Chilipiruri din executări la Bacău
Dimensiune font:
Zeci de apartamente, case şi spaţii comerciale din Bacău, ai căror proprietari nu au reuşit să îşi plătească datoriile către bănci, pot fi cumpărate la preţuri reduse cu până la 50% * pe paginile de specialitate se găsesc anunţuri pentru vile în comunele din jurul Bacăului cu preţuri care pleacă de la 27.000 euro şi apartamente de la 66.000 de lei
Majoritatea proprietăţilor nu sunt la prima încercare de a fi vândute, iar creditorii au mai lăsat din preţ. De exemplu, în Letea Veche se vinde o casă în regim P+M, cu o suprafaţă de 115 mp şi 1.182 mp de teren, pentru 21.000 euro. Locuinţa este compusă din beci, living, bucătărie, baie şi trei dormitoare şi deţine finisaje de calitate medie. Preţul iniţial a fost de 25.700 euro, însă la prima licitaţie nu a oferit nimeni preţul cerut, astfel ca acesta a scăzut cu 18 procente. Un discount şi mai mare îl oferă o casă din Săuceşti, pe care creditorii au evaluat-o iniţial la 47.100 de euro, însă al cărei preţ a scăzut între timp până la 30.000 euro. Imobilul, construit în 2004, are 180 mp, e racordat la toate utilităţile şi are un teren de 343.77 mp. Următoarea încercare a executorilor judecătoreşti de a-l vinde va fi pe 5 noiembrie, la ora 13. Oferte există şi pentru cei care sunt în căutarea unei locuinţe în Bacău. 16 apartamente, majoritatea cu 3 sau chiar 4 camere, sunt scoase la vânzare în mai multe zone ale oraşului. Pe strada Mioriţei, de exemplu, un apartament cu 3 camere, de 65.37 mp, se va licita pentru un preţ de pornire de 29.000 euro. Creditorii au sperat iniţial să obţină cel puţin 34.900 de euro, însă nu au avut clienţi la prima strigare, aşa că au scăzut pretenţiile cu 17%. La 20% din primul preţ au fost nevoiţi să renunţe executorii care vând un alt apartament, tot cu 3 camere, pe strada Carpaţi, de 71,99 mp. Locuinţa se află la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje şi deţine finisaje de calitate medie. Preţul de pornire a următoarei licitaţii va fi de 30.000 euro. „Este o ocazie foarte bună să cumperi o locuinţă la un preţ decent”, spune Răzvan Scurtu, un potenţial cumpărător.
Nu ştii ce cumperi
Cele mai multe imobile scoase pe piaţă în urma unei executări silite nu se vând la preţul solicitat iniţial. De altfel, există investitori care dispun de lichidităţi şi aşteaptă ca preţul să scadă, în urma neprezentării cumpărătorilor, pentru a profita de ieftiniri şi a le cumpăra la valori mult sub cele obişnuite. La multe dintre licitaţiile desfăşurate în Bacău se prezintă, de cele mai multe ori, acelaşi grup de cunoscători. Există, însă, şi o serie de minusuri pentru cei care participă la licitaţii. În primul rând, majoritatea imobilelor scoase la vânzare nu pot fi vizionate, iar informaţiile furnizate de cei care le vând sunt puţine, adunate din dosarele băncilor. De altfel, pe site-urile de specialitate, fotografiile postate pentru imobile sunt, în majoritate, din exteriorul clădirilor. La licitaţie, potenţialul cumpărător trebuie să prezinte, pe lângă oferta concretă de cumpărare, şi dovada că a achitat garanţia, care reprezintă 10% din preţul de pornire. Dacă bunul este adjudecat, garanţia plătită este luată în calcul la achitarea diferenţei, care trebuie făcută în maximum 30 zile de la data licitaţiei.
Citeşte şi: Femei atacate de câini la Bacău
Ionuţ ŞERBAN
Există şi situaţii dramatice, în care imobile evaluate la peste 50.000 euro sunt scoase la vânzare pentru datorii de zece ori mai mici.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau