Dezbatere pe tema condiţiei artistului din România
Dimensiune font:
Iniţiatorii proiectului „Cultura Alternativă” invită reprezentanţii instituţiilor publice şi private din domeniul cultural să participe la dezbaterea organizată pe tema condiţiei artistului din România, la Iaşi Dezbaterea va avea loc pe 12 octombrie 2018 de la ora 10.00, la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi, Str. Cuza-Vodă, nr. 29, .
La dezbatere sunt aşteptaţi reprezentanţi ai administraţiei locale Iaşi, conducători ai instituţiilor culturale din judeţ, ai instituţiilor de învăţământ artistic, operatori culturali locali şi jurnalişti
Seria de dezbateri din cadrul proiectului „Cultura Alternativă” este una dintre etapele cele mai importante ale proiectului „Cultura Alternativă”, care va contribui, alături de studiile şi activităţile de cercetare şi culegere de informaţii propuse de proiect, la formularea unei politici alternative cu privire la Statutul Artistului din România.
Proiectul „Cultura Alternativă” a fost propus de Asociaţia Culturală „Flower Power” şi selectat în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul Social European şi se bucură de patronajul CNR-UNESCO. Prima recomandare a UNESCO către Statele Membre, privind îmbunătăţirea şi susţinerea Statutului Artistului, a fost făcută în 1980. În 2015, Convenţia pentru Protecţia şi Promovarea Diversităţii Culturale solicita din nou Statelor Membre completarea de rapoarte periodice care să conţină informaţii actualizate privind măsurile şi politicile referitoare la condiţia artistului.Raportul analitic realizat în 2015 pe baza sondajului UNESCO, precizează următoarele: „Recomandarea privind Statutul Artistului rămâne la fel de actuală astăzi, precum era şi în 1980. Având în vedere complexitatea şi nuanţele multiple ale lumii artistice şi natura complicată şi alambicată a formelor de guvernare, ar fi indicat să se realizeze module de formare în domeniul la care face referire această recomandare. Atunci când dezvoltă politici care pot atinge problematica de dezvoltare a iniţiativelor în acest domeniu, Statele Membre trebuie să colaboreze cu artiştii şi cu asociaţiile acestora pentru a susţine formularea de legi şi de politici care să ajute cât mai mult artiştii profesionişti”. Cei care doresc să participe la dezbaterile proiectului „Cultura Alternativă” pot să se înscrie şi on-line, pe website-ul proiectului Cultura Alternativă, pe pagina dedicată dezbaterilor https://statutulartistului.ro/evenimente-regionale-de-dezbatere/, în concordanţă cu regiunea de care aparţin.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau