Consilierii locali ai PNL mai fac un pas împotriva Parking
Dimensiune font:
După ce au iniţiat o petiţie online prin care cer desfiinţarea societăţii care administrează parcările de reşedinţă, liberalii continuă atacurile * ei se plâng de unele abuzuri ale firmei
În cadrul şedinţei ordinare din 27 octombrie va fi supus votului în plen un proiect de hotărâre prin care se cere modificarea unei anexe privind modificarea regulamentului de funcţionare a serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor de reşedinţă. Acestea sunt administrate de firma Parking. Prin anexa aflată în discuţie, emisă în noiembrie 2015, s-a aprobat ca Parking să poată bloca autoturismele staţionate şi pe locurile necumpărate, dar aflate în proprietatea societăţii.
Pe urmele monarhiei
Amintiri regale de pe meleagurile Neamţului
O prevedere abuzivă
Conform consilierilor liberali, în prezent, societatea este pe minus şi, având 3.000 de locuri de parcare necontractate de pietreni, a început să blocheze roţile şi să-i sancţioneze pe cei care staţionează pe un loc marcat, dar necumpărat. Un loc de parcare pentru o persoană fizică este de 142 lei/an, iar amenda în cazul în care este blocat autoturismul staţionat pe locul marcat, dar necumpărat, este de 50 de le pentru fiecare blocare/deblocare. „Considerăm că această prevedere este abuzivă, duce la menţinerea unei situaţii conflictuale între posesorii de autoturisme blocate pe acele parcări şi nu rezolvă în mod semnificativ mărirea gradului de ocupare a parcărilor de reşedinţă. Un exemplu în acest sens îl reprezintă foarte multe parcări aflate în zona spaţiilor comerciale sau a instituţiilor, unde conducătorii auto opresc pentru perioade scurte de timp şi nu există posibilitatea de a se efectua plata cu ora, ci sunt blocaţi şi mai apoi obligaţi să-şi facă un contract pe acel loc de parcare, deşi nu locuiesc la adresa respectivă”, precizează iniţiatorii în expunerea de motive anexate proiectului de hotărâre.
Un exemplu în acest sens este cel al lui Ciprian Oancea, un pietrean domiciliat în Mărăţei, dar a cărui parteneră locuieşte în cartierul Dărmăneşti. „Eu am o singură maşină, pentru care am loc de parcare cumpărat în Mărăţei, unde am şi domiciliul. În urmă cu vreo lună, am rămas peste noapte în Dărmăneşti şi m-am trezit cu maşina blocată. Recunosc că nu ştiam că au voie să o blocheze dacă o las pe un loc care nu are număr, aşa că m-am luat la ceartă cu băieţii când au venit să deblocheze. Atunci mi-au arătat că au voie, că e hotărâre de Consiliu Local, şi-am tăcut. M-am enervat şi-am cumpărat locul. Decât să dau 50 de lei amenda şi să mă prindă iar în altă seară, am zis că mai bine plătesc pe-un an. Aşa, acum am o singură maşină şi două locuri de parcare în acelaşi oraş. Cine e mai tare ca mine?”, se întreabă amuzat Ciprian Oancea.
Pietrenii cer dreptate
Se pare că în situaţia lui sunt mai mulţi pietreni de vreme ce nemulţumirea oamenilor a ajuns şi la urechile consilierilor locali. „Am pornit de la ideea că nu este normal să opreşti la un supermarket pentru cumpărături de 20 minute ori la o farmacie, la bancă sau la o instituţie a statului şi să fii blocat de Parking, apoi să fii obligat să-ţi faci contract pentru acel loc de parcare, deşi nu domiciliezi în acea zonă”, a spus consilierul Romel Bîrjoveanu. El consideră că acele locuri neocupate trebuie luate de la Parking şi transformate în parcări publice cu plata orară. Până la inventarierea tuturor parcărilor de felul ăsta, a propus, împreună cu toţi consilierii PNL, să se abroge hotărârea prin care se blocau roţile pe locurile de parcare necontractate de Parking. „Ne vom continua demersul de a propune desfiinţarea acestei societăţi într-una din şedinţele următoare ale Consiliului Local”, promite consilierul local Romel Bîrjoveanu.
Andreea AMARIEI
3.000
Acesta este numărul de locuri de parcare rămase necontractate în Piatra Neamţ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau