Dotări de 25.000 de euro la Sanatoriul Bisericani
Dimensiune font:
Spitalul de Penumoftiziologie are un lift şi un generator de curent * investiţia a costat 25.000 de euro, la care se adaugă TVA * obiectivele au fost investiţia a fost inaugurată vineri de consilierii judeţeni, care au fost invitaţi într-o vizită de lucru pentru a vedea stadiul lucrărilor de reabilitare desfăşurate la unitatea sanitară, dar şi cele mai noi achiziţii
La unul dintre cele mai mari sanatorii TBC din Moldova, cel de la Bisericani, s-au făcut o serie de dotări plătite cu bani de la Consiliul Judeţean Neamţ. La sfârşitul săptămânii trecute au fost inaugurate liftul şi generatorul electric, în prezenţa reprezentanţilor CJ.
Liftul era mai mult decât necesar pentru transportul bolnavilor în siguranţă, dar şi pentru a uşura munca personalului de la spital. „Liftul era extraordinar de necesar, pacienţii erau căraţi pe scări cu targa, era dificil şi pentru pacient pentru că nu se simţea foarte comod şi foarte greu era pentru angajaţii spitalului nostru, sunt şi pacienţi cu greutate mai mare, scările sunt foarte înguste şi nu se putea modifica nimic fiind clădire de patrimoniu, vă daţi seama ce însemna să cari un bolnav de la parter la etajul doi pentru o analiză sau o radiografie”, a explicat dr. Emilia Ciobanu, manager Spitalul Bisericani.
Generator adus de pe un submarin
Printre achiziţii se numără şi un generator electric care înlocuieşte generatorul vechi de peste 60 de ani existent până acum în dotarea spitalului şi defect de mai bine de un an. Fiind foarte vechi, adus de pe un submarine din Al Doilea Război Mondial, nu mai putea fi reparat pentru că piesele necesare nu mai există şi nu se mai fabrică. Întreruperile de curent, frecvente în zonă puneau în pericol viaţa pacienţilor şi închideau căile de comunicare cu exteriorul, în unele zone neexistând semnal pentru telefonie mobilă. „Am arătat exact ceea ce s-a cumpărat şi s-a realizat cu banii pe care i-am primit de la Consiliul Judeţean, ceea ce mi se pare normal. Cine dă banul trebuie să vadă dacă într-adevăr fondurile au fost folosite aşa cum s-a spus, hârtiile se fac uşor dar trebuie să vedem şi ce este în realitate”, a spus Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun căreia îi este arondat Spitalul de Pneumoftiziologie. Pentru finalizarea lucrărilor începute la sanatoriul ar mai fi nevoie de peste două milioane de lei, bani pe care conducerea primăriei Alexandru cel Bun şi cea a spitalului speră să îi obţină de la Guvern, dar şi de la sponsori.
Începe reconstrucţia Pieţei Centrale
Alina FERENŢ
„Vrem să arătăm opiniei publice că prin ceea ce face Consiliul Judeţean susţine sănătatea în judeţul Neamţ. Din ce am văzut la faţa locului, ceea ce s-a făcut cu finanţările acordate sunt într-adevăr nişte împliniri” - Constantin Iacoban, preşedintele CJ Neamţ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau