Festivalul Vânătorilor la Vaslui FOTO
Dimensiune font:
Vânători şi pescari din toate colţurile judeţului s-au întâlnit la Vaslui, unde s-au întrecut în prepararea celor mai bune mâncăruri. Puşi pe distracţie şi plini de voie bună, oranizatorii au pregătit preparate cu specific vânătoresc şi pescăresc. Bucătarii au pregătit mistreţ la proţap, tocăniţă de căprioară, tocăniţă de mistreţ, mâncărică de iepure, tochitură de vânat, mititei din carne de vânat, fasole cu cârnaţi din vânat, peşte afumat, pârjoale sau saramură de peşte. Bucatele au fost stropite cu must din belşug şi cele mai alese vinuri, totul fiind asortat cu muzică vânătorească şi populară.
„În fiecare an, festivalul acesta reprezintă un bun prilej de socializare. E un moment prielnic să ne întâlnim, să ne prezentăm preparatele, să ne întrecem în reţete,ca nişte buni camarazi. Fiecare asociaţie a venit cu cele mai gustoase mâncăruri. Ne-am dorit să permanentizăm această acţiune şi sperăm ca, de la un an la altul, să putem veni cu lucruri noi, cu lucruri frumoase şi să atragem, din rândul celor care acum doar gustă preparatele noastre deosebite, noi adepţi ai vânătorii şi pescuitului”, a declarat Adrian Tighici, preşedintele Asociaţiei „Bourul” din Muntenii de Sus.
Ca în fiecare an, pe primul loc în preferinţele juriului s-a clasat tocăniţa de cerb şi mistreţ, preparată de membrii Asociaţiei „Bourul”. Reţeta este una specială, iar bucatarul care a preparat acest fel s-a arătat dispus să împărtăşească o parte din secretele acestui fel de mâncare foarte apreciat.
„Ca la fiecare fel de mâncare, cel mai mult contează calitatea ingredientelor. Carnea este de cea mai bună calitate, la fel şi legumele folosite, morcovii, ţelina, ardeiul capia. De asemenea, nu exagerăm cu condimentele. Ne rezumăm la boabe de piper alb, verde şi roşu, iar savoarea este dată de ghebele de pădure pe care le folosim. Folosirea excesivă a condimentelor este o greşeală pe care mulţi o fac. Eu sunt adeptul simplităţii date de gustul natural al ingredientelor. Nu macerăm carnea înainte, ca să nu-i stricăm gustul şi textura şi mereu reţeta s-a bucurat de succes”, a declarat bucătarul Valeriu Floricică.
Manifestarea a fost organizată de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vaslui, Direcţia Silvică Vaslui, Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit 'Bourul' Muntenii de Sus, Asociaţia 'Şoimul Dunărean' Bucureşti, Asociaţia Hubertus 2000 şiAsociaţia L. R. Hunters din Iaşi şi Asociaţia 'Condorul' din Huşi, Asociaţia 'Mistreţul' în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui.
Tudor IFRIM
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau