni dornici de linişte. La Câmpulung Moldovenesc se pot face echitaţie, ciclism, pescuit, drumeţii montane, iar natura poate fi admirată în adevărata ei splendoare.
Lucia HACMAN
În ultimii ani, mulţi români şi-au construit case de vacanţă în Moldova. Au fost atraşi nu numai de peisaje şi linişte, ci şi de traiul mai uşor. În aşezările mici, traiul este mai ieftin, nu doar tihnit.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau