Emoţii mari la Spitalul Vaslui
Dimensiune font:
Acreditarea celei mai mari unităţi medicale din Vaslui, Spitalul Judeţean de Urgenţă, se apropie cu paşi repezi * o comisie din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) va face, în perioada 23-27 noiembrie, o evaluare complexă
În intervalul 23-27 noiembrie, tot ceea ce înseamnă activitatea desfăşurată în cadrul Spitalului de Urgenţă Vaslui va fi verificată în cele mai mici detalii. Verificarea vizează managementul strategic al organizaţiei, managementul operaţional al informaţiilor, managementul resurselor umane, managementul mediului de îngrijire, managementul calităţii serviciilor, drepturile pacientului şi comunicarea, gestiunea datelor pacientului, managementul îngrijirilor de sănătate, prevenirea şi gestiunea riscurilor, managementul infecţiilor nosocomiale şi siguranţa transfuziei. Vor fi chestionaţi atât pacienţi, cât şi reprezentanţi ai personalului medical şi auxiliar.
Garanţii pentru următorii cinci ani
Acreditarea spitalului este valabilă cinci ani şi după 2016, acest proces ar trebui să se extindă şi să cuprindă şi modul în care este acordată asistenţa medicală pacienţilor. Experţii vor putea verifica dacă spitalele au tot ceea ce este necesar tratării bolnavilor şi să propună măsuri de remediere acolo unde sunt probleme.
„Acreditarea ar trebui să reprezinte pentru bolnavi o garanţie a faptului că în respectiva unitate sanitară sunt asigurate condiţii de calitate în ceea ce priveşte actul medical, cazarea şi serviciile oferite. Noi sperăm să fim acreditaţi, pentru că am încercat să respectăm ceea ce spune legea. Angajaţii spitalului trebuie să înţeleagă faptul că acreditarea nu o face managerul, ci toţi cei care lucrează în spital, de la medicul şef de secţie, până la îngrijitoarea care spală pe hol. E nevoie de aportul tuturor pentru ca unitatea să fie acreditată şi să se poată menţine astfel în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.
În cazul în care comisia nu-şi va da girul, unitatea sanitară ar putea intra în colaps, având în vedere că un spital neacreditat nu mai poate avea contract cu CJAS. La acest moment, pe lângă serviciile medicale oferite în cadrul unor programe naţionale, pe lângă activitatea de urgenţe şi de medicină legală, spitalul oferă în proporţie de aproximativ 75 la sută servicii decontate de CJAS.
Start ratat la campania de vaccinare
Care sunt nivelurile de performanţă
În urma evaluării, unitatea va fi încadrată într-un nivel de acreditare, în funcţie de calitatea serviciilor oferite pacientului precum: categoria „Nivel acreditat” – pentru îndeplinirea a cel puţin 85% din indicatorii de evaluare aplicabili unităţii sanitare cu paturi evaluate, categoria „Nivel acreditat cu încredere ridicată” – pentru îndeplinirea indicatorilor de evaluare aplicabili unităţii sanitare cu paturi evaluate între 75 şi 84,9%, categoria „Nivel acreditat cu încredere medie” – pentru îndeplinirea indicatorilor de evaluare aplicabili unităţii sanitare cu paturi evaluate între 45 şi 74,9% şi categoria „Nivel neacreditat” – pentru îndeplinirea indicatorilor de evaluare aplicabili unităţii sanitare cu paturi evaluate sub 45%.
Termenul limită până la care spitalele pot fi acreditate este luna iulie 2016.
Tudor IFRIM
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau