Firma Neamţ Turism a intrat în faliment
Dimensiune font:
Aleşii au decis că nu mai vor să susţină societatea Neamţ Turism SA, firmă la care Consiliul Judeţean era acţionar majoritar, aşa că singura variantă a rămas falimentul * dosarul prin care societatea legislativului nemţean a cerut intrarea în faliment a fost înregistrat pe 15 octombrie * decizia vine la scurt timp după ce Administraţia Finanţelor Publice Neamţ a cerut acelaşi lucru
Înfiinţată în urmă cu şase ani, pentru a reînvia staţiunea Neguleşti, din comuna Piatra Şoimului, societatea Neamţ Turism a mers numai în pierdere. O primă şansă de revitalizare a obiectivului balnear din Neamţ s-a întrezărit în 2011, când un grup de afacerişti israelieni anunţa că vrea să investească în modernizarea staţiunii Neguleşti, făcând-o astfel un punct de interes internaţional. Anunţul l-au făcut, în schimb afaceriştii n-au revenit în Neamţ pentru a-şi concretiza planul, iar societatea continua să meargă tot în pierdere.
Restante şi scandaluri repetate
La mijlocul anului 2013, Neamţ Turism înregistra o datorie de 179.012 lei. Salariaţii, nemulţumiţi că nu-şi încasaseră veniturile de luni bune, s-au răzvrătit împotriva conducerii, dar nu i-a ajutat cu nimic. Abia la finalul lui 2014, cei opt angajaţi şi-au cerut drepturile în instanţă, după ce s-au săturat de promisiuni, şi toţi au avut câştig de cauză.
La începutul lui 2014, Spitalul Judeţean Neamţ a devenit proprietar pe o secţie externă la Neguleşti, cu profil de recuperare, balneologie şi medicină fizică. Conducerea unităţii medicale spera să atragă fonduri europene pentru modernizare, dar totul a rămas la nivel de plan, avându-se în vedere faptul că, momentan, Spitalul Judeţean, împreună cu legislativul nemţean, încearcă să obţină finanţare pentru clădirea instituţiei medicale din Piatra Neamţ. Astfel, secţia de la Neguleşti rămâne în plan secund.
La finalul anului trecut, datoria societăţii de turism a judeţului Neamţ depăşea 300.000 de lei, din care numai salariile restante erau 135.777 de lei. Deşi situaţia economică a companiei era clară, luarea unei decizii s-a lăsat aşteptată până în martie 2015. „Nu mai puteam să susţinem societatea. În luna martie, staţiunea a trecut la Consiliul Judeţean şi este în conservare acum”, a spus Constantin Iacoban, preşedintele CJ Neamţ. Într-un târziu, consilierii au decis că se impune dizolvarea anticipată a societăţii Neamţ Invest.
Citeşte şi: Picturi pe stadionul Ceahlăul
Alexandra DOBRESCU
Pe 15 octombrie, la Tribunalul Neamţ a fost depus dosarul prin care societatea îşi cere falimentul. Staţiunea Neguleşti rămâne în stare de conservare, aşa cum era şi în 1990, când au fost abandonate, din lipsă de fonduri, lucrările de amenajare a bazei de tratament, lucrări începute cu patru ani în urmă din fonduri guvernamentale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau