Falșii angajați E-On și carnea de porc, dușmanii ieșenilor de Sărbători
Dimensiune font:
Polițiștii și inspectorii sanitar venterinari trag un semnal de alarmă asupra pericolelor la care se pot expune ieșenii în perioada Sărbătorilor de iarnă * amenzi uriașe au fost aplicate în această perioadă societăților care comercializează carne iar o măcelărie a fost închisă * numărul infracțiunilor de furt săvârșite de falșii angajați E-On s-au înmulțit în ultimele luni, iar printre victime se numără și un bătrân de 86 de ani care a rămas fără suma de 8.000 de lei
Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Iași (DSVSA), împreună cu cei din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Iași au prezentat un raport de măsuri înaintea Sărbătorilor de iarnă. Principalele subiecte discutate au fost contralele sanitare în societăți comerciale, carmangerii, măcelării, producători și distribuitori cu privire la gestionarea alimentelor specifice acestei perioade și măsurile de prevenire a infracțiunilor tot mai dese provocte de falși angajați ai E-On. Dezbaterea a avut loc la Prefectura Iași, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, fiind cea mai expusă categorie.
Potrivit reprezentanților DSVSA Iași, în ultimele trei luni au avut loc un număr de 53 de controale urmate de șase amenzi în valoare de 6.400 lei, 14 avertismente și două solicitări de întreruperea, respectiv suspendarea activității la două unități comercială, dintre care o carmangerie. „Printre problemele găsite s-au numărat spații neaprobate sanitar, etichete lipsă, transport în condiții neigienice, lipsa buletinului de analiză, evacuarea necorespunzătoare a deșeurilor, și altele. Carnea confiscată este dustrusă. Din păcate, legea nu ne permite să publicăm numele societăților în care depistăm aceste probleme, pentru că ei au tot dreptul să conteste apoi sancțiunile noastre. Ca număr de personal nu putem spune că stăm foarte bine, dar când efectuăm inspecțiile, le facem în colaborare cu alte instituții de control. Mai este problema comerțului la colțul blocului. Din păcate, nu putem să identificăm și să sancționăm această activitate iar consumatorii trebuie să știe riscurile la care se expun atunci când cumpără de la acești comercianți”, au precizat reprezentanții DSVSA Iași. O altă problemă este lipsa abatoarelor autorizate. În județul Iași nu există un abator autorizat pentru sacrificarea ovinelor, două pentru porcine și nici unul pentru bovine.
Atenție la falșii angajați E-On
Polițiștii recunosc că sunt depășiți de numărul tot mai mare de infracțiuni de furt săvârșite în ultima perioadă de falși angajați E-On și transmit un semnal de alarmă preventiv pentru ieșeni. „După ce au luat o pauză, s-a înregistrat o explozie a numărului de infracțiuni săvârșite de falși angajați E-On. În ultimele trei luni s-au înregistrat 12 infracțiuni de acest gen. Aceștia vin la ușile ieșenilor, în special bătrâni, în echipe de câte doi. Unul stă în bucătărie și vorbește cu proprietarul în timp ce, altul pătrunde în camere și sustrage banii. Am avut acțiuni tematice de conștientizare a populației, mai ales în zona Tătărași unde s-au raportat cele mai multe infracțiuni de acest gen. Oamenii au fost receptivi și, împreună cu noi am luat un angajat al E-On care le-a explicat procedurile. Astăzi însă, când am citit nota de evenimente am realizat că o doamnă de pe strada Vasile Lupu, la ora 9,30, a raportat o persoană care s-a dat drept angajat al E-On. Acesta i-a sustras suma de 500 de lei”, a precizat Virginia Pralea, inspector principal în cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din IPJ Iași. Potrivit reprezentanților IPJ Iași, mai multe persoane în vârstă au fost victime ale acestui tip de furt, fiind păgubite cu sume începând de la 500 de lei și până la 8.000 de lei, în cazul unui bătrân de 86 de ani.
Vezi și Ambulatoriul de la Neurochirurgie, blocat de o eroare de buget
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau