Dezastru la Ambulanţă în Bacău
Dimensiune font:
O treime din autosanitarele din Bacău au un rulaj mai mare de 500.000 de kilometri * aceasta nu este singura problemă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă * ar fi nevoie de reparaţii şi la Staţia Centrală Bacău, dar şi la substaţia Oneşti * banii ar trebui să vină de la Ministerul Sănătăţii
O treime dintre ambulanţe au un rulaj mai mare de 500.000 de kilometri, aşa „arată” parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bacău. Stadiul avansat al uzurii maşinilor a fost evidenţiat inclusiv de către ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit oficialului, la nivelul Serviciului de Ambulanţă Bacău sunt 63 de maşini, dintre care 21 au un rulaj mai mare de 500.000 kilometri. Autosanitarele uzate nu sunt singurele neajunsuri ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Printre investiţiile absolut necesare, care au fost transmise în vederea finanţării către Ministerului Sănătăţii, se numără şi reparaţiile capitale ce trebuie executate imperativ la Staţia Centrală Bacău, dar şi la substaţia Oneşti. „Pentru semestrul al doilea, Serviciul de Ambulanţă Bacău a solicitat aprobarea pentru lucrări de reparaţii capitale pentru Staţia Centrală, substaţia Oneşti, a garajelor, extinderea dispeceratului din Staţia Centrală, achiziţia unui autoturism destinat activităţii administrative şi a unui incubator pentru transport, solicitări care au fost discutate şi urmează să fie incluse în solicitările privind rectificarea bugetară şi aprobate de ordonatorul principal de credite, respectiv Ministerul Sănătăţii”, a precizat ministrul Bănicioiu.
Îmbunătăţiri minime
Ultimele trei ambulanţe au fost primite anul trecut în judeţul Bacău din partea Ministerului Sănătăţii şi sunt fi utilizate pentru serviciile medicale de profil. Sunt ambulanţe de tip B, de urgenţă, echipate complet, ce pot fi încadrate cu un medic şi cu un asistent medical. „Aceste ambulanţe vor înlocui maşinile vechi, din lotul 2001-2002. Practic nu creşte parcul auto, ci este înnoit. Imediat ce vor fi echipate şi cu medicamentele necesare, noile ambulanţe vor intra pe teren, la intervenţii”, declara în septembrie 2014, dr. Adrian Colibaba, director medical la Serviciul de Ambulanţă Bacău. Cele trei ambulanţe fac parte dintr-un lot de 37 de maşini specializate, care au fost distribuite în 15 judeţe din ţară. Costul unei ambulanţe este de 63.000 de euro, plus TVA.
Citeşte şi: Lucrările la şoseaua de centură din Bacău sunt blocate
Sonia PAVELESCU
Una dintre veştile bune de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă este că s-au rezolvat problemele legate de personal, toate posturile vacante fiind ocupate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau